בעיות בחדר המיטות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיות בחדר המיטות
    גב' פלפלת
    22/10/2011

אנחנו זוג צעיר, בשנות ה-30 המוקדמות. יוצאים כשנה וחצי.
    לאחרונה החלו לצוץ בעיות בחדר המיטות, מכיוון שהוא איבד את החשק לסקס.
    הוא היה מספיק כן ופתוח איתי כדי להסביר לי על המצב ועכשיו הוא מקבל איזשהו טיפול (שלא עוזר לצערנו...) ואנחנו מנסים דרכים רפואיות אחרות לטפל בכך.
    יש לציין שאני עוברת איתו את כל התהליך והוא די פתוח (יחסית!) בנושא הזה (למרות שכמובן, לא נעים לו לדבר על הבעיה שלו).
    שנינו מאד אוהבים אחד את השני ויודעים שבמערכת יחסים יש יותר מכך, אבל אני מאד מודאגת שלא יימצא פתרון, ומודאגת שמא הבעיה היא בי והוא לא מוצא עניין בי ספציפית !
    איבדתי את הבטחון בכל מה שקשור לכך ואני כבר לא מנסה, אלא מקבלת כמובן מאליו שאנחנו רק מתחבקים במיטה ולא יותר מזה...
    בנוסף, רציתי לדעת האם נסיבות חיצוניות כמו לחץ בעבודה או חוסר שינה יכולים לגרום למצב שכזה ?
    אשמח לתשובה מקצועית.
    תודה !

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בחדר המיטות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני מעלה עוד הרבה שאלות

דורית כהן
    23/10/2011

פלפלת היקרה, ממה שכתבת אין לי מספיק אינפורמציה על מנת לתת לך תשובה רצינית.
    צצות לי שאלות כמו - איך זה היה בהתחלה ביניכם? כמה זמן זה היה טוב?האם היו סימנים מוקדמים לבעייה או שהיא החלה בבת אחת? איך הגבת לראשונה כאשר היא החלה? מה ההיסטוריה המינית שלו?

כל אלו ועוד רבות אחרות הינן שאלות שאילו היית מגיעה לייעוץ - היית נשאלת, לפני שמישהו היה מתחיל לתת לך תשובות.
    מה שכן, לא תמיד הטיפול הנכון הוא מן הצד הרפואי או הסקסולוגי. חשוב לאבחן נכון את הבעייה, עד כמה היא קשורה רק אליו או אולי שורשיה נעוצים במערכת היחסים הרגשית שלכם.
    למשל, אם זוג נכנס ליחסים שמזכירים "אמא" ו "ילד" או להיפך - "אבא" ו"ילדה" - אלו שני מצבים קלאסיים שבהם נגמרת התשוקה המינית.
    כי מאוד קשה להימשך מינית למישהי שלוקחת תפקיד של אמא שמטפלת ומכתיבה ודורשת דרישות.
    אז נתתי לך כאן דוגמה על מנת שתסתכלי גם לכיוונים אחרים מכפי שנקטתם עד עכשו.
    מה שכן, ברור שאם הבעייה לא תיפתר - לא יהיה נכון להמשיך ביחסים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית, תודה על תשובתך ! ולשאלותיך..

גב' פלפלת
    23/10/2011

בהתחלה היה מצויין, פעמיים ביום, לפעמים יותר, זה דעך רק לאחרונה. מפעמיים ביום לפעם בשבועיים. :-/
    יכול להיות שזה יותר פסיכולוגי מפיזיולוגי, אני מתחילה לחשוב על כל מה שאת אומרת ומבינה שאולי טיפול רפואי אולי לא יעזור... לצערנו.
    במידה שאכן הטיפול הרפואי כושל, לאן עלינו לפנות ? לייעוץ זוגי, פסיכולוג ?! איך אפשר לדעת ?!
    יש לציין שפרט לבעיה הזו אין לנו בעיות בזוגיות (לא שידוע לי), אבל לבן זוגי יש מטענים כלשהם מן העבר (הן מקשר קודם והן בילדות בקשר עם הוריו).
    אודה מאד לתשובה על סמך האינפורמציה הזו, אם היא מספקת.
    מודה לך מאד ! קשה לי לדבר על דברים כאלה עם אנשים קרובים ולכן הפורום מהווה בשבילי אוזן קשבת ומקור אמין ומוסמך לתשובות.
    ישר כח !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתחיל מאבחון מערכת היחסים

דורית כהן
    24/10/2011

תודה על המידע הנוסף (ועל המחמאות).
    עדיין אין לי מספיק מידע...
    אבל שווה אולי להגיע לייעוץ ראשוני אל יועץ זוגי שמתמקד גם בהיבטים של סקס, על מנת שיבחן את הנתונים דרך המשקפיים של מערכת היחסים והתקשורת שלכם. את אמנם מרגישה שהיחסים שלכם בסדר בכל התחומים, אבל יתכן שמישהו חיצוני יבחין בדברים שאת לא ערה להם בתוך מערכת היחסים.
    באיבחון כזה אני מאמינה שיוכלו להגיד לכם מה הכיוון הטיפולי הנכון.
    לדעתי גם סקסולוג מנוסה אמור לכוון אתכם או לטיפול טכני/סקסולוגי או להפנות אתכם לטיפול ביחסים ובתקשורת אצל יועץ זוגי במקום אצלו.
    מבין הפסיכולוגים, לדעתי הכי נכון לחפש בכיוון של יועצים זוגיים, ולברר בטלפון האם הם נכנסים לתחום המיני, כי בפירוש לא כולם עושים זאת. אני דווקא מאמינה שיחסי מין הינם חלק מהותי בזוגיות ועל כן ייעוץ זוגי צריך להתמקד גם בכך, ולא לשלוח בני זוג לסקסולוגים שרובם מתמקדים בהיבטים הטכניים ולא נכנסים כמעט לנושא התקשורת והרגשות שלדעתי הוא חלק בלתי נפרד ממיניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית, מודה לך מאד שוב על האבחון ו.

גב' פלפלת
    26/10/2011

על תשובותיך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו