מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מה קרה לנו?!שיר24/01/2008
אני כותבת את הסיפור שלי מתוך כאב גדול שפשוט רובץ לי על הלב כבר כמה ימים! אז ככה... אני נשואה כבר שנה וחצי זוגיות שהגדרתי כ"מושלמת"! באמת,יש לי בעל כריזמתי עם אופי מדהים ובכלל מהתחלה היתה ביננו אהבה גדולה!
לפני 4 חודשים נולדה לנו בת ומאז...הכל השתנה! ולא מהסיבות של קנאה מצד הבעל או משהו כזה.. בחודשיים/שלוש הראשונים,אומנם החיים שלנו השתנו אבל הסתגלנו יפה והכל היה בסדר... בחודש האחרון,אני מרגישה שקרה משהו בקשר שלנו.
זה התחיל מזה שלאחר 3 חודשים התחלתי עבודה חדשה,עברנו דירה והיה לי גם המון לחץ בקשר לסידור שנמצא לה,מה שגרם לי להיות מאוד לחוצה (למרות שבד"כ אני נורא רגועה) וזה מעבר לשינוי שעבר עלי אחרי הלידה,שאני מרגישה שמשהו בי נפתח-אני תיפוס מאוד סגור,עם בעלי תמיד הייתי פתוחה מאוד!אך לאחר הלידה התברר לי שכנראה לא מספיק!והדיסטנס הקטן שנשאר לי נשבר לגמרי!
בכ"א העניין הוא שבחודש האחרון,אין יום שאין ביננו מתח!כל הזמן אנחנו כועסים אחד על השני על דברים קטנים שפעם היינו מבליגים עליהם!בקיצור,כבר קשה לי למצוא בעצמי את האהבה הענקית וההתרגשות שהיתה בי רק לפני חודש!
איך עוצרים את זה????
אני חייבת עצה...
תודה וסליחה על המגילה..היה לי הרבה מה לשפוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתקדם לשלב חדש
דורית כהן27/01/2008שיר היקרה, מה שאת מתארת קורה כמעט לכל זוג, בין אם בגלל חלוף השנים וההתרגלות, ובין אם בגלל אירועים מלחיצים שמזרזים את בוא המשבר.
את מתארת כמה שינויים שעברו עליכם לאחרונה: לידת הבת, יציאתך לעבודה,, לחץ וחוסר שלווה שלך להשאיר את הילדה עם מטפלת שאינך ממש סומכת, מעבר דירה...כל אחד מהדברים הללו בפני עצמו יוצר לחץ על המערכת כולה, ודברים שבמצב הרגיל אנחנו זורמים איתם פתאום מופיעים לנו כעוד לחץ, כעוד - "לא מתחשבים בי" , וכאשר כמות התחושות השליליות האלו גדלה, היא משנה את איכות היחסים. הכמות הופכת לאיכות (שלילית, במקרה הזה).
יתכן שגם על בעלך הנהדר הזה עוברים לחצים, מסיבות דומות, או אולי בגלל דברים שקרים אצלו בעבודה, והצטברו אצלו תחושות תרעומת, אולי על טון הדיבור שלך, אולי הוא מרגיש שאינו מקבל ממך את החום והאהבה שהיה רגיל לקבל ממך עד אז, אולי המין השתנה - זה קורה לרוב אחרי הלידה - ועליכם לעבור לשלב חדש בזוגיות.
את יודעת, למשבר ביחסים יש דווקא את הפוטנציאל לפתוח פתח לקירבה עוד יותר גדולה, אם מצליחים לצאת ממנו טוב. אבל רוב הזוגות כל כך נבהלים ממצב משברי שהם מבליגים, מחליקים, מעבירים הלאה, ולו רק כדי לקבל בחזרה קצת אישור וחום מבן הזוג. אבל כך מצטברים להם כעסים סמויים שלא טופלו, פגיעות ואכזבות, וכל אלו צצים בריב הבא. מה שאני מאוד ממליצה לכם הוא לקחת ייעוץ, שיכול לתת לכם כלים לתקשורת טובה ולבניית אינטימיות רגשית עמוקה. זה הזמן, לא כדאי לחכות עד שתרגישי או הוא ירגיש שהאהבה נעלמה לגמרי.
מאוד ממליצה לקרוא את הכתבה של דנה ספקטור ב"7 ימים" של ידיעות אחרונות, עם הכותרת - "גואה ושפל", הנוגעת בהמון אומץ בהידרדרות הקשר והאהבה המדהימה שהיתה. אני מאמינה שאפשר לצאת טוב ממצב כזה, אבל חשוב למצוא ייעוץ טוב במהירות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדורית,תודה על התשובה,אבל...
שיר27/01/2008אני פשוט חייבת לספר לך...השבת קרה לנו מקרה שהרגשתי שאני כבר לא יכולה יותר...( הוא אמר משהו שאני לא בטוחה עד כמה היה באמת לא במקום...אבל עם כל החודש האחרון פשוט כאילו הרס אותי לגמרי)וכנראה זה מה שהיה צריך לקרות...התחלתי לדבר איתו על כמה שנפגעתי ובכלל על כל החודש שעבר עלינו..ובמשך מה שעות פשוט ניתחנו את המצב עד הפרט האחרון! הבנו מה קרה לנו והחלתנו לפתוח דף חדש! ואנחנו כבר יומיים ב"ה...פשוט לא להאמין שמשהו קרה!
סלחנו אחד לשני בלב שלם על כל דבר שנאמר ופגע ואחרי שבאמת הסברנו אחד לשני את כל השינויים הנפשיים שעברו עלינו (בעיקר עלי) ואיך נתמודד איתם!
בכ"א אני לא מאמינה...אני יודעת!שיצאנו הרבה יותר מחוזקים מהמשבר הזה! ואני שמחה שלא חיכנו עד שכבר לא נוכל יותר אלא יישבנו את זה כבר עכשיו!
בכ"א תודה רבה...ואם ח"ו הדברים לא היו מסתדרים כמו שהם יסתדרו אני הייתי באמת שומעת בעצתך!כי בתוכי ידעתי שזה מה שנצטרך...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזוגיות שמתחזקת ממשבר למשבר
דורית כהן28/01/2008שיר יקרה, כל הכבוד לשניכם!!!
הצלחתם לעבור את המכשול הראשון בכוחות עצמכם וזה אפילו קרב אתכם. תראי כמה את מאושרת עכשו כי זה אומר שיש לשניכם יחד את היכולת לצאת ממשברים בכוחות משותפים ולהתקרב עוד יותר. זה סימן לזוגיות שיכולה להגיע ממש רחוק, כי יש בה הרבה הקשבה וכבוד לזולת ולרגשותיו. אם תמשיכו להבין שמשברים בזוגיות יכולים להעשיר אתכם ולהצמיח אתכם כבני אדם יותר שלמים - הם לא יפחידו אתכם כל כך, ובמשך הזמן תראו שאתם מתגברים יותר ויותר בקלות עליהם. מציעה לך לקרוא מאמר שלי בנושא זה - "כנות ביחסים זוגיים - הפחד מאינטימיות"[a href='http://www.zugiut.net/?p=69' id='link'][/a]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)