מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מכון כושררבקה23/10/2011
שלום אני נשואה 7 שנים ומאוד רוצה ללכת למכון כושר יש עליי 5 קילו מיותרים ונפשית אני זקוקה לזה בעלי קודם אמר מה מכון יהיו גברים שם אז ירדתי מהעיניין לאחר תקופה מצאתי מכון כושר רק לנשים סיפרתי על כך לבעלי ואז הוא אומר חבל על הכסף {הבת שלי בת 5 לה אני משלמת לחוג }זה לא חבל על הכסף מה איתי האם עליי לשתוק ולרדת מהעיניין או להרשם למכון וזהו דרך אגב שנינו עובדים ואני לא רואה סיבה מוצדקת מה עליי לעשות תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכון כושר - תגובה
מוניקה הרשקוביץ24/10/2011רבקה יקרה,
נראה כי בעלך אינו מעוניין שתלכי למכון כושר. בכל פעם הוא מוצא סיבה/תירוץ שיכול, לדעתו, להצדיק את התנגדותו. יחד עם זאת מדובר בך, ברצונותייך ובצרכייך, הפיזיים והנפשיים גם יחד, ואני חושבת שחשוב שאלה יתמלאו במלואם, או כמה שיותר "קרוב" לכך במידה ואין אפשרות לממש אותם במלואם. במקרה הזה, כאשר חדר הכושר עומד על הפרק וכמובן מה שתפיקי מכך, פיזית ונפשית, אני בהחלט חושבת שיש "מקום" לממש את רצונך. ייתכן כי בעלך אינו מבין עד כמה הדבר הזה חשוב לך ואיזו משמעות יש לזה עבורך. האם ניסית להסביר לו שאת ממש זקוקה ליציאה הזו לחדר הכושר גם נפשית ועד כמה עודף המשקל מפריע לך?
במידה וטרם ניסית להבהיר לו את העניין, אני מציעה להתחיל בכך, ייתכן כי הוא יראה את הדברים באור אחר לאחר הבהרה שכזו. במידה וניסית להסביר לו והוא עדיין "תקוע" בשלו, נסי אולי להתחיל עם הליכות באזור מגורייך (או במקום אחר). ההליכות הנ"ל אינן כרוכות בעלות כלשהי והתמדתך תוכל לעמוד לזכותך בעוד פרק זמן כאשר תפתחי את הנושא שוב ותבהירי לו שוב עד כמה פעילות גופנית חשובה לך ועד כמה היית רוצה להפעיל את כל הגוף בחדר הכושר ולא להסתפק בהליכות בלבד.
האם בעבר, לאורך תקופת היכרותכם ונישואיכם היו דברים נוספים בהם חשקת והוא התנגד בתוקף?
במידה וכן, כיצד פעלת אז?
אשמח לקבל את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוניקה אלייך המשך לשאלה שלך
רבקה27/10/2011שלום מוניקה שאלת אם העבר רציתי דברים והוא סירב?אז כן אמון ולמשל רציתי ניתוח חזה אני אחרי שלוש לידות אז התשובה שלו הייתה אני יעשה לך חזה ואז תעזבי אותי לא מבינה מאיזה מקום מגיעה המחשבה שלו .או אם אני אמורה להפגש אם חברה הוא תמיד לא מרוצה ועושה פרצופים אם השנים למדתי להודיע לו ולהפגש אם החברה לכוס קפה פעם היה אומר לי לא אז לא הייתי הולכת לא יודעת למה.ממש לא יודעת .או ללכת להרצאות של הרבנים על מודעות עצמית או חינוך ילדים גם לא אהב הלכתי ואז הוא לא מדבר איתי כמה ימים זה מאוד קשה לחיות ככה אני מרגישה תחת שליטה למרות שהוא אומר שאני שולטת ואני הגבר בבית {זה אולי נראה לך כמו אבריס }קראתי על זה באינטרנט ואם שיחות איתך יוכלו לעזור לי{טיפול זוגי היינו ולאחר מספר חודשים הוא לא היה מוכן להמשיך} תודה רבה רבה ישאר כוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרבקה
מוניקה הרשקוביץ27/10/2011רבקה יקרה,
ראשית, תודה על תגובתך. לאור דברייך אלה אני מבינה מעט יותר טוב את אופן ההתנהלות בביתכם.
כפי שכתבת, לבעלך יש צורך בשליטה, הן על חייו והן על חיי הסובבים אותו. הוא רוצה להיות זה שלוקח את ההחלטות לגבי כולם ולהיות הקובע הבלעדי של הכללים וה"חוקים" לפיהם על כולם להתנהל.
אני מסכימה איתך שחיים לצד שותף לחיים, שצורך השליטה שלו כה גדול, הינו עניין מאוד לא פשוט בלשון המעטה. אני מניחה, שלטובת השותפות, הנישואין, המשפחה ושלום הבית, בתחילה "צייתת" לרצונותיו ול"חוקיו" ופעלת על פי בקשותיו ודרישותיו, כפי שציינת בפנייתך אולם, לאורך השנים למדת לפרוש כנפיים, להיות עצמאית יותר (בראייה שלו אני מניחה שזה משהו כמו למרוד) ולקבוע עובדות בשטח, פה ושם, במקום לשאול או למרות התשובה השלילית, ולעשות על-פי ראות עינייך ורצונותייך. דברים קטנים לכאורה אך חשובים לנשמתך, כמו לפגוש חברות, כפי שכתבת. את נהגת כפי שבעלך נוהג לעשות, לקחת החלטה ולפעול על-פיה ולאור זאת, בעלך רואה בך "שולטת".
יחד עם הקשיים הנ"ל בזוגיות שלכם, אני סמוכה ובטוחה שלבעלך יש גם לא מעט יתרונות, חזקות, משאבים ויכולות, כמו לכל אחד מאיתנו. סיוע מקצועי יוכל להאיר בפנס על כל הנ"ל, כמו גם, על חולשותיו וכנ"ל לגבייך. בתחילת התהליך שמים את כל הדברים על השולחן וכך, כאשר הכל גלוי וידוע, קל יותר להתמודד בהמשך. בנוסף, איש מקצוע יוכל לתת בידיכם כלים להתמודד נכון עם חילוקי-הדעות ביניכם כך שאפשר יהיה להגיע לעמק השווה ביניכם, להבנה, לשקט זוגי ושלום בית.
למרות שציינת כי בעלך אינו מוכן לתת הזדמנות נוספת לאיש מקצוע, אני חושבת שאולי כדאי לשקול זאת שוב למענכם יחד ולמען כל אחד מכם לחוד. כל איש מקצוע שונה מחברו ולכל סוג של טיפול/אימון/ייעוץ יש את היתרונות שלו. אולי בעלך לא התחבר לאיש המקצוע הקודם או לחילופין לדרך עבודתו. אם בכל זאת בעלך לא יגלה עניין אשמח לסייע לך ככל שאוכל. גם אימון עבורך בלבד (כלומר לא זוגי) יוכל לסייע לך רבות, יוכל לחזק אותך, יאפשר לך להכיר את יכולותייך ועצמותייך טוב יותר, כך שתוכלי להתמודד נכון יותר וביתר הצלחה בתוך הזוגיות וכמובן לתת בידך כלים אשר יקלו על חיי שניכם כזוג וכפרטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון כושר
mosha25/10/2011מה הבעיה תעשי מנוי חצי שנתי הסכום לא בשמיים תהני לך תראי יפה ותהני מעצמך.......
הכסף זה לא הכל בחיים......................................* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)