אין זכות לכעוס אבל הלב משתולל

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אין זכות לכעוס אבל הלב משתולל
    בן 24
    25/10/2011

הכרתי בדיעבד את אהבת חיי בגיל 16. היא התאהבה מהרגע הראשון אך היה לה חבר היא חתרה לקשר לאחר שנפרדה ממנו אך הייתי מאוהב במישהי אחרת כמו כל תיכוניסט עברתי אהבה נכזבת שלא התממשה, את הבחורה שאהבה אותי אהבתי גם אז אבל הקשר לא התממש בגללי. לבסוף היא החליטה שהיא רוצה שאני אהיה הראשון שלה למרות שאני לא מעונין בקשר היא הייתה הראשונה והיחידה שלי. לאחר אינספור סירובים מצידי ובעקבות מצב קשה בבית היא החליטה אחרי הצבא לרדת לאילת הכירו לה בחור שהיא הייתה איתו בקשר 5 חודשים ואחרי שבועיים באילת היא נפרדה ממנו כי אני אמרתי לה שאני מעונין בקשר שגם הוא לא התממש בגללי והיא נשארה באילת. שם היא הייתה תקופה של חצי שנה היא בחורה מאוד מושכת ומיוחדת שחיפשה אהבה. כשחזרה נכנסו לקשר רציני ומדהים שנמשך עד היום כמעט 3 שנים. בשבוע האחרון שאלתי את השאלה האסורה עם כמה בחורים היא שכבה היא נבהלה וסיפרה לי שהכירה שם מישהו והייתה איתו תקופה של שבועיים הייתי בשוק והלב שלי נקרע,דיברנו על חתונה ומזמן חשבתי להעניק לה טבעת שתממש את המחויבות באותו רגע נכנסתי לדיכאון כבד למרות זאת לקחתי אותה לים בחרתי טבעת ולאחר שיחה ארוכה נתתי לה אותה בלב שלם וכואב.אך הייתה לי תחושה שהיא מנסה להגן עלי ממשהו נוסף.התקשרתי אלייה בערב אותו יום בוכה שיש לי הרגשה שהיה עוד מישהו היא התחילה לבכות והגיעה אלי וסיפרה לי על מישהו שהיה מאוהב בה והיא נסעה אליו לחיפה והם שכבו פעם אחת ולא היו בקשר מאז וזהו אין יותר בכינו מהלב כמו שלא בכינו בחיים.
    באותה תקופה לא הינו בשום קשר והיא לא ידעה אם נהיה בכלל בקשר אין לי זכות לכעוס ולשפוט. עד הקשר הזה היה לי כלל לא להיקשר למישהו שאני לא יכול בלעדיו ותמיד הוכחתי לעצמי שאני יכול להסתדר גם בלי החברים הקרובים ובלי עזרה מאף אחד היא פשוט פתחה לי את הלב. מספר הגברים שהיא שכבה איתם חרוט לי בראש יש לי תמונות בראש שלה מתארגנת אליהם את הרגע הראשון שהם שוכבים איך הם מורידים לה את הבגדים על מה היא חושבת איפה הם נגעו בה כל פרט. שאלתי אותה כלכך הרבה פרטים עליהם והיא ענתה בכנות. מאז אני בתחושה כלכך קשה שהקשר הזה נידון להיגמר ואני לא רוצה שזה יקרה אני מאוהב בבנאדם המדהים הזה והיא מאוהבת בי היא לא מוכנה לשמוע על פרידה ובוכה ומנסה להרים אותי מהמצב הדיכאוני זו פעם ראשונה שאני פותח מחשב מאז.לא שמעתי שירים לא ראיתי טלויזיה רק חשבתי עליה אני מכאיב לה כלכך שלא בצדק.אני מפחד שהמחשבות האלה לא יעזבו אותי כל מבט אליה אני מבין את האהבה העצומה אליה אבל עם זה עולות לי התמונות שלה איתם ופחד מהרגשות שהיו לה איתם.אני יודע שהיא כנה אבל אני מפקפק בכל מה שהיה בינינו עד היום.לאני רוצה להישאר בקשר הזה אבל לא במחיר של להרוס לה את החיים עם התחושות העצב שלי. חברים אומרים לי פשוט לא לחשוב על זה ניסיתי ואני לא מצליח. אני לא חושב שאני יכול לשכוח את זה. עבר שבוע מאז.אני מאשים את עצמי עד שנאה עצמית איך להתמודד עם זה? ומה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצילו תענו לי

בן24
    26/10/2011

אני אוכל את עצמי מבפנים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין זכות לכעוס אבל הלב משתולל - תגובה

עדי בדיחי
    26/10/2011

בוקר טוב,

אתה מתאר קשר מאוד סוער רגשית, עם הרבה מאוד פרטים ונראה כי הוא מאוד מאוד משמעותי וחשוב לך. אתה זוכר הרבה נקודות שכנראה משמעותיות לך בקשר ויכולות להעיד על רמת ההשפעה שלו על חייך.

כתבת נכון, שהקשרים שהיא קיימה עם אותם בחורים לא היו בתקופה בה התחייבה לך. לא נשכח שמדובר בבחורה שבעברה -רק קראת לה והיא הגיעה. והיו מקרים שבגללך הקשר לא מומש והיא נאלצה לבחור אחרת בחייה, אם זה הירידה לאילת וכו'. טבעי והגיוני שהיא תחפש קשרים אחרים, לא משנה מה אופיים, ותחיה את חייה. טבעי יהיה לדעת שהיא אדם בפני עצמו שחשוב לו אושרו הפרטי.

יש הרבה "דרמות" ורגשנות ברמה גבוהה בקשר שלכם, אני מניחה שזה קשור גם לגילאים הצעירים, וגם לאהבה שבכל זאת קיימת ביניכם, אהבה ומשיכה רבה. התחושה היא שהבחורה, בעיני שניכם, צריכה להתנצל על כמות או אופי הקשרים שהיו לה- אותם קשרים שיש להרבה אחרים ואחרות. במילים אחרות- היא לא עשתה שומדבר רע, ובכל זאת שניכם מסייעים זה לזו להפוך את הנושא הזה למאוד מאוד גדול- ובלתי נסלח.

אתה כגבר כנראה הגעת ממקום שמרני יותר, בכל הקשור לזוגיות ולקשרים עם אחרים. מאוד קשה לך הידיעה שהיו אחרים שפגשו, שראו, שהיו איתה. קשה לך הידיעה שהיא לא שייכת רק לך ואין לך למעשה את הבלעדיות ההיא שהיא ביקשה לפני כמה וכמה שנים. יתכן וכל האירועים היום "זורקים" אותך רגשית למקום איתו התחלת את הודעתך- המקום הבתולי והתמים ההוא שלה, לבקש שתהיה הראשון שלה. יתכן והיום אתה נזכר בכל הסירובים שלך מולה- ואולי חש קצת פספוס, אשמה קטנה וכד'. כל זה מתערם לכדור שלג מאוד גדול שתוקע אותך מלהמשיך את הקשר איתה, או לראות בה בכל זאת מישהי שמחוייבת לך. האירועים האלו הופכים אצלך למעין טראומות- אתה כבר מגולל בראשך את פרטי הפרטים של הגברים ומה היה בחדר המיטות. וזה גורם לך המון המון כאב וסבל.

פה לדעתי צריך לעצור ולחשוב איך אתה בכל זאת מנסה להסתכל אחרת על הדברים. אתה זקוק להכוונה מחודשת ולמצוא את המסלול הנכון לראות את היחס בין התגובה שלך לבין מה שקרה בחייה בפועל. עכשיו נראה כי בשל סערת הרגשות והקשיים שאופפים אותך אתה מתקשה לראות ולעבד את התפיסה שלך מולה. היא נשאבת לשם גם ומסייעת לך ע"י כך שהיא חשה כה אשמה- ואז אתה מקבל אישור לכעס שבך.

אם אתם באמת רוצים לשמור על מה שקיים- ונשמע שקיים ביניכם המון- אהבה שלא מומשה בנעורים אך כנראה תמיד היתה שם- חשוב שתפנו ליעוץ או לתמיכה מסוימת של גורם מקצועי, ביחד, ונסו לגולל שם את כל הסיפור- כל אחד כראות עיניו. כרגע יהיה לכם קשה רגשית להתגבר על זה ללא עזרה, כי שניכם נשאבים למערבולות רגשיות מאוד סוערות, שלא מאפשרות לכם בעצם לקיים זוגיות. לכן חשוב שתקבלו איזה סוג של משענת, הדרכה, ובעיקר אתה- שכ"כ מתקשה לעמוד בכאב הזה שאת רובו אתה בהחלט יכול להפחית- הכל עינין של תפיסה מחודשת ואוזן קשבת של גורם מקצועי שיסייע לך.

אולי בזכות כך תצליחו לגדל זוגיות שאינה מכאיבה כ"כ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו