מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פער גילאיםשירלי25/10/2011
שלום!
שמי שירלי ואני בת 23,עד לא מזמן היה לי חבר בן 39.
יצאנו שנתיים נפרדנו שנה וחזרנו לעוד שנה.
יש לו בעיית מחויבות באנו מרקע שנה שנינו אוהבים אחד את השני,אבל לכל אחד יש ספק אחר בקשר כי באנו מתרבות,משפחה,עולם שונה לחלוטין.
אני סוג של "חנונית" ממשפחה של הורים נשואים באושר שגוננו עליי ולא הכרתי הרבה אנשים,ולא יצאתי הרבה והוא בא ממשפחה חד הורית רק עם אמא גדל בכל מיני משפחות כי אמא שלו הייתה נוסעת הרבה.
לא משפחתי,דוגל לעשות רק מה שהוא אוהב,אוהב חופש,לא כל כך מאמין במוסד הנישואים אבל איתי ובשבילי הוא היה מוכן להתחתן אם זה חשוב.
הוא בנאדם צנוע שאוהב את הבית,שלם עם עצמו,נהנה עם עצמו.
הוא אומר שהוא אוהב אותי אבל הוא חושב עם הראש.
כמו כן הוא יותר ליברלי היו לא מאות של נשים ואני רק הוא ויותר שמרנית.
האם ניתן לגשר על הפערים בינינו,או פשוט לוותר
מה עלינו לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פערים
עדי בדיחי26/10/2011הי שירלי ובוקר טוב,
את אומרת נכון- באתם מרקעים שונים בתכלית, כל אחד ספג לקחים ותובנות אחרים "איך לחיות את החיים האלו". בעוד את היית בחממה מסוימת עם הורים נשואים, הוא ספג כמה מודלים של משפחות, כנראה גם חוויות נטישה והרבה עקירות ממקומות שונים וכנראה עקב כך גם איבד תחושת ביטחון ויציבות. לכל אלו בהחלט יש השפעה מכרעת על תוכניותיו ובחירותיו לעתיד. לעיתים, ברוב המקרים, זה לא דבר בשליטה מוחלטת- הרבה פעולות יוצאות מתוכנו מתוך אוטומט לא מודע מסויים, ורק אם ניכנס פנימה ונאפשר למקום הזה לצוף לתוכן יותר מודע- יהיה אפשר להבין ולעבוד- ואז לעשות גם שינוי.
את שואלת אם ניתן לגשר על הפערים- מאוד יכול להיות שעם אהבה וחיבור גדולים אפשר לחיות יחד חיים טובים, בכוונה אני לא כותבת "לגשר על הפערים"- כי הם תמיד ישארו, לשאלתך. הם תמיד יהיו שם, וזה בסדר- יש הרבה זוגות שיכולים לחיות בצל פערים תרבותיים, חינוכים וכו'- השאלה היא באיזו עוצמה הפער הזה קיים. אם אתם באמת מעוניינים לחיות יחד, באמת יש פה אהבה אמיתית וחד פעמית עבורך- אני במקומך הייתי משקיעה ביעוץ זוגי קצר טווח על מנת לקבל כלים איך להתמודד עם משברים, עם שאלות, ספקות ותפיסות שונות מול פרטנר/ית כ"כ שונה. גם לו, כמוך- מאוד שונה ואחר. אתם חווים אותה חוויה, היא לא חד צדדית. ולכן כדאי ששניכם תקבלו כלים.
אין מה לצפות שהפערים יגושרו סופית ותרגישו "אותו אדם", גם אין טעם שזה יקרה. מה שחשוב הוא לדעת ללמוד לחיות בשלום איתם, ולחזק כל הזמן את האהבה והחיבורים הרגשיים שקיימים ביניכם.
שימי לב ש"פער גילאים" הוא הפער ה"זניח" לאור כל הפערים האחרים. הוא גם הפער היחיד שלא משנה מה, לא נוכל לשנות את עוצמתו. את היתר אפשר לנסות.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)