מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חסר מגעגלי26/10/2011
אני ובעלי נשואים 25 שנים ולנו ילדים גדולים, אנחנו מאוד שונים. בעלי בא מבית של ניצולי שואה, מאוד קר שלא מדברים על כלום, מעולם לא קיבל חיבוק או נשיקה מהוריו. אני באתי מבית עם המון פתיחות חום ואהבה. בעלי לא מסוגל לגעת, או לנשק לא בחברה ולא בבית (למעט יחסי מין). הדרך שלו להביע אהבה זה מתנות מכובדות טיולים כל מה שלא פיזי. כל השנים זה הפריע לי אבל עכשיו זה מפריע מאוד מאוד. בעיקר כשהילדים עצמאיים ואנחנו יותר לבד, זה מפריע יותר כשאנחנו בבילויים עם חברים ותמיד יש מגע בין הזוגות. אני מרגישה שלא יכולה יותר. שוחחתי איתו הרגשתי שהוא בבעיה, אמר" תיזמי את" עניתי "רוצה שיהיה הדדי" הוצאתי את כל מה שעל ליבי בקשתי חיבוק וזה לא בא. לא יכולה יותר. דיברתי איתו על טיפול זוגי לא רוצה לשמוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר מגע - תגובה
מוניקה הרשקוביץ26/10/2011גלי יקרה,
מאחר ובעלך גדל באופן כזה בבית הוריו וזה מה שניטע והושרש בו, הוא מתקשה להתנהל אחרת. גם לאחר שבגר וכבר עזב את בית הוריו הוא לא הצליח לסגל לעצמו התנהלות אחרת. אולי כי הוא לא חש צורך, שהרי הוא לא מכיר את התחושה של להיות ב"מקום" שבו מרעיפים עליך אהבה או לחילופין שפשוט נורא מתחשק לחבק ולנשק כי מאוד אוהבים (אני מניחה שזו הסיבה בעטיה הוא מתנגד לטיפול, הוא לא מבין "על מה כל המהומה") ואולי כי הוא לא מסוגל לחרוג מהדפוס שהוא מכיר, הדפוס בו גדל. יחד עם זאת הכל נתון לשינוי. נכון שאם הוא היה "משתף פעולה" ומנסה "לזרום" איתך יותר זה היה יכול להיות יותר קל, אולם, אני מאמינה שאם את תצליחי להתאזר בהמון סובלנות וסבלנות מולו ותזמי כל הזמן הוא יתחיל להתרגל לדפוס החדש ואין ספק שדפוס זה ימצא חן בעיניו, שהרי כולנו יצורים הזקוקים לחום ואהבה, גם אם אנו מתכחשים לכך או אף לא מודעים לצורך זה. בנוסף, כאשר את תיזמי מגע בתדירות גבוהה את תצרי עבורו דפוס חדש והוא יתחיל, לאט לאט ולאחר לא מעט זמן, להתנהל כמוך, פשוט כי את "תשתלי ותשרישי" שם משהו חדש, במקום ה"דבר" הקודם אליו הוא הורגל.
על-מנת שיהיו לך הכוחות, הסבלנות, הרצון המתמשך והאמונה כי זה ייתכן, אני חושבת שאולי כדאי שאת תשקלי לקבל אנרגיות בדמות איש מקצוע אשר יוכל להאיר בפנס על יכולותייך, כוחותייך ומשאבייך לצד צרכייך (שאחד מהם הוא הצורך בחום ואהבה ולכן מאוד לא כדאי שתוותרי על "החלום" להיות נאהבת גם באופן שאת רוצה על-ידי בעלך). איש המקצוע יוכל לתת בידייך כלים לעשות את התהליך נכון, עבור שניכם, כמו גם יסייע לך לעבור את התקופה הראשונית, עד אשר בעלך יתחיל להגיב ליוזמותייך ביוזמה משלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)