בעיה ושמה..קנאה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעיה ושמה..קנאה
    מיכל
    26/10/2011

שלום, אני בת 33 נשואה באושר לבעל מקסים אצל שנינו אלו הם נישואין שניים, יש לי ילדה ונישואים קודמים וכן גם לבעלי. העניין הוא כזה. בתחילת הקשר לפני כשלוש שנים בעלי היה כרוך אחריי מקנאה לי ברמות שאין לתאר (מאד החמיא לי הקנאה היות והגרוש שלי היה אדיש מאד כלפיי מה שגרם לי לחוסר ביטחון ) , הוא טיפוס מאד פרמיטיבי ולי אין בעיה עם , התרגלתי לסגנון שלו זה מאד התאים לי היות והייתי נשואה לאדם שהטריף אותי מחוסר אכפתיות כלפיי והיה מאד קר, טיפוס די שקרן היה לי קשה לסמוך עליו, היום אני מרגישה פשוט שזכיתי בבעל מדהים מקסים אוהב מפרגן ...מאז שהתחתנו (שנה וחצי) הקנאה הגדולה שהייתה כבר לא שם ....הוא בוטח בי מאד יש פה ושם קנאה לגבי לבוש וכו...אבל לא בעוצמות שהיינו חברים...אני יודעת שמן ההגיון אני אמורה לשמוח, אז המצב הוא ממש שונה כרגע אולי בגלל שהקנאה פחתה אני הפכתי להיות הוא כמו בהתחלה , מאד קטנונית מקנאה לו על כל פסיק קטן אני פשוט פוגעת בו ומתישה אותו...אתן דוגמא: אני כל הזמן מתחקרת אותו עם הגרושה שלו דיברה איתו ..או שאני מחטטת לו בפון ללא סיבה מולו ...הוא אף פעם לא כועס עליי על החפירות ועל הקנאה אני יודעת שזה מתסכל אותו, למרות שלא אומר לי כלום. כשהוא בעבודה ומודיע לי שמתעכב קצת עם לקוח אני מבקשת ממנו להתקשר ולהשאיר את הפון שלו פתוח על מנת שאוכל לשמוע....אני לא יודעת למה פתאום זה קרה לי ....אני לא הייתי כזאת בתוך תוכי אני יודעת שהוא לא טיפוס כזה שיהיה עם מישהי אחרת ..אבל בכל זאת אני לחוצה ....לפני יומיים החליף מכשיר פון ויש שם אינטרנט כמו לכולם במכשיר הישן שלו האינטרנט היה מנותק..ועכשיו אני די בחששות שמא יגלוש לאתרי סקס או יצוטט עם בחורות אחרות . כסיפרתי לו על החששות שלי הבטיח שינתק את האינטרנט וזה עדיין לא מרצה אותי היות ואני מודעת לכך שאני זאת שטועה והוא סך הכל מסכן שצריך לסבול את ההתנהגות שלי. בקיצור אני הפכתי להיות הוא רק ביותר גרוע ..אני לא יודעת מה לעשות. ולמה זה קרה פתאום?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ושמה..קנאה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה ושמה..קנאה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    26/10/2011

מיכל יקרה,

הצורך שלך בתשומת לב, בפרגון, באהבה, במחמאות ובמחוות קטנות של אכפתיות מאוד גדול ואת לא לבד בעניין הזה. רובנו זקוקים לחום, אהבה, מגע ותשומת לב על-מנת לצמוח בכל המישורים. האהבה הזו מבן/בת-הזוג יש בכוחה לדרבן, להשכיח כאשר צריך, לרפא כאשר אנו זקוקים ל"תרופה" ולחזק, וכל זה מעבר לכך שזה פשוט נעים להיות ב"מקום" בו שמים לב אלינו, לצרכינו, מאוויינו, רצונותינו ושאיפותינו. צורך זה לא מומש כלל בזוגיות הקודמת שלך, דבר שפגע בביטחונך העצמי, כפי שציינת. צורך לא ממומש לא נעלם, הוא מתגבר. בזוגיות השנייה שלך זכית לאיש אשר ממלא את כל צרכייך הנ"ל במנות גדושות ואף אם לעיתים המנות הגדושות הנ"ל עשויות להיראות כמשהו מוגזם, לך זה מחמיא וטוב לך עם זה. האיש לו את נשואה כעת קינא לך "ברמות שאין לתאר", כפי שכתבת, כל עוד הוא עדיין לא סמך עלייך לחלוטין אולם, מהרגע שהוא הבין שאת מתאימה לו, שניתן לסמוך עלייך לגמרי, הוא החל להתנהג "נורמאלי" מבחינה זו. לאור מה שכתבת לגביו אין לי ספק ואני משוכנעת שגם לך אין, בנוגע לאהבתו אלייך. ברגע שהוא "נרגע" נרגעה גם התנהלותו הקנאית, אולם אין זה מעיד על תחושותיו כלפייך. הוא אוהב אותך כמקודם ואולי אף יותר, שהרי יש לו שקט נפשי "בגזרה" ולו, בתור איש קנאי, זה שווה הרבה מאוד. אולם, ברגע שקנאתו נרגעה והוא החל להתנהל "רגיל" יותר, הצורך שלך לתשומת-לב "התעורר" מחדש והזכיר לך נשכחות מן העבר.לכן התעוררה אצלך תחושת הקנאה. בעלך מבין לליבך שהרי עד זה לא מכבר גם הוא היה "שם". עלייך להבין כי האיש לו את נשואה עתה אינו האיש לו היית נשואה "בגלגול הקודם" וכי התנהלותו ה"רגועה" יותר אינה מעידה על דבר פרט לכך שהוא סומך עלייך ואינו חש צורך ""לבדוק" אותך בקנאות מטורפת.
    אם את חשה שאין לך שליטה על התחושות הנ"ל אולי כדאי לך לשקול להיפגש עם איש מקצוע אשר יוכל לסייע בידך להתמודד נכון עם התחושות הנ"ל כמו גם לתת לך כלים מתאימים. איש מקצוע יוכל להחזיר לך את שלווה הנפשית, מה שבוודאי יוכל לתרום לחיים זוגיים שקטים המבוססים על אמון הדדי והרמוניה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. משהו נוסף ...

מיכל
    26/10/2011

יש המון במה שכתבת לי . כשניהלתי איתו שיחה בעניין טען שהוא אוהב אותי הרבה הרבה יותר. ונתן לי המון דוגמאות בחיים על אהבתו הגדולה. זה נראה כאילו זה אף פעם לא מספיק לי .....היום הוא מתנהג בצורה מאד נורמטיבית , למרות זאת הייתי מעדיפה את הקנאה שלו כי רק היה לי ביטחון באהבה שלו אליי. את צודקת , אני לא עשוה כנראה הפרדה בין הגרוש שלי לבין בעלי הנוכחי.
    אני חושבת שזה חזק ממני...ואצטרך לגשת לייעוץ.
    כי אני מנסה בכל דרך להתגבר
    אבל המחשבות הטורדניות לא עוזבות אותי,תמיד יש לי מחשבות שליליות לגביו שהוא לא אוהב כמו בעבר, שאני לא מעניינת אותו מספיק וכו...
    מודה לך על תשובתך
    ערב נפלא :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו