מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מדוכדך......אלמוני27/10/2011
שלום , האמת שכתבתי פה בעבר ...והינה שוב אני פה. יש לי בעיה מאד מאד לא פשוטה אני אובד עצות.אני בן 35 נשוי 8 שנים יש לי שני ילדים בני 7 ו - 2 , מסתבר לאחרונה שאישתי לא נמשכת אליי ולא מאוהבת בי כגבר אלא רואה בי כחבר כאבא לילדים, אני גבר מאד מסור למשפחה אני בעל מקסים (גם היא תמיד מציינת זאת ), היא התחתנה איתי מתוך נוחות כנראה היות והיא מגיעה מבית עני כשהכרתי אותה היה לי כבר בית יצאנו המון לבתי מלון לחול .....כנראה שזה מה שגרם לה להתחתן איתי . אני תמיד חשבתי מתחילת הנישואים שהיא לא כזאת בחורה חמה ומה שקיבלתי ממנה שזה די מעט הסתפקתי. היא מקבלת ממני המון חום ואהבה, היא יוצאת בימי שישי עם חברות לפאבים מועדונים ...אני בבית עם הילדים אני פשוט משני עולמות שונים , פחות מתחבר לכל הרעש הזה מעדיף מקומות בילוי איתה יותר רגועים מה שהיא בכלל לא אוהבת . היא טוענת שהיא לא מסוגלת לשכב איתי (כבר חצי שנה ללא סקס) כי היא לא אוהבת לכן לא נמשכת אך במקביל מציינת שהיא לא רוצה להתגרש בגלל הילדים , חבל לה להרוס את המשפחה ההבדל ביננו שהיא מוצאת דרך פורקן שזה היציאות שלה עם חברות מצידה שגם אני אחיה ככה בחוץ אבל שהבית לא יהרס. העניין הוא שאני ממש לא בנוי לקשר כזה אני איש משפחה אני צמא לאהבה ממנה מה שלה קשה מאד לתת טוענת שאני טוב מידי , תמיד יש לה תלונות על דברים קטנים "למה לא עשית כלים הכביסה....." היא לא מסתכלת על זה שאני עם הילדים מטפל בהם מה שלא אעשה היא תמיד תמצא דברים להעיר , אני פשוט סובל מאד לא מקבל אהבה ולא חום לא יחס, אתמול בלילה כבר נשברתי עזבתי לבית הוריי סיפרתי להם שדי אני לא יכול לחיות איתה יותר למרות שבליבי מאד חושש לעשות צעד כזה , אני רוצה לזעזע את מערכת היחסים הזאת אחת ולתמיד הבעיה היא שהיא דיברה איתי כשהייתי בבית הורי ואמרה לי " אתה תבוא אליי על ארבע אתה מת עליי ועל הילדים אתה סתם מנסה להפחיד אותי אני מכירה אותך" יש בזה משהו במה שאמרה אני מרגיש שאני פשוט חשוף מידי מולה היא יודעת שמשפחה אצלי זה מקום ראשון לכן אני מובן כל כך מאליו. השאלה שלי היא כזאת... האם זה סיבה מספיק טובה להתגרש? אציין שייעוץ זוגי לא כל כך עזר לנו כי היא לא מוכנה לפתוח דרך חדשה אמרתי לה מס פעמים בואי נבנה שוב לאט את הקשר היא שמה קיבעון מאין חותמת "שהמצב אבוד ששום דבר לא יעבוד אני לא נמשכת ואוהבת אותך איך יועץ זוגי יכול לעזור" , אני ניסיתי בכל דרך אפשרית אבל הידיעה שאתגרש וגבר אחר יכנס לבית עם הילדים שלי המחשבה הורסת אותי לגמרי. גם כל עניין הכלכלי ....בעתיד אם אחשוב ארצה להקים משפחה .....היום קשה לשלם עבור שני ילדים + דיור מזונות..
מבחינה כלכלית יהיה לי קשה לעמוד על הרגליים, אני אובד עצות. לדעת שאף פעם מצידה לא הייתה אהבה....אני מרגיש מושפל מרומה מנוצל כי סך הכל תמיד ריציתי אותה ועשיתי בשבילה הכל....אז זהו מכאן זה אבוד ? כשאין אהבה אין מקום לשינוי?
מצטער על אורך הבעיה השאלה.....ניסיתי לתמצת כמה שיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחשוב עליך כרגע
עדי בדיחי27/10/2011הי אלמוני,
עצוב הסיפור שלך, בזה אין ספק. אתה מתאר קשר מאוד חד צדדי, קשר שבו אתה מבין עם הזמן שאשתך איתך מתוך אינטרסים וסיבות ברורים וגלויים, כמו "בשביל הילדים", בשביל מצב כלכלי וכו'. היא מודה בגלוי כי אינה בעלת רגש אליך ועוד יודעת ומודיעה לך כי אתה תחזור אליה על ארבע. נראה כי היא מודעת היטב מאוד לעובדה שהאהבה ביניכם היא חד כיוונית- ממך אליה בלבד, והיא יכולה להשתמש בזה במצבים למשל כמו זה- שעזבת את הבית.
אני מציינת לטובה את הצעד הזה של העזיבה, נראה כי היית אמיץ, והיה לך קשה מאוד לעשות אותו. ובכל זאת הקשבת לצרכים שלך ולא יכולת יותר להיות בעמדת המנוצל ועל כן- כל הכבוד.
אכן טיפול זוגי כנראה לא יועיל אם היא לא מעוניינת לקיים את אותו הקשר שאתה מעוניין. היא כן מעוניינת לקיים קשר לפרוטוקול, כדי לא להרוס שומדבר מבחוץ וכלכלית הדברים יהיו יציבים עבורה ועבור הילדים. מבחינתה אין לה בעיה לספק את עצמה בדרכים אחרות ומציעה לך לעשות אותו דבר. העינין הוא שאתה מאוד לא הטיפוס הזה, נשמע שאתה טיפוס שרוצה להעניק ויכול להעניק כ"כ הרבה, ואיתה אתה פשוט לא מממש את היכולות האלו שלך. התסכול שלך נובע גם מהנקודה הזו וגם מהנקודה שלעולם למעשה לא קיבלת חזרה, אלא רק יחס מאוד מינימלי והערכה, אבל לא אהבה אמיתית בין בני זוג.
כשאין אהבה יהיה קשה לקיים את הקשר אליו אתה מייחל. כן יהיה אפשרי ללכת בדרך של אשתך ולקיים מעין קשר-לא קשר, מעין מגורים יחד ונישואים, אבל ללא מחויבות אמיתית או רגש. ואתה לא שם להערכתי. אני חושבת שבעזרה מקצועית אתה תוכל להפיק מעט יותר תובנות מאשר כאן על דפי הפורום, בבחינת מה לעשות ואיך להמשיך להתמודד עם המצב המתסכל הזה. בסופו של דבר גירושין הוא לא פיתרון כ"כ נוראי במצב כזה בו הכל הוא "כיסוי" כפי שהיא מתארת בחוויה שלה- ומתחת לפני השטח אין מבחינתה משהו אמיתי שמחזיק את הקשר. אם כן למה להשקיע ביעוץ? עדיף להשקיע בעצמך, בכלים שאתה צריך לקבל, בתמיכה ובמשענת הרגשית שלך.
מקוה שהצלחתי להאיר את הנקודה הזאת.
בברכת הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)