מתלבטת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מתלבטת
    קרולין
    27/10/2011

שלום,
    אני מבקשת לפרוק את שעל ליבי אבל גם לקבל איזו עצה.
    אני נמצאת בקשר זוגי כבר שנה וחצי עם בחור מקסים. היו לנו עלויות ומורדות בקשר וקשר אינטנסיבי ביותר (אפילו היינו תקופה ארוכה בחו"ל יחד). אני צעירה ועדיין לא חושבת על נישואים, אבל כמובן שהסביבה לוחצת ואצלי זה מעורר שאלות.
    אני אוהבת את בן הזוג שלי ואני רואה בו הרבה תכונות חיוביות וכן אנחנו מסתדרים יחד.
    יחד עם זאת, כמו כל בנאדם יש בו גם תכונות שליליות. לצערי עדיין לא למדתי איך לחיות איתן ואני מתקשה לסווג האם מדובר בשוני מהותי או תכונות שיש לחיות איתן עם הזמן.
    ואני אסביר: אני בנאדם אקטיבי, פעלתני, אני אוהבת לארגן דברים, לתכנן מפגשים עם חברים וכו', אני אוהבת להעביר הדרכות וכו'.
    חבר שלי לעומת זאת הוא מה שנקרא מעופף. הוא די פאסיבי, אינו אסרטיבי (לא ברמה שאין לו עמוד שידרה אלא ברמה שהוא לא יוזם ויותר מובל וזורם ע"י החיים ואנשים), למרות שיש לנו שיחות רציניות ועמוקות- קשה לו להיות רציני.
    אז בעיה ראשונה היא שהוא אינו יוזם במיוחד, לא כ"כ אסרטיבי ואלו דווקא תכונות שמושכות אותי (ומצד שני לא הייתי מסתדרת עם מישהו קיצוני שמאוד עקשן ולא מוותר).
    בעייה שנייה- הוא לא מגלה רצינות ואי אפשר לסמוך עליו שיעשה דברים. למשל אם מבקשים ממנו להביא משהו- צריך להזכיר לו המון, הוא שכחן והמילה שלו אינה ברזל (כי הוא מעופף ולא כי הוא עושה בכוונה, בזה אני בטוחה).
    בעיה שלישית- יש לנו דברים רבים במשותף וגם קשר רגשי. אבל השיחות לא מגיעות לעומק הרגשי והאינטלקטואלי שאני מעוניינת בו.. אין שיחות פילוסופית על מהות וכ'ו. מצד אחד יש לי שיחות כאלו עם חברים לפעמים ומצד שני- זה מעיד על זה שהחיבור הרגשי שלנו לא הדוק מדי.
    היו גם לא מעט פעמים שחיפשתי תמיכה אצלו והוא פשוט לא ידע לתת את מה שאני מבקשת (הקשבה ולא עצות שמעידות שאתה לא מבין חצי מהסיפור..). ומאידך יש אנשים שאני כל כך מתחברת אליהם ורק מחפשת לראות ולדבבר איתם.

אוהבת אותו וטוב לי איתו, אבל האם החוסרים האלה זה התקטנוניות שצריך להתגבר עליהן או פערים של ממש?
    אני אציין גם שאני בחורה טובה ונראית טוב אבל משום מה קשה לי להכיר גברים..אני לא זו שמתחילים איתה כל היום. אז זה מחריף לי את הדילמה (אמנם צעירה אבל זה הקשר הרציני העיקרי שלי).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לך

Eldar
    27/10/2011

את נשמעת מאוד מבולבלת ולא הכי בשלה.

אני לא יודע אם זה הקשר הראשון הרציני שלך, אבל זה נשמע שכן.
    לדעתי כרגע את לא צריכה להחליט החלטות הרות גורל אלא להמשיך בזוגיות.
    בכל זוגיות אין מושלם, תמיד יהיה משהו שאת פחות אוהבת, פחות שלמה איתו וזה בסדר כל עוד לומדים להשלים אם זה.
    אחת המטרות בזוגיות רצינית, היא לדעת לגשר על הפער, ללכת אחת לקראת השני, לדעת לקבל את השני, אין טעם לנסות לשנות את הבן זוג אבל ניתן וחשוב למצוא את האמצע שלכם.
    האמצע זה מקום שכל אחת גרם לשני להתקדם לדברים החשובים לו, האמצע זה המקום שגורם לנו להיות שלמים יותר ומאושרים יותר.
    האמצע יכול להיות כמו שהוא היום כאשר את שלמה אם זה.
    את צריכה להיות יותר שלמה עם הבחירות שלך, יותר בטוחה.
    זוגיות זה מקום שרוצים להיות בו לא ברירת מחדל (כיוון שציינת שלא מתחילים איתך הרבה)

תקחי קצת זמן אם עצמך, תחשבי על מה שחשוב לך בזוגיות, על מה את יכולה לוותר, על מה לדעתך את יכולה לגרום לו להתאמץ למענך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אינך מעריכה אותו מספיק

דורית כהן
    29/10/2011

בנוסף על מה שכתב לך אלדר, אני יכולה לומר לך שהתכונות שאת כותבת עליהן - אם הוא לא ישתנה - ימשיכו לעורר בך התנגדות וכעסים ולתסכל אותך. אינני חושבת שזה ישתנה עם השנים.
    ודווקא מכיוון שאת צעירה - לדעתי חשוב שתמצאי מישהו שתוכלי להעריך אותו יותר. לי זה נשמע שאינך מעריכה אותו ואינך יכולה לסמוך עליו מספיק. התכונות שאינך מעריכה מסמנות אותו בתור אדם חלש מדי, ילדותי, נגרר. אולי זה נוח לך להיות המובילה בלי שהוא יתנגד, אבל לאורך זמן זה עלול לשגע אותך, וזה יפגע לדעתי גם במשיכה המינית, ויחד איתה כמובן נפגעת האהבה כלפיו. כי קשה להימשך למישהו שאינך מעריכה ואינך יכולה לסמוך עליו ואת רואה בו יותר ילד מאשר גבר.

מצטערת שאני הורסת לך, אבל שאלת לגבי טווח ארוך. חפשי לך מישהו חזק שתוכלי ממש להעריך אותו.

לא מזמן שאלתי אחת מחברותי מהו סוד האושר שאני רואה בזוגיות שלה עם בעלה מזה 30 שנים?
    תשובתה היתה מורכבת, אבל היא הדגישה מאוד את נושא הבחירה בנכונה בראשית הדרך.באמת למצוא את האדם שמתאים לך בהרבה פרמטרים. אדם שלגביו את יכולה להרגיש שבאמת מצאת "אוצר אמיתי" וכי את בת מזל שמצאת אותו!!! ובעיקר לדעת שאת במאת מעריכה אותו ואת הפוטנציאל הטמון בו.
    ובהמשך הדרך - להצליח להתגבר על משברים בצורה כזאת שמוציאה מכל אחד את החיובי שבו. זה מה שהיא אמרה לי.

מקווה שבנוסף לצער שאולי עוררתי בך - עזרתי במשהו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו