מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- להשקיע או לוותר?הגר28/10/2011
כבר כתבתי פה בעבר ואני מאוד נעזרת מבחינה נפשית בפורום זה, אז קודם כל תודה.
אני יוצאת עם בחור כבר חודשיים. אני בתחילת שנות השלושים והוא בסוף שנות העשרים. עכשיו הייתה לנו שיחה אחרי שיומיים הוא לא התקשר. אני מאוד עובדת על עצמי לא להעיק ולא כל פעם שקורה משהו לא לרוחי להעלות את זה. לרוב( בדרכים של הליכה לטיול או מחיקת הטלפון שלו )אני מצליחה ועל פניו נראה שאני לא מעיקה. אבל עכשיו אחרי יומיים ניתוק הרגשתי שהאצבעות בוערות ביידי ואני חייבת וונטילציה. אז התקשרתי ואמרתי לו הכל: שאני לא מסוגלת לניתוק כזה. גם ככה שנינו לא אינטנסביים בפגישות אבל זה מרגיש לי מנותק מידי. ואז הוא אמר שבאמת מפריע לו שכשהוא מסתכל על התיד זה לא נראה ככ טוב. שבמקרים שקורים לו בחיים אני לא שם במחשבותיו. בכאז, שאלתי, מה תירצה? לשפר או לוותר? ואז הוא אמר שירצה לשפר כי אני"אחלה בחורה". ויעשה קצת יותר מאמצים להתקשר ולהזמין.
מיצד אחד, הדבר מלאכותי ולא הייתי רוצה שיסתכל עליי באופן שכלתני ככ אלה שירגיש שהוא צריך לדבר איתי לשמוע את קולי. מיצד שני אנחנו ממש בהתחלה, אולי האהבה כן תיתגבש ותתממש ?
כן חשוב לראות גם שהוא התקשר ברגע שחזר מהטיול(וגם בטיול עצמו), כן רוצה לראות אותי, נפגשתיעם הוריו והוא עם הורי
ואם באמת אני מפנה את השאלה אלי, המצב לא יותר שונה ממנו בהרבה, גם אני לא ממש שם.
מה עושים?אודה לכמה שיותר תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים גם לי? תודה.....
הגר29/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההודיה
Eldar29/10/2011היי
רציתי לשאול אותך, האם את מאמינה שזה הקשר שאת צריכה או יוביל אותך לחתונה?
חוץ מפער הגילאים, יש פה פער בצרכים, את צריכה קשר שהוא יותר אינטנסיבי ורציני, והוא לא.
יש פה פער גם באיך שרואים את הקשר, הוא לא רואה את הקשר כמו שאת רואה. וזה מתבטא בזה שאת מחכה לטלפונים שלו.
השאלה שאת צריכה לשאול את עצמך, לא אם תצמח אהבה, אלא האם הקשר הזה יוביל למה שאת רוצה, ואם לא עדיף לחתוך עכשיו מאשר מאוחר יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדרשות מחוות נעימות בתחילת הקשר
דורית כהן29/10/2011הודייה היקרה, זהו קשר מאוד צעיר. העובדה שאת בגיל מאוד בשל לקשר לא מקצרת את הצורך בתהליכים הרגילים של בניית קשר. בחלק מן המקרים יש תהליך הבשלה רגשית, שבסיסו במשיכה ובהתאמה ראשונית, והמשכו במחוות נעימות בין שני בני הזוג, בחוויות כייפיות, שעושות "טעם של עוד" ומעצימות את ההתאהבות בדרך כלל, בהינתן המשיכה הראשונית והרצון לבנות קשר.
הביאי בחשבון - ואני קולטת על פי מה שכתבת שאת מנסה לשלוט בכך - שהתפרצות כזאת שהיתה לך בטלפון איתו - היא ההיפך ממחוונה נעימה!!!
בשיחה איתך הוא אולי אמר את הדבר "הנכון", "הצפוי" והבטוח יותר מבחינתו - אין לו מה להפסיד... אבל יתכן שבהמשך התגובה המתפרצת שלך תירשם לחובתך, ותוציא לו את הרצון, כי את מזרזת אותו יותר מדי. אם אינך עומדת בכך - עלייך למצוא כתובת אחרת לפרוק את המתח שמצטבר בך. דברים כאלו כמו מה שאמרת לו - אין בהם טעם כלל, לדעתי. כי זה רק יבריח אותו כאשר זה נאמר בשלב כה מוקדם.
לדעתי עלייך לחפש קשר עם מישהו יותר בשל, שבאמת מחפש ורוצה כבר להקים משפחה.
העובדה שכבר היה מפגש עם ההורים - באמת זה נראה לי מוקדם ומזורז מדי.
בסך הכל אני "קולטת" כאן רחשים לא נכונים משני הכיוונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה בסופו של דבר את מציעה?
הגר30/10/2011קודם כל תודה על התגובה...
ואני שואלת, אז מה בסוף את מציעה?לא להתקשר כאשר אני מרגישה left out?למרות שאני מאמינה שמעשים מהדהדים יותר ממילים?
בכאל זאת הוא מעוניין כן להמשיך בקשר וכבר נרשמה עודף התייחסות מצידו ביום למחרת השיחה, אז אולי לפעמים יש לתת מקם לאינטואיציות שלנו? כי בסך הכל אני מאמינה בדיוק כמוך שאסור ללחוץ
?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין טעם בהפעלת לחץ
דורית כהן30/10/2011הודייה יקרה, האם אינך רוצה לברר לעצמך עד כמה הוא באמת רוצה אותך? כאשר הוא "מציית" לך ונענה לדרישות שלך ומפגין התעניינות - אין לך דרך לדעת למה הוא עושה זאת. האם מתוך אהבה וגעגועים אמיתיים אלייך או מתוך חשש מן ה"סנקציות" הבאות...אינני מאמינה בדרך הזאת בתחילת יחסים וגם לא בהמשכה..
בשבילך זה שיחרור לחצים, אבל עבורו זה מופיע כהפעלת לחץ מצידך.
לכן אני מאמינה שבתחילת יחסים צריך להוריד פרופיל מבחינה זו על מנת להתרשם באופן אותנטי מן היחס של הצד השני כלפייך בלי שתנסי להשפיע על כך.
לאחר שהיחסים מתייצבים, אפשר לעשות שיחה מתוכננת - עם דגש על שיחה ולא על התפרצות רגשית ספונטנית (שגברים ממש מתקשים לעמוד בה), ובה להגיד בצורה רכה ונעימה מה עושה לך טוב בקשר. ועדיף שלפני כן, בתחילת השיחה, תשאלי אותו מה הוא אוהב ומה עושה לו טוב בקשר, ובאמת תהיי בקליטה. נדמה לי שגם שיחה כזאת הוא עלול לחוות בתור ביקורת ועל כן את צריכה לעבוד חזק על עצמך כדי שזה יופיע כמו הבעת צורך שלך ולא כמו ביקורת עליו. גברים כל כך רגישים לביקורת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהככ תודה, אני מהחלט מקווה שזה לא מאו
הגר30/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)