מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמה נשית שחוקהנ.ל30/10/2011
שלום רב,
בת 35, עצמאית, אם לשתי בנות (תינוקת ובת 3.8) ונשואה. במהלך כל ,שנות העסק,שלא הרוויח יותר מדי, בעלי דאג לפרנסה. הוא הגיעבשעות לא שעות, ואני הייתי יותר עם הילדה.
עכשיו הוא בבית ומפתח סטרטאפ, ואני צריכה לדאוג לפרנסה במשרה מלאה, להביא כסף הביתה מהעסק, כי אין מקור אחר וגם לטפל בבנות.
בקיצור, כדי שתהיה הכנסה קבועה, התחלתי לחפש גם להיות שכירה וכרגע יש לי שתי אופציות תעסוקתיות:
1. להמשיך כעצמאית. יתרונות: שעות שלי, שמאפשרות לי להתחיל מאוחר אחרי לילות קשים של חוסר שינה עם התינוקת. ב. עם סוכני שיווק טובים,שיסייעו לי בקבלת עוד לקוחות לעסק
(אני לא טובה בשיווק ומכירות ולכן העסק לא התפתח יותר מדי), יש גם סיכוי שהעסק יצמח קצת, אבלזה עסק עצמאי ולכן אין ערבותובטחון. חסרונות: מור אוף דה סיים מבחינה מקצועית. וההתפתחות המקצועית הרוחבית לתחומים אחרים במקצוע נתקעת.מצד שני, מי יודע אם לא מצאתי את הנישה שאני טובה בה במקצועי ותחומים אחרים יהיו פחות טובים. וגם כמובן, המשכורת לא קבועה כעצמאית.
2. שכירה-יתרונות: התפתחות מקצועית מענינת אצל מישהי שיודעת מה זה להיות אמא עובדת ומוכנה ללמד אותי תחום חדש, כשאחרים, לאחר חיפוש בן למעלה מ-8 חודשים זלזלו או סרבו. וכמובן-משכורת קבועה,ך כל עוד אני טובה. אבל- לא הייתי שכירה כבר 8 שנים ומי יודע איך זה יהיה. וגם אין לי את השעות שלי, ולהגיע לתל אביב ב8 בבוקר (כאימא- אומרת שעובדת בי8-16 ועוד יום אחד ארוך) זה בעייתי אחרי לילות בהם בקושי פותחת את העיניים ב-6:30 כי כל הלילה היה שימורים. לעבוד בלילה לא יכולה, כי אני קורסת ב-21-22 בלילה. ולא רוצה להפסיד חוויות ילדות של הבנוות שלי, ושל לכשיהיו, הבאים.
זה נשמע, לפחות באוזניים שלי, כאילו כבר החלטתי, אבל מצד שלישי, עכשיו אני בת 35 (ולא יתנו לי להתפתח מקצועית בעוד 10 שנים כשעניין הילדים קצת ירגע בעוד כעשר שנים (רוצה עוד לפחות אחד אם לא 2). נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה נשית שחוקה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ31/10/2011נ.ל. יקרה,
ראשית, בראייה שלי, הדילמה הזו, למרות היותה שכיחה ומצטיירת כדילמה נשית גרידא, היא למעשה דילמה משפחתית, אשר תוצאותיה משפיעות על כל בני-הבית. כדי שהזוגיות תאפשר לכל אחד מבני-הזוג לצמוח ולהתפתח בדברים בהם הוא טוב, לצד ההתפתחות הזוגית, על שני-בני הזוג להיות שותפים מלאים הן בלקיחת ההחלטות והן בנטל, על מישוריו השונים, כולל הטיפול בבית, בילדים, במשפחה וכמובן, בעסק (ההתפתחות האישית בתחום הקריירה). כך שהדילמה הזו אינה שלך בלבד....מה בעלך חושב על כך? האם הוא מאמין שעלייך להיהפך לשכירה או להישאר עצמאית?
אין ספק כי כל צד במטבע "מביא" עימו את יתרונותיו וחסרונותיו.
העלאת בפנייתך נקודות חשובות, אותן יש לקחת בחשבון וגם מכאן נראה כי כבר לקחת החלטה...
שני דברים נוספים למחשבה: האחד, במידה ו"תלכי" על עבודה מסודרת של שכירה, עם שעות קבועות ורבות מחוץ לבית, האם הטיפול בבנותייך יהיה באחריות בעלך (או אחריות משותפת בהשוואה למה שהיה קיים עד זה לא מכבר) או שמא חשבתם לשכור את שירותיה של מטפלת? שהרי הוצאות בגין מטפלת הינן לא מבוטלות וישנן לא מעט אמהות אשר מחליטות, בסופו של דבר, להישאר בבית משיקולים כלכליים.
דבר שני אך מהותי ביותר, חשוב שאת תחושי מסופקת במקום עבודתך. תחום הקריירה הינו תחום משמעותי בחיי רובנו ו"תופס" מקום מכובד מזמננו ומחשבותינו, לכן חשוב שלפחות רוב השעות הללו תהיינה מספקות. מעבר לכך, כאשר את תחושי מסופקת ומאושרת גם משפחתך תהייה "שם", בניגוד למצב בו תהיי, חלילה, מתוסכלת (מהעבודה, מהמעסיק, מהשעות הרבות וכד') ומשפחתך תסבול איתך, מה שיאמלל אותך יותר.
ההחלטה היא אך ורק שלכם. זו אחת ההחלטות החשובות אשר מתקבלות במסגרת המשפחתית, מאחר, וכפי שציינתי קודם, כולם מושפעים ממנה, באופן כזה או אחר. לאור זאת, אני מציעה שתשקלו יחדיו את הצעד הזה עבור עתידכם המשותף, בכל המישורים, הן המשפחה והן הקריירה, כמו גם, עבור אושרכם ותחושת השלמות של כל אחד מכם ותחושת השלמות של ה"יחד".
דבר נוסף, אני מאמינה שיש להקשיב לתחושות ולקולות הפנימיים שלנו. אם את חשה, לעת עתה, כי האמהות חשובה לך יותר והיית רוצה לממש אותה תחילה, "לכי" עם ליבך. להתפתח בתחום הקריירה תוכלי תמיד (גיל 45 אינו קשיש...) לעומת האמהות אותה אפשר לממש ולמצות בגילאים מסוימים בלבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)