מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בן הזוג של בתימעין02/11/2011
מתקשה להשלים עם קשר רומנטי שהיה לבתי בעבר לפני שהכירה אותו. הם שוקלים נישואין. אני מודאגת שמא הקושי בעניין זה הוא תמרור אזהרה לעתיד: אני חוששת מכך שכל העת יטיל ספק בנאמנותה, וכי עדיף שתסיים איתו את הקשר כבר עתה.
מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן הזוג של בתי - תגובה
מוניקה הרשקוביץ02/11/2011אדווה יקרה,
אני מבינה לליבך. כאם את מאחלת לבתך חיים טובים ומאושרים והתחלה של חיי נישואין, טובה ורגועה, ככל האפשר, עם בן-זוג מתאים וראוי לה האוהב אותה, מאמין בה ובקשר שלהם, תומך ומפרגן.
על-מנת שאוכל להתייחס לשאלתך אשמח לקבל ממך מעט יותר פרטים.
איפה בדיוק "יושב" הקושי של בן-הזוג הנוכחי של בתך?
האם זו העובדה שהייתה לה מערכת זוגית מלאה עם מישהו בעבר?
האם בתך עדיין בקשר עם הבחור ההוא?
האם משהו בהתנהלותה מעיד על רגשות שעדיין עשויים להיות לה כלפי האקס והדבר בא לידי ביטוי באופן כלשהו? במילים אחרות, האם יש לבן-זוגה הנוכחי סיבה להטיל ספק בנאמנותה כלפיו?
האם הקשר הקודם הסתיים לפני פרק זמן קצר יחסית ובן-זוגה הנוכחי חושש שהיא לא "סגורה" על הקשר עימו או לחילופין שהוא משמש לה מעין "פלסטר"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום בסיס לחשדנות שלו
מעין02/11/2011הוא לא מסוגל להתמודד עם זה שהיה לה קשר אינטימי עם גברים לפניו. ולא מדובר בילדונת, אלא בבת עשרים ושש, שהיו לה בעבר 3 חברים. מעולם לא התחילה בקשר חדש בטרם סיימה את הקודם. היא מאוד הגונה וישרה. בדיעבד היא מודה שזו כנראה הייתה טעות מצידה לספר לו על חבריה הקודמים. היא עשתה זאת מתוך אמונה שקשר טוב יש לבסס על אמירת אמת. היא אוהבת אותו אהבה עמוקה. היא נאמנה. תמיד הייתה נאמנה, והוא כל העת (לאור ההיסטוריה שלה) מטיל ספק בנאמנותה.....וזה עוד טרם נישואין. מלבד בעיה זו שמאוד מטרידה אותה, בתי רואה בו את בן הזוג האידאלי.
בקיצור, אין שום דבר בהתנהגותה שעלול לגרום לבן זוגה לחוש חוסר ביטחון בנאמנותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין שום בסיס לחשדנות שלו - תגובה
מוניקה הרשקוביץ02/11/2011אדווה יקרה,
ראשית, תודה על תגובתך ועל ההבהרות. עתה אני מבינה כי ה"בעיה" טמונה אצלו.
אני מסכימה עם בתך בנוגע לכך שקשר טוב ויציב מושתת על אמירת אמת, גם אם האמת הזו לכאורה כבר אינה רלוונטית, כמו מערכות הקשרים הזוגיות אשר היא ניהלה בעבר, לפני שהיא פגשה בו ולפני שנרקמה ביניהם מערכת זוגית.
למיטב הבנתי, למרות האהבה הגדולה אשר בתך חשה כלפי הבחור יהיה לה קשה לנהל איתו זוגיות שלווה ובונה אם הוא לא יצליח להתגבר על מכשול הקנאה ולא יצליח לשים את העבר במקומו ,בעבר, ולהתקדם יחד עימה לצמיחה ויצירה זוגית משותפת. נראה כי הקנאה הזו, הקיימת בכולנו ברמה כזו או אחרת, נמצאת אצלו במינון גבוה יותר, מה שמקשה עליו להתמודד עם העובדה שחברתו בהווה ואשתו לעתיד כבר ידעה גברים אחרים בעבר. העובדה שהוא מטיל ספק בנאמנותה, למרות שהוא מכיר אותה מספיק טוב על-מנת לחשוב על מיסוד הקשר עימה מעידה על הקושי שלו לשלוט ברגש הקנאה.
אם בתך חשה כי בחיר ליבה יוכל להתגבר על התחושות הללו, המעיבים על הקשר שלהם (לבד או בעזרת איש מקצוע), אזי יש מקום לבדוק זאת ולהציע לו דרך לפתור את הסוגיה המעיבה הזו. במידה והוא יתרצה ויצליח לשרש את התחושות הללו מתוך הבנה שעברה הזוגי אינו חלק ממנה היום, אני מאמינה כי הזוגיות שלהם עשויה לעלות על המסלול הנכון עבורם. יחד עם זאת, עליה להביא בחשבון כי רגש הקנאה הינו רגש מאוד חזק והוא עשוי להמשיך ו"לחיות" ביניהם ואיתם במידה לא מועטה במהלך חייהם המשותפים ובנוגע לנושאים שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)