מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מבינה איך הוא השתנה פתאוםנטלי03/11/2011
אני וחבר שלי נפרדנו בערך לפני חודש, יש בינינו הפרש גילאים של שנתיים, אני בת 25 והוא בן 23.. היינו ביחד כ- שנה וחצי..
הוא תמיד ניסה לעשות הכל על מנת שאני יהיה מאושרת ושיהיה לי טוב.. הוא אהב אותי מאוד והיה החבר הכי טוב שלי, אף פעם לא נתן לי תחושת חוסר ביטחון או שקיים סיכוי שהוא יעזוב אותי.. אני האהבה האמיתית הראשונה שלו והקשר הרציני הראשון שלו. הוא תמיד היה נראה כל כך אסיר תודה על זה שאני איתו וכל כך מאושר שיש לו אותי..אני גם מאוד אוהבת אותו.. בזמן הקשר חשתי שאני יכולה לאהוב יותר מאחר ולבן זוג הקודם שלי הייתי מיותר מסורה, יותר הערכתי אותו, ואהבתי אותו בטירוף (הייתי איתו 5 שנים).
אני חושבת שתמיד הרגשתי צורך להעביר עליו ביקורת, "לחנך אותו" כי הוא יותר קטן ממני. התאהבתי בו ולא רציתי להתאהב בו כי היה קטן וחשתי שלא יוכל לספק את צרכיי (לגור ביחד, ולהתחתן בעתיד)
אחרי שנה וחצי שאני מדברת איתו על לעבור לגור ביחד והוא כל הזמן אומר לי "עכשיו זה לא הזמן המתאים, אני רוצה לחסוך" (הוא מאוד חסכן, מגיל קטן ההורים שלו מחנכים אותו לחסוך בצורה אובססיבית וחולנית כדי לקנות בית) הוא אמר לי שכן נעבור לגור ביחד, אבל! רק אם ההורים שלו יעזרו לו כי הוא מתחיל ללמוד והוא לא רוצה לא להיות מסוגל לחסוך ולהיכנס להוצאות) אמרתי לו שאם אנחנו לא נעבור לגור ביחד אנחנו ניפרד.. העתיד איתו לא היה ברור לי אף פעם.. ידעתי שהוא אוהב אותי מאוד וחושב עליי לעתיד אבל לא סמכתי על זה כי הוא עדיין מאוד צעיר..
הוא בסופו של דבר לא דיבר עם ההורים שלו וכל הזמן דחה אותי עד שיום אחד התפוצצתי כי הרגשתי שהנושא לא חשוב לו בכלל והוא רק מחזיק אותי על אש קטנה ונפרדתי ממנו. אני בן אדם מאוד טוטאלי - מחקתי אותו מהפייסבוק אמרתי לו שלא ייתקשר אליי יותר ושאני רוצה להמשיך הלאה ולהיות במערכת יחסים בוגרת, אני רוצה לגור עם בן זוג שלי ולהתחתן עוד שנה/שנתיים.. (יש לציין שכרגע אני משכירה דירה לבד, אני מאוד עצמאית והוא ממש לא, הוא לא נכנס לשירותים בלי להתייעץ עם ההורים שלו) היה נראה כאילו הוא הסכים איתי ונלחץ מהדרישות ולא באמת היה בטוח שיכול לספק את דרישותיי.. ולכן פשוט לא דיבר איתי (לא באמת רציתי להיפרד אני אוהבת אותו מאוד, פשוט קיוויתי שזה יידחוף אותו לקחת החלטה של לעבור לגור איתי, לא חשבתי שיוותר עליי אף פעם) ואז כשחשבתי עם עצמי והחלטתי לעבור לגור אצלו עם ההורים (הוא הציע לי הרבה פעמים והייתי ממש אנטי כל הזמן) ממש התגעגעתי אליו ולא ראיתי את חיי בלעדיו.. ואז פתאום הוא התהפך 180 מעלות והחליט שהוא רוצה להקדיש עכשיו זמן ללימודים, שהדרישות שלי גבוהוהת מידי, שהוא רוצהלהיות לבד, ושהוא לא בטוח שהוא רואה את החיים שלו איתי..
איך זה קרה פתאום?! הוא כל כך אהב אותי, היה בינינו קשר מדהים הוא הבטיח לי שלא יוותר עליי לעולם! מאז לא דיבר איתי יותר.. אמר שהוא רוצה להיפרד.. ואני כל כך מתגעגעת ולא מצליחה להבין איך הוא יכל לוותר עליי ככה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוא הבין את הפערים וקיבל החלטה
עדי בדיחי04/11/2011הי נטלי,
לאורך הודעתך אני חשה כי הפער בגילאים היה בולט מבחינתך בקשר, היה לך צורך לחנך אותו, הדבר התבטא גם ב"אישורים" וקבלת לגיטימציה מאמא שלו וכו'- בעיות שהפריעו לך בקשר. מבחינת רגשות- את מתארת אותו כטוטאלי, מוכן לעשות בשבילך הכל, ואילו את פחות מסורה, לא ממש רצית להתאהב בו, וגם כאן נוצר איזשהו פער מבחינתך.
ה"סנקציה" שהטלת לגבי המשך הקשר- אם לא נעבור לגור יחד ניפרד- מסוכנת לכאורה, אם אינך מתכוונת אליה באמת. כי תמיד קיים הסיכוי שאכן תיפרדו מבלי שהתכוונת, וזה פחות או יותר מה שאת חווה כיום. לצערנו אי אפשר ממש להחזיר את הגלגל אחורה. הפערים שאת חווית בבגרות, בגילאים, בתלות בהורים, בתפיסה הכלכלית כנראה הגיעו לך לגבול מסוים של יכולת הכלה, לא יכולת כבר להכיל את הקשיים ולכן נפרדת ממנו בתוך כל הסערה הזאת. הלחץ הזה שהוא חווה, הדחיקה לפינה- קיווית שזה מה שיגרום לו לשנות את ההחלטה בדבר מגורים יחד. אבל האם משם צריך לפעול? האם מתוך הלחץ צריך להחליט אם לגור ביחד, להתחתן, או כל החלטה הרת גורל אחרת?
ברגע שביצעת מעבר אליו, למעשה קיבלת את "ההוכחה" שהוא לא בשל לכך- כפי שלאורך הקשר הוא התנהג לגבי קבלת ההחלטה הזאת. הוא החליט שטוב לו לבד והוא לא בטוח לגבי המשך הקשר- וזה קרה למיטב הבנתי לאחר שאת אמנם ויתרת על מגורים אבל כן עברת לגור איתו יחד, ז"א הצורך שלך בסופו של דבר כן סופק בדרך זו או אחרת. הוא כנראה לא היה שם אי פעם, וגם כיום לא. משהוא ראה כמה את רצינית ואפילו הסכמת לעבור לגור אצל הוריו- הוא כנראה גם הבין שאי אפשר להחזיר את הקשר למה שהיה, שאת רצינית לגבי החלטתך, לא מוכנה לוותר- והוא לא הרגיש שיכול מלא את הדרישה שלך. היא אכן גבוהה לו מדי כרגע. אפשר להסתכל על זה מכיוון אחר- הוא היה מאוד כן וגלוי איתך- אני לא מסוגל לתת לך מה שאת כ"כ צריכה.
אני לא בטוחה שלהגיד "הוא ויתר עליי" זה נכון, קודם כל את הפרידה הראשונית את ביצעת ולכן אולי היה לו קל יותר "להמשיך" את המהלך הזה. דבר שני- הוא כנראה נקרע בין הצרכים שלו לבין הצרכים שלך. לא היה שם צורך משותף של שניכם לגור יחד, אלא רק שלך, ובזוגיות- מדובר בפער די משמעותי, התחושה של לחיות עם בן זוג ללא יכולת לספק אותו, כאשר עננה של פרידה מרחפת אי שם- לא פשוטה כ"כ. מאידך- גם לך לא היה קל להמשיך באותו פורמט של קשר.
לכן אם נסתכל על זה "קר", אני לא בטוחה שזאת היתה החלטה לא נכונה. אני חושבת שכיום את באופן טבעי עסוקה בעלבון, בפגיעה ובדחיה. לאור התנהגותו הטוטאלית והמסורה לאורך כל הקשר, לא ציפית שיפרד ממך בסופו של דבר. לדעתי הוא הבין כמה את רצינית והיה גלוי איתך ועם עצמו- שהוא לא נמצא בשלב הזה. נסי לראות את זה כך.. אולי תחושי הקלה מסוימת..?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)