בן זוג שמעליב ומקלל בכל ויכוח

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בן זוג שמעליב ומקלל בכל ויכוח
    רותי ק.
    07/11/2011

יש לי בעיה עם בן הזוג. כל פעם שיש לנו ויכוח או מריבה על נושא כלשהו הוא גולש די מהר להעלבות ולפסים אישיים. מטיח בי עלבונות, מייחס לי כוונות רעות ולפעמים אפילו מקלל אותי קללות כמו בת זונה. אני רוצה לציין שגם אני לא מושלמת אבל אני מאוד משתדלת ומקפידה בזמן ויכוח או מריבה שלא לגלוש להעלבות והטחות אישויות אלא לדבר לגופו של עניין בלבד. אחרי כל מריבה כזאת הוא מתנצל ואני מסבירה לו שזה לא בסדר לריב ככה והוא מסכים איתי ומבטיח שישנה זאת אבל בזמן אמת הוא שוב חוזר לדפוס שלו. אין מצב שהוא יסכים להגיע ליעוץ זוגי. לכן אני שואלת כאן ואשמח לקבל כל עצה או טיפ מה ניתן לעשות כדי שבזמן ויכוח לא יעלו העלבות וקללות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן זוג שמעליב ומקלל בכל ויכוח - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    07/11/2011

רותי יקרה,

נראה כאילו לבן-זוגך אין שליטה על ה"ילד הרע שנכנס בו" בעת שהוא נמצא בסערת רגשות. העובדה שלאחר וויכוח סוער המכיל קללות והטחת עלבונות אישיים הוא מתנצל מעידה על כך שהוא מודע לכך שהתנהלות שכזו אינה תקינה, אינה נכונה ואינה במקומה, יחד עם זאת הוא לא מצליח לעצור את ההתפרצות, העלבונות והקללות.
    האם את חשה שהוא לא בשליטה גם בסיטואציות אחרות (נניח כאשר לא נוח לו מסיבה כלשהיא או כאשר הוא לא משיג את רצונו וכד'?) או שהוא "מאבד את זה" רק בעת שהוא נסער?
    האם התפרצויות אלימות מילולית, בסגנון הזה, מתרחשות גם מול אנשים אחרים (משפחה, חברים עבודה) או רק מולך?
    על-מנת להשיג שליטה על חייו ועל התנהלותו בכל סיטואציה הוא יכול להיעזר באיש מקצוע שלא במסגרת טיפול זוגי, האם לכך הא עשוי להסכים?
    אני מאמינה שאיש מקצוע יוכל לסייע רבות בכמה מישורים. ראשית ל"געת" בשורש הבעיה, כלומר, להבין מה גורם לו להתלקח כך, שנית, להאיר בפנס אל עצמותיו ועל יכולותיו לשלוט ברגשותיו ושלישית להדריך אותו כך שבן-זוגך יוכל להשתמש ביכולותיו על-מנת לנטרל את ההתנהלות הלו נעימה הזו. במילים אחרות, כאשר הדברים יהיו "על השולחן" יהיה קל יותר להתמודד נכון עם המצב ולמצוא פתרון, כלומר להתעמת נכון עם התחושות אשר מביאות אותו לאבד שליטה כך שהוא יצליח לנהל דיון/וויכוח/שיח לא נעים באופן תרבותי יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו