אמון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אמון
    שלום
    07/11/2011

שלום רב,
    ישלי בעיה עם אשתי היא תפסה אותי כבר כמה פעמים משקר לה לא מדובר בשקרים ממש רציניים אבל היא מצרפת את כל השקרים וטוענת שאני שקרן חרוני ואפילו יש מצב שאני בוגד בה ( מה שלא קרה ולא יקרה) כי לדבריה היא כבר לא מכירה אותי היא מעונינת שאלך לטיפול האמת שהשקרים באים בעיקר בגלל שהיא טיפוס מאוד דומיננטי ולוחץ למשל כשאני בבית והיא בעבודה אז היא משאירה לי מטלות שלא אשתעמם אז אני משקר לה שאני לא בבית וכדומה האם הבעיה היא רק בי ובאמת אני צריך טיפול או שיש לשנינו בעיות והטיפול צריך להיות ביחד אם בכלל.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמון - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    07/11/2011

שלום יקר,

אתחיל בך. ישנן דרכים אחרות להתמודד עם מטלות שלא רוצים לבצע או עם סיטואציות לא נעימות מלבד לשקר. שקר כמוצא אינו פתרון לדבר, להיפך, שקרים עשויים רק להרע ולסבך את המצב וכפי שקורה אצלכם לפגוע באמון. פגיעה באמון עלולה לפגוע באופן משמעותי בזוגיות, גם לטווח הארוך. במקום לשקר אפשר למשל, להתמודד באומץ ולומר את האמת, נניח "אני בבית, אשתדל כמיטב יכולתי" וכד'. ביתכם יהיה נעים יותר גם לך אם המטלות תבוצענה, הבית יהיה נקי ומסודר וכו'. תחזוקת הבית הינה משימה משותפת ואני לא חושבת שיש רע בכך שאם אשתך בעבודה ולך יש זמן תוכל לקדם את הנושא ולהפחית ממספר המטלות שיש לבצע בבית. יחד עם זאת, עם אתה חש שאשתך הינה טיפוס דומיננטי ולוחץ, (ובתחושה שלי אולי מעט שתלטן...) יש מקום לומר לה שתרפה מעט וכי אתה חש שלא בנוח עם הלחץ שהיא מפעילה עליך בעת שהיא בעבודה. זאת ועוד, מאחר ובאופן כללי אתה חש שהיא דומיננטית יותר, כדאי ורצוי לטפל בכך מהשורש. לכן לשאלתך יש מקום לפנות לאיש מקצוע אשר יוכל לסייע לכל אחד מכם לחוד ולאחר מכן כזוג כך שתוכלו להשיב את האמון הביתה ולהיטיב להתמודד נכון ובאופן ישר וכן עם סיטואציות פחות נעימות או עם חילוקי-דעות כמו גם עם דומיננטיות יתר של אחד מבני-הזוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו