מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תמיכהכנרת08/11/2011
היי אני זקוקה לתמיכה....(לא לציטוט בשום מקום)
אני בת 25 הכרתי בחור לפני חודש וחצי בגילי. היה נעים וכיף יחד, הוא הראה התלהבות, התקשר, יזם וכולי. אני רגילה למערכות יחסים רציניות וארוכות ואילו לו לא הייתה חברה רצינית אף פעם.
אי חייבת להודות שמתחילת הקשר לא הייתי כל כך מרוצה מתדירות המפגשים נראה שהספיק לו להפגש פעמיים בשבוע הוא עסוק בהרבה דברים חברים משפחה לימודים וגם אני כמובן אבל עדיין זקוקה ליותר מפגשים ויותר טלפונים במהלך היום.
לא דיברתי איתו על כך... אגרתי עד שזה התפוצץ אתמול כשאמרתי לו מה אני מרגישה הוא בתשובה אמר שלא מוכן למערכת יחסים רצינית הוא לא בשל, טוב לו איתי אבל שזה ישאר ככה. אני מאוד מופנמת באופי שלי ולא נוטה בכלל להפתח מהר וגם אתמול אמרתי לו שאני רוצה משהו רציני ומבחינתי זה נגמר בלי להראות לו שזה מפריע לי כל כך.
עכשיו אני מרגישה תחושת פספוס כי אני כן מעוניינת בו ואני מרגישה שזה נקטע באמצע ואולי אם היינו זורמים על מי מנוחות זה כן היה מבשיל לקשר אם היינו מתאהבים . אני מבולבלת מאוד כי אני לא מבינה מדוע הוא השקיע וקרא לפגישות שלנו דייטים ועשה את כל הדברים שנהוג לעשות כששיוצאים אם בא לו קשר סתמי? בנוסף הגענו לשלב אינטימי לפני שבוע דבר שלי קשה ולוקח זמן , בקיצור אני מתלבטת אם ליצור קשר ולנסות שוב או שזה אבוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצורך בקשר צמוד יותר ישאר- זו את
עדי בדיחי08/11/2011שלום כנרת,
תודה ששיתפת מכל הלב.
ניכר כי יש פערים ביניכם, גם ברמת הצרכים, וגם ברמת ההגדרות- איזה קשר אני מחפש/ת. בעוד את רגילה למערכות יחסים רציניות ומוכנה אליהן- הוא דווקא לא כ"כ שם על פי דבריו. גם אם כבר יצאתם והיו דייטים- הוא הסתפק בתדירות מסוימת שלך דווקא לא הספיקה - בולט כי את זקוקה לתשומת לב מירבית ולהרגשה כי הקשר שלכם במקום טוב למעלה. בעוד הוא רואה את הקשר אולי כעוד תחום מיני תחומים רבים ולא מוכן להביא אותו לרמה עליונה ממה שהוא.
לגבי מה שהעלת, יתכן והוא כן רצה לבדוק מה קורה, אכן לקחת את הקשר לאן שילך ובהמשך לבחון את הרגשות, ומה שקרה שהוא נבהל מעוצמת המחויבות שדרשת. יתכן ודווקא מהתחלה הוא לא היה בעינין של לקחת את הקשר הזה למקום רציני יותר- ואכן קרא לפגישות דייטים- אבל יש מילים והגדרות ויש מעשים בפועל ומה שאת חשה.
אז מה עושים? לפי מה שהוא אמר- הוא לא בשל לקשר, ואני חושבת שיש לכבד את האמירה הזאת. ז"א לא לנסות לחזר. את כן יכולה להתנצל על כך שלא אמרת את זה קודם, או להתנצל על הפזיזות, העוצמות וכו'- אבל לדעתי לא לנסות לחזר אחריו אלא פשוט להשאיר אוירה טובה ולהגיד לו שיתכן וטעית באופן שבו נאמרו הדברים. כך או כך גם אם היית מנסה את המשך הקשר- עדיין הצורך שלך היה נשאר. הצורך בלהעביר הילוך בקשר, הצורך בלחזור למסגרת מחייבת כפי שאת רגילה, למחויבות ולביטחון. לא בטוח שהוא היה מדביק את הקצב שלך וסביר להניח שזה שוב היה מגיע לפיצוץ או לבהלה שלו.
אני סבורה שאת זקוקה למשהו מחזיק יותר, למישהו שמראש תוכלי לברר מולו את הכוונות שלו ומראש תוכלי לספר מה שלך- ולא לחכות עם דברים שמציקים לך, הרי הם גדלים בסופו של דבר ומביאים למה שקרה פה. לכן היי נאמנה לצרכים שלך, ויהיה כדאי להיות פתוחה כבר מהתחלה בקשר הבא, שאני בטוחה שיהיה לך בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)