מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר חמור בזוגיות - התעלמותערן09/11/2011
שלום,
אנו זוג נשוי 15 שנה + 2. הקשר ידע עליות ומורדות אבל בשנה האחרונה התכיפות עלתה.
לפני שבוע פרצה מריבה בנושא קטן יחסית (לטעמי) על רקע העובדה שאשתי הניחה לרעתי משהו שחשבה שעשיתי. אמרתי לה בכעס שמעכשיו, היות שהיא תמיד מניחה דברים לרעתי, בלי לברר, מה שגורם לה לכעס מיותר עליי אז זו בעיה שלה ושתשלוט בעצמה. מאותו רגע - שבוע - אשתי בדום שתיקה, התעלמות טוטאלית והימנעות מכל מבט לכיווני כאילו אני אויר לרבות לפני הילדים. בד"כ אני זה שהייתי מפייס לאחר מריבות אבל החלטתי שהפעם לא עוד (למרות הכאב שבדבר). לפני שאני מחליט לנקוט מעשה קיצוני הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בעניין. מה גורם לאדם להגיב בצורה כל כך קיצונית בעיני? למותר לציין שאני די פגוע מהתנהגות זו למרות שברור לי שהיא נמצאת במצוקה משלה.
אגב הצעתי לה בעבר ללכת לטיפול זוגי והיא מסרבת בכל תוקף, בטענה שאני גרמתי לבעיות ולכן שאני אפתור אותן. אודה לעצות מועילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר חמור בזוגיות - התעלמות - תגובה
מוניקה הרשקוביץ09/11/2011ערן יקר,
בתחושה שלי, אשתך זקוקה לתחושת השליטה, הן על חייה והן על חיי הזוגיות שלכם. לכן, היא מניחה שהיא יודעת ושהיא צודקת, היא קובעת עובדות בשטח ולא בודקת אם הן נכונות או מדויקות, כי מה הטעם, אם היא קבעה אז זה בטוח נכון...כך יוצא שלא מעט פעמים היא הניחה דברים לרעתך, כפי שכתבת, ומאחר והיא בטוחה בצדקתה לא עולה על דעתה, אפילו, שהיא צריכה לבדוק מולך מה למעשה היה/קרה/אירע. מאותה סיבה היא לעולם אינה מנסה לפייס אותך לאחר מריבה, היא יודעת שהיא שולטת בך ובמצב ושלב כזה או אחר אתה כבר תבוא אליה ותנסה לפייס אותה. כך לאורך השנים שלכם יחד נוצרו כמה דפוסי פעולה ולכל אחד מכם כאילו יש את ה"תפקיד" שלו אותו הוא מבצע בנאמנות. יחד עם זאת, לך נמאס, מבחינתך הגיעו מים עד נפש, אתה לא מוכן יותר לספוג את האשמותיה ובמקביל גם לא מוכן יותר להיות ה"מפייס המשפחתי". מאחר ואתה כאילו לא ממלא את תפקידך חוסר התקשורת ביניכם נמשך ונמשך...
בראייה שלי, על-מנת לגשר על הפערים ביניכם, ראשית, יש להגיע למצב בו התקשורת ביניכם זורמת, פתוחה וכנה תמיד ובכל סיטואציה. אין הנחת והסקת מסקנות ללא בדיקה מעמיקה עם בן/בת הזוג ובוודאי שאין הטחת האשמות ונתק, כפי שיש כעת. כדי להגיע למצב של תקשורת זורמת יש מקום לשקול סיוע של איש מקצוע. מאחר וציינת שאשתך אינה מוכנה ללכת לטיפול זוגי אולי היא תסכים להיעזר באיש מקצועי לצורך תהליך אישי שלה בלבד, תהליך שהוא כולו עבורה אולם תובנותיו ישליכו, כמובן, גם על הזוגיות שלכם. תהליך בו היא תלמד להתמודד נכון עם הצורך שלה בשליטה, עם הסקת מסקנות חפוזה, עם הטחת האשמות ועם זה שהיא, לכאורה, מעדיפה ל"התבשל במיץ של עצמה" במקום לשוחח עמך וליישר את ההדורים ביניכם. במילים אחרות, בשפה שלה, סיוע מקצועי יוכל לעזור לה להתמודד נכון עם ה"בעיות" שאתה גורם ולעזור "לך" לפתור אותן מאחר ואיש מקצוע יוכל לתת לה כלים נכונים ומתאימים במקום ה"כלים" שהיא עושה בהם שימוש היום.
לחילופין, או במקביל, גם אתה יכול להיעזר באיש מקצוע על-מנת לעבור תהליך שיהיה ממוקד כולו בך, תהליך שיהיה כולו עבורך, אולם, תובנותיו ישליכו על ההתנהלות הזוגית שלכם. איש מקצוע יוכל להאיר בפנס על עצמותיך, חוזקותיך ויכולותיך המיוחדות רק לך אשר בעזרתן תוכל להתמודד נכון ובאופן אפקטיבי עם אשתך ועם סיטואציות עתידיות, דומות או שונות, לאלה שחוויתם במהלך שנות נישואיכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערן-
בני10/11/2011איש אחד מאוד חכם אמר > תמיד וויתרתי...ואף פעם לא הפסדתי!!!
הרווחת 15 שנים של זוגיות טובה גם אם יש בה דברים שאתם צריכים לתקן עדיין "הרווחת" זוגיות שפויה שלא נותנת לשיקולי אגו וכבוד ועוד דברים שכולנו לוקים בו פחות או יותר להרוס לך את החיים,
אם אתה באמת רוצה לשנות משהו בהתנהגות שלה אז תהיה גבר ותתפייס שוב, ובתנאי שתקבל על עצמך מעתה ואילך לשנות את הגישה שלכם במהלך ריב,
כעת זה רק יגרום לקרע גדול יותר שלא יוביל לשינוי מצדה, באחריות, אף אחד לא משתנה פתאום, או בגלל סנקציות ואיומים, כתבת נכון שהיא במצוקה משלה, זה בדיוק העניין, היא נוקטת בדפוס התנהגות שוב ושוב כי אין לה משהו אחר, היא לא יודעת אים להתנהג בצורה אחרת, אתה... כן יודע! תשמח שאתה שומר על הזוגיות שלכם בעקבות המידה הטובה הזו, אני מניח שהיא שומרת על הזוגיות מכיוונים אחרים ששם אתה פחות מוצלח ממנה...
תכלס- אתם חייבים לגשת לאיש מקצוע ביחד וללמוד איך לנהל "דיון" (לא וויכוח ולא
ריב...) מבלי לקרוע את הקשר המיוחד שיש לכם, ועל הדרך להוות מודל טוב ובריא לילדים שלכם,
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)