מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בבקשה עזרהדני28/01/2008
היי אני דני בן20, לפני שהכרתי את בת זוגתי היא נקלעה לסיטואציה של קיום יחסי מין בעט שכרות והסתממות, עם אדם שהיה חבר שלי לשעבר. אני מאוד שונא את אותו האדם. את זוגתי הכרתי עוד לפני המכרה אך לא היינו זוג עוד... לאחר המקרה הזדעזנו כולם לגביי מה שקרה. . אני, ידידה שלי שהיא חברה של בת זוגתי, ובת זוגתי בעצמה לא הייתה שלמה עם מה שעשתה באותו המקרה. לאחר המקרה אני והיא הפכנו לבני זוג עד היום. הבעייה שלי שלאורך כל זמן מערכת היחסים שלנו, בערך כשנה אני עדיין לא שוכח את אותו מקרה ועדיין קועס על זה, ואפילו מתעצב בגלל זה אני כועס על עצמי שלא יכלתי לעצור אתה זה אני כועס על בת זוגתי שלא עצרה את זה בזמן ואני כועס בעיקר ומביע רגשות נקמה על אותו הבחור. עד היום אני סוחב איתי את הסיפור הזה כמעין מועקה נפשית שמפריעה לי בקשר מאוד ,בעיקר מעציבה אותי הייתי רוצה בבקשה לקבל יעוץ התמודדות או סוגים של עצות שונות בנושא . תודה דני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחשבות מטרידות
דורית כהן28/01/2008דני היקר,בטבע שלנו, כאשר קורים דברים שמאוד מסעירים אותנו כמו האירוע שתיארת, זה גורם ל"טראומה" שחוזרת ומפחידה אותנו ומפריעה לנו לחיות את החיים השוטפים שלנו. יש כל מיני שיטות להיפטר מטראומה, השאלה היא אם אין מצד שע"י החלטה מן השכל שלך, מן ההגיון, אתה תנסה לצמצם אותה ככל האפשר.
אתה יכול, למשל, לחשוב על מה שקרה בתור סימן דרך, שלפניו חברתך היתה אולי קלת דעת, ואילו כיום היא למדה להיות זהירה יותר ולא להגיע לאובדן שליטה. כל החבורה למדה ממה שקרה ופיתחה עמדות מוצקות כנגד שתייה וסמים, וגם זה יתרון, שאתה מסתובב בחבורה שהבינה "דרך הרגליים" עד כמה זה מסוכן.
יתכן שאתה חושש שמא מה שקרה יקרה שוב. זו דאגה לגיטימית, בתנאי שיש לה ביסוס ע"י התנהגויות של חברתך. האם היא ממשיכה להשתכר? לקחת סמים? כי אם היא נמנעת מכך זה סימן שהיא למדה את הלקח שלה, ואולי הדאגה שלך מיותרת.
אתה כועס על עצמך שלא יכולת לעצור את מה שקרה אז עם החבר לשעבר שלך. אולי אתה יכול להתגבר על כך ע"י הבטחה לעצמך שאם תתקל שוב במצב דומה אתה לא תהסס ותעשה כל מה שאתה יכול כדי למנוע אירוע כזה.
בכלל, תגובה בריאה יותר היא לשים את מה שקרה בעבר, במקום המתאים לו - בעבר! וליהנות מן החיים עכשו, בלי שהעבר ירעיל כל הזמן את ההווה. אתה יכול להחליט שאתה שם את כל מה שקרה במגרה הנכונה - של "זמן עבר" כדי לפנות את מגרת ההווה ולהצליח לחיות וליהנות ממה שקורה עכשו.
אם כל זה לא יצלח - לא יזיק ללכת לטיפול קצר מועד שיעזור לך באופן אישי לתמודד עם המחשבות המטרידות הללו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)