תחושה של תקיעות בקשר

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• תחושה של תקיעות בקשר
    יובל
    13/11/2011

שלום רב,

שמי יובל בן 25 במערכת זוגית במשך 3 שנים , החברה שלי אוהבת אותי גם אני אותה! לכאורה הכל וורוד אך העניין הוא שההרגשה שלי בקשר ,שקיים מצב בו אהבה חונקת כלומר חברה שלי מאוד עקשנית ורואה את העולם אך ורק בפרספקטיבה אישית שלה בלבד וטוענת שהיא יודעת ולא ניתן להתווכח או לדון איתה על שום דבר מאחר והיא צודקת תמיד !!!, חשוב לי לציין שבהמלך הקשר היה נסיון יזום שלי לפרידה מאחר והרגשתי שזה לא זה אך לאחר שיחות קשות ומורכבות איתה כאשר הבנתי שלמעשה מה שאני עושה זה בריחה ולא התמודדות החלטתי להשאר ולבנות את הקשר כי אהבה יש ! בזמן האחרון היא עושה פעולות שבעיניי ובעיני רבים לא נכונות, אך היא בדרך שלה ממשיכה לא מקשיבה ולהפך מצדיקה את עצמה בצורה הרמטית ברגעים שאני מחליט להיות אסרטיבי ולא להיכנע לדרך שלה אלא לבחור במה שאני חושב השיחות מגיעות למצב בו היא בוכה ומזכירה אירועים שקרו בעבר בהם אני לא הייתי בסדר בכלל וכך סוחטת אותי רגשית ( כך אני רואה את המצב) ומחדירה בי תחושות חרטה דבר שגורר אצלי התנהגות של סליחה וחזרה לדרך המלך בו היא שולטת כיום הקשר שלנו במצב בו היא מבקשת ממני להיות דבר ספציפי כמו לחזר אחריה ,לקנות דברים מסויימים ,להיות מחליט יוזם ,להתקשר אליה ככל הניתן, לספר לה כל מה שעברתי במהלך היום ולפרט כלומר היה לי יום סבבה לא מקובל על הדעת צריך להסביר מה הכוונה סבבה ? וכדומה : )
    היא מוכנה להקדיש את עצמה עבורי וכך היא דורשת שאני יקדיש את עצמי עבורה האם זו מהות אהבה ? להקדיש בצורה טוטאלית אחד את השני ?
    מה עלי לנהוג ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחושה של תקיעות בקשר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים עם שתלטנות

דורית כהן
    14/11/2011

יובל היקר, נראה לי שאכן הסתבכת עם חברה שיש לה נטייה חזקה לשלוט.
    ואז - או שאתה מקבל בהכנעה את דרישותיה, ואז משתררת שלווה ואהבה ו"הכל וורוד" או שאתה נאמן לעצמך ומסתכן בשיחות קשות, ביקורתיות או בכי וסחיטה רגשית כפי שכתבת...
    מכיוון שאתה אוהב אותה - עליך לחפש דרך להשמיע את קולך בתוך הזוגיות הזאת אחרת זה רק ייעשה גרוע יותר.
    אתם צעירים - פחות מקובל להגיע לייעוץ זוגי בגיל זה, אבל אם הקשר רציני - אני במקומך הייתי שוקלת לעשות זאת כי נראה לי שהיא לא ממש נוטה לוותר על דעותיה איך הדברים צריכים להתנהל, ואולי היא תקשיב לאיש מקצוע יותר מאשר לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו