לדורית, אשמח לתשובתך

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לדורית, אשמח לתשובתך
    מירי
    15/11/2011

היי, אשמח לעזרה והכוונה.
    אני נשואה כמעט שנה אחרי זוגיות של שנתיים. בעלי גרוש + ילד.
    לפני הנישואין היו לנו שיחות על הבאת ילדים משותפים, אך רוב השיחות הסתכמו בכך שהוא לא רוצה ילדים נוספים בטענה שזו עבודה קשה ואין לו כוח לעבור את שוב. כעבור זמן התחיל לחשוב על הרעיון מחדש ובסופו של דבר קיבל החלטה שהוא מעוניין בילדים נוספים. לאחרונה היה לנו ריב נוראי בנושא, איכשהו הגענו לדבר על הקשיים שיכולים להיות כשמגדלים ילד, למשל איך מסתדרים בעבודה ויוצאים לפני הזמן לקחת את הילד מהגן. בעלי שאל אותי בשיא הרצינות, מה נעשה אם הבוס שלו לא יסכים שיצא מהעבודה בשביל הילד, כי גם ככה הוא יוצא מוקדם פעם בשבוע בשביל להיות עם הילד הנוכחי שלו (מנישואין קודמים), ושאל אותי איך אני אתמודד עם זה, ובכלל הוא לא רוצה "להשתעבד" לילד ומעדיף שהחיים שלו "יפגעו" כמה שפחות, שהוא ימשיך ללכת לחדר כושר פעמיים בשבוע אחרי העבודה ויתפנה לתחביבים שלו מתי שהוא רוצה, ומכיוון שאני מעוניינת בילד, אז אני צריכה להתמודד עם הרעיון באופן כללי. והבקשה שלו היא שאני אתחיל להבין אותו, לתת לו חופש ומרחב ולא להעיק כפי שעשתה אישתו הקודמת...כי הוא כבר היה שם ולא רוצה לעבור את ה"סיוט" הזה שוב. בנוסף יש לנו לעתים קרובות ויכוחים בנושאים שונים אך בעיקר לא חשובים כ"כ, אבל איכשהו הויכוחים מתדרדרים ויוצרים חוסר הבנה מוחלט אצל שני הצדדים והרגשת ריקנות בסוף הויכוח. כל אלה מפחידים אותי מלהביא איתו ילד לעולם, אני מצידי חושבת שהבעל אמור לקבל את הילד כמתנה ואמור להיות שם בשביל שנינו ולא להתנער מאחריות עוד טרם נולד הילד. זה אמור להיות משהו שמח ואני רק מרגישה המון פחדים, גם ככה לא פשוט לגדל ילדים וכבר מעכשיו אני לא יודעת איך נסתדר. חשוב לי לציין כי סך הכל הוא כן מעוניין בילד, מרצונו...אבל פשוט לא רוצה להתעסק יותר מדי ב"גנון". האם העתיד צפוי ולא נוכל להסתדר ובסוף נתגרש או שיש איזושהי דרך לגשר? (הוא לא מעוניין ללכת ליעוץ זוגי).
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לדורית, אשמח לתשובתך

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבעייה היא בעיית תקשורת

דורית כהן
    16/11/2011

מירי יקרה, יש לי הרגשה שבעלך נכנס ללחץ כי הוא מרגיש שהוא שוב עלול לאבד את החופש שהיה כה חשוב לו וקיבל אותו עם הגירושין שלו. אני ממש שומעת אותו (דרך מכתבך) חושש להיכנס שוב למחוייבויות שלא יוכל לעמוד בהן ויאכזב גם אותך וייכנס גם איתך למתחים סביב המטלות הנוספות שיהיו, כפי שהיו לו עם אישתו הקודמת.

אפשר לומר שהחשש שלו הוא בעיקר מפני המתחים והריבים, אולי יותר מאשר אי הנוחיות וגזילת שעות הפנאי.

יתכן שהוא רוצה להעלות מראש את הנושאים האלו, כדי שאחר כך לא יהיה לך בסיס לדרוש ממנו דרישות.

לדעתי זו לא הדרך להחליט על הבאת ילד לעולם. אני חושבת שכאשר נמצאים בזוגיות אחד האתגרים הוא למצוא את השותפות המתאימה לשני בני הזוג, וכמובן לתמוך ולעזור - כל אחד כפי יכולתו ולעיתים קרובות אף מעבר לכך...
    כך שהדבר היחידי שאפשר לעשות הוא דווקא לעבוד על התקשורת! אמרת שיש לכם "עוד ויכוחים שמידרדרים ויוצרים חוסר הבנה מוחלט", ואני חושבת שהוא כבר מדמיין, מנסיונו בזוגיות הקודמת, איך כאשר יהיה לכם ילד משותף, זה יבעיר עוד ויכוחים אפילו יותר קשים.

לכן הפתרון הוא דווקא בשיפור התקשורת. לחפש דרכים שיעזרו לכם לפתור בעיות ומחלוקות. אמרת שהוא אינו מוכן לשמוע על ייעוץ זוגי. חבל. כי זו דווקא הכתובת הנכונה.

אם לא תצליחו להתגבר על הויכוחים העכשוויים, את צודקת בחשש שהבעת שבסופו של דבר הזוגיות הזו אף היא עלולה להסתיים לא טוב. יתכן אפילו שאילו היו לו מיומנויות טובות של תקשורת - אולי לא היה מגיע לפירוק הזוגיות הקודמת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו