מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיקום נישואיםאודליה17/11/2011
שלום!
אני נמצאת בזוגיות 8 שנים כאשר מתוכם 4 שנים נשואה. יש לנו 2 ילדים קטנים (ילד בן 3 ותינוקת בת 8 חודשים).
שנות החברות היו מוצלחות וטובות.גם שנת הנישואים הראשונה היתה ורודה עד לידת הילד הבכור. משם התחילו בעיונות שונות לצוץ. הבסיס לכל הבעיות, לדעתי, זה הפער ביני לבין בעלי. כלומר אני בחורה דתיה (בת 30), שזה אומר לשמור שבת וכשרות, אבל לא מתבטא בלבוש, ובעלי לא דתי למרות שגדל בבית שהאבא חזר בתשובה וכפה את הדת על המשפחה, ומכאן נובעת ההתרחקות של בעלי משמירת שבת. עם זאת, יש לציין שהוא מאוד מאמין ומקפיד להתפלל יום יום ואני אפילו בטוחה ומקווה שאני לא טועה שיבוא יום וייתחזק יותר.
מפריע לי מאוד שבעלי יוצא בכל יום שישי לבלות עם חברים והוא חוזר לפנות בוקר כמובן עייף ונכנס לישון בדיוק איך שהילדים כבר מתעוררים ואני איתם. אין לי עזרה במשך היום כי הוא ישן ובמשך כל השבת אני כועסת, זועפת וצוברת המון כעסים עליו. במוצ"ש אני אפילו לא יכולה להסתכל עליו ואז באות לי המחשבות, למה התחתנתי איתו בכלל?! לא הבאתי את הילדים האלה לבד, הם זקוקים לאבא שישקיע בהם קצת בשבת שאין לחץ של זמן ולא עייפים מהעבודה כמו בכל ימות השבוע. זה כבר כמה שנים שזהו המצב, והועלה הנושא בשיחות מספר פעמים, אבל בכל פעם מחדש, בעלי היה מתעצבן וטוען שהוא עובד כל השבוע ומגיע לו יום להתפרק עם חברים, מעבר לזה שאני שומרת שבת והוא לא, וגם לא מעוניין לישון מוקדם. אז כמו שהוא מכבד אותי ואת הבית בשבת, אני צריכה לכבד אותו ולתת לו ללכת.
פעם, זה לא הפריע לי שהיה יוצא בשישי, אבל היום כשיש כבר ילדים אני לא מוכנה שהכל ייפול עליי. לי אין בכלל מנוחה. אני כל השבוע מתרוצצת בפיזור בגנים ואיסוף, ועבודה שלי ותחזוקת הבית ולקום בלילות לילדים - כולל שישי ושבתות! מה איתי? למה לי לא מגיע מנוחה והתפרקות כמו שיש לו?
בחודש האחרון הוא הגיע למסקנה (בעקבות מכתב ארוך שבו תיארתי את כל רגשותיי והקשיים שלי), שהוא מקדיש שישי אחד למשפחה ושישי לבילויים עם חברים. הבעיה ששוב, שישי עם חברים זה עד לפנות בוקר ואז יום שבת נמחק. אז מה עשינו בזה? אני הצעתי שיצא אבל שייסתפק בפגישת חברים קצרה יותר של שעתיים שלוש, שיחזור לישון בשעה סבירה כמו בן אדם נורמלי ושיקום מוקדם בשבתות להיות עם המשפחה שלו, ולא בגלל שאני מבקשת וכדי לצאת על ידי חובה, אלא שיהיה שם איתנו בכיף! למה הוא לא מרגיש את הצורך הזה?
מכאן נובעים כל הכעסים שלי כלפיו, כל מה שהוא עושה מפריע לי, כל דבר קטן שהוא לא עושה (למשל לזרוק זבל בזמן, לעזור בכביסה ביוזמתו בלי שאבקש וכו') אני פשוט מתפוצצת מבפנים, לפעמים אני חושבת שאני לא יכולה לסבול אותו...
יצא לנו לדבר על זה בתקופה האחרונה ואפילו העלנו גירושים, וכשזה הפך להיות רציני זה הלחיץ אותי. פתאום הרגשתי שאני לא רוצה להפסיד אותו, כי כן יש לו יתרונות ותכונות שבזכותם בחרתי בו לבעלי. ביום יום אני רואה רק את החסרונות.
אני שואפת לנישואים מאושרים! מה לעשות?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום נישואים - תגובה
עדי בדיחי17/11/2011הי אודליה,
היטבת לתאר ולשתף מעומק הלב. אני יכולה בהחלט להבין למה עד שנכנסו ילדים לתמונה זה היה בסדר ומקובל ומאז הדברים משתנים. גם ברמה היומיומית של הלו"ז שלך בשבת, גם ברמה הערכית והדתית, ובהמשך- גם ברמת החינוך לילדים. הפער למעשה כל הזמן שם, וזה לא קל לשני הצדדים.
לבעלך יש את הרתיעה הראשונית משמירת שבת לאור מה שהוא חווה מול אביו, אולי לא בכדי אינו מוכן לוותר. אם כי, בשיחות שלכם הוא העלה אפשרות סבירה של שישי כן שישי לא, אך נראה כי זה עדיין לא מה שאת זקוקה לו. גם אני חשבתי על הפיתרון של יציאה קצרה יותר, אפילו לחזור באמצע הלילה, לעשות מאמץ לקום בבוקר לאחר כמה שעות שינה ולחזור לנוח ביחד.
יש כאן כמה אלמנטים- החופש שלו, הלו"ז העמוס שלך כתוצאה מכך, זמן משותף שאתם למעשה לא מבלים אותו יחד, ופער דתי סביב כל זה. העובדה כי את מגיעה למחשבות של סלידה (כמובן לאותו רגע של כעס), ותחושות קשות של תסכול מעידה על כך שהגעת מבחינתך לאיזשהו "מקום ללא מוצא" בבחינת פתרונות. ניסיתם ודיברתם וכו'. למרות זאת אין לי ספק שאת מעוניינת להמשיך לאהוב ולחיות יחד. יש זוגות שעושים את זה, שמצליחים, אבל עם הרבה, שלא נגיד- המון- גמישות אחד כלפי השני. זה יכול להתבטא בהתחלה בהקרבה של בן זוג אחד לאורך תקופה ורק אח"כ "לקצור את הפירות", וזה יכול לבוא מהר יותר. ביעוץ זוגי הרבה פעמים מתאמנים על המקום הזה, כמו בשריר תפוס- מנסים לעסות, ללחוץ, להתעסק עם המקום הכואב- עד שמשהו מתחיל להתרכך. זה תהליך לא כ"כ קל כי הוא דורש הרבה צעדים זה לקראת זו ולהפך- אבל הוא לא חייב להיות ארוך והוא משתלם.
אני מציעה שתחשבי על הכיוון הזה ואולי דווקא בגלל הסיבה שהמילה "גירושים" כבר עלתה פעם אחת, ואפילו שמיד זכתה להתבטל וטוב שכך- כדאי לטפל כבר עכשיו. יהיה לך קל יותר כשתוכלו לטפל זה יותר ביסודיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)