בעל רודן

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• בעל רודן
    שגית
    18/11/2011

שלום

אני מכירה את בעלי 3 שנים ואנחנו נשואים שנתיים וחצי
    ומההתחלה כנראה ( לא שמתי לב לזה בהתחלה ) הוא כל הזמן אומר לי מה לעשות ואיך
    איך לתלות כביסה, איך לשטוף כלים, איך לדבר, איך לדבר עם הבוסים שלי, מתי ללכת עם הילד לטייל והכי גרוע הוא נכנס גם לעניינים שלי עם עצמי-איזה לק לשים בציפורניים ואם חלילה שמתי לק שהוא לא אהב הוא רב איתי על זה וחופר לי ימים-הוא קונה לי את כל הלקים בצבעים שהוא אוהב, מתי להסתפר, מתי ללכת לרופא נשים וכו....
    ניסיתי לדבר איתו על זה אז הוא אומר לי שזה האופי שלו שאם הוא רואה שאני עושה משהו שהוא לא נכון בעיניו הוא רואה לנכון להעיר לי על זה כדי שאני אעשה דברים בצורה נכונה, לדעתו הכל זה בא מאהבה ומהרצון לעזור הוא לחלוטין לא מבין שהוא פשוט רודן, שבעיני הדרך שלי לעשיית הדברים שלי היא הנכונה לי
    מה לעשות? הוא לא מוכן להשתנות למרות שאלף פעמים הערתי לו על זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעל רודן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתלטנות הורסת את האהבה

דורית כהן
    19/11/2011

שגית היקרה, את מתארת אדם שהוא לדעתי ממש יוצא דופן בקיצוניותו מבחינת הצורך שלו בשליטה בחייך (ומן הסתם בחיי אחרים?).
    על פי התיאור שלך, בעלך חי את חייו כאשר הפוקוס שלו הינו בלעדי - על עצמו ועל צרכיו הוא.חסרה לו היכולת להבין ולקבל שלאדם אחר יכול להיות טעם שונה, רצון שונה, בחירה שונה של דברים.
    השאלה היא מה קורה כאשר את עומדת על שלך ואומרת לו שהבחירה שלך היא אחרת? האם זה גורר ריב? ויכוח? או האם הוא נסוג וזורם עם הבחירה שלך?

כתבת שהוא "חופר לך" כלומר לא מרפה. זה מן הסתם לא נעים לך.
    אני חושבת שעלייך קצת "לחנך" אותו.
    מה דעתך להבהיר לו שאין לך בעייה לשמוע מה דעתו ומה הצעותיו, אבל שיקפיד להביע את הצעותיו אלייך בתור "המלצות" בלבד. שישחרר לך ויאפשר לך לבחור בין מה שהוא מציע לבין מה שאת מעדיפה, בלי חפירות ובלי ויכוחים.
    אם זה לא יספיק, אני מציעה ללכת לייעוץ זוגי על מנת שתלמדו איך לשנות את העניין ברוח טובה, כי השתלטנות הזאת היא משהו שלא ניתן להמשיך לחיות איתו מבלי שזה יפגע קשות באהבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו