חששות בגלל משבר אמון

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• חששות בגלל משבר אמון
    דני
    21/11/2011

שלום רב, אני גרוש (48)+ 3 חי בזוגיות פרק ב' כבר 5 שני עם א' גרושה (46) +2, ה-5 שנים היו לא קלות עקב משבר כלכלי שנבע מהקמה של עסק אישי (מיזם בינ"ל), חובות, תלות כלכלית חלקית בבת הזוג.
    כשהתחלנו את הזוגיות הייתי פרוד טרי והיה לי הכול, בית פרטי גדול, רכב, כסף, אך הכול למעט הבית (שיימכר בקרוב) הושקע בפרויקט העסקי. בעצם עברתי מזוגיות לזוגיות כי התאהבתי בא' מהרגע שנפגשתי איתה, הייתה אופוריה רק 3 חודשים.
    אני אוהב את א' ואף אפשר להגיד ש-5 שנים אני מאוהב בה למרות מה שאספר בהמשך, אציין ששנינו נאים ואטרקטיביים, נראים צעירים לגילנו, אני אקדמאי תואר שני וקצין במילואים ביחידה קרבית, היא עובדת בחברה שנותנת שרותי נכסים לרשויות מוניציפאליות. רק היא מעניינת אותי ואני נאמן לה מאוד, למרות שתמיד היו לי מחזרות כמו גם לה.
    נכון לעכשיו נסעתי לחו"ל למשך שנה וכנראה שאאריך עוד חצי שנה כדי להמשיך במימוש את העסק, עסק בשיתוף עם חברת נסד"ק אמריקאית, העסק קורם עור וגידים, החובות ברובם נסגרו ויש רווחה כלכלית (אני שולח כסף כל חודש) והעסק מבטיח מאוד.
    במהלך ה-5 שנים הייתה הרבה עוינות מצד בת הזוג שלי שהתבטאה בריחוק וקור, מעט סקס, העלמות לפגישות אחרי העבודה ועוד, ואני לא אמרתי דבר כי הבנתי אותה, ובאופק ראיתי שלפחות כלכלית הדברים יסתדרו, רק התמדתי בעבודה, ניסיתי לטפח את הזוגיות, יציאות, פינוקים, פרחים, אני ביחסים מצוינים עם בנותיה, טיולים שהובלתי ועוד, אבל הכול בצמצום ועד כמה שהיה אפשר בגלל מחסור במשאבים, בת הזוג שלי שמרה על קשר עם חבריה בעבר, אך הסתירה את רב פגישותיה ממני, וכשידעתי לקח זמן שתודה בכך (לא הפריעה לי החברות או הפגישות אלא עצם ההסתרה ולרב זה קרה כשהיית במילואים), אבל המשכתי בשגרה, כעת שאני נמצא בחו"ל קרה שא' נפגשה כבר מספר פעמים עם חבר אתו היא בקשר במשך 25 שנים, הפגישות שלהם מתקיימות בבית כשבנותיה לא נמצאות בין השעות 10 בלילה עד לשעות הקטנות של הלילה, אני מרגיש לא בנוח עם זה ואני אומר זאת לבת הזוג, אבל היא כמו תמיד לא מקבלת ואף כועסת שזה מפריע לי.
    טענתה שאני קנאי, וכן יש בזה קנאה ויש לזה סיבה. המתח שלי והאי נוחות החלו לפני 3 שנים לאחר שכשהייתי במילואים בילתה לילה שלם עם האקס חבר שלה, ושכחזרה אמרה לי שהייתה עם חברה, גיליתי שזה לא נכון ושהיא הייתה עם האקס וטענתה הייתה שאנו במשבר והלכה לפגוש יועצת זוגיות שהיא חברה של האקס שהסכימה להתדיין איתה ב-12 בלילה עד 01:30 לפנות בוקר, אני לא קניתי את הסיפור וזה יצר אצלי משבר אמון.
    איני יודע אם הבעיה אצלי או שיש לי סיבות לחששות והאי נוחות, למרות הפצרותיה שהיא נאמנה ואין סיבה לחששות.
    אודה לתגובתך
    דני.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חששות בגלל משבר אמון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חששות בגלל משבר אמון - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    21/11/2011

דני יקר,

אנסה להעלות את העובדות המעוררות את חשדותיך והגורמות לפגיעה באמון שאתה חש כלפי א' כפי שעולה מפנייתך:
    א. במשך כל התקופה שאתם יחד א' נהגה כלפיך בריחוק ובקור. לא חשת שקיימת ביניכם אינטימיות נפשית ו/או פיסית, נהפוך הוא.
    ב. א' בחרה שלא לשוב הביתה, אליך, לאחר שעות עבודתה, אלא להיפגש, על בסיס (די) קבוע עם מכרים וחברים שונים.
    ג. א' בחרה ועדיין בוחרת לשמור על קשר טוב עם האקסים שלה, קשר אשר התבטא ועדיין מתבטא במפגשים עמם. כלומר הם עדיין לוקחים חלק בחייה והיא בחייהם. את הקשרים הנ"ל היא בחרה להסתיר ממך וסביר להניח שכאשר מצליח לה היא עדיין מסתירה זאת ממך (ולראייה המפגש הלילי עם "היועצת הזוגית").
    ד. לאורך כל היכרותכם, גם לאחר ש"עלית" על חצאי אמיתות, בלשון המעטה, בדבריה, לקח לה הרבה זמן להודות כי טעתה, סילפה את העובדות, העלימה וסיפרה חצאי אמיתות.
    מקריאת הרשימה הזו, אני מקבלת תחושה שלמרות האהבה שלך אליה יכולת והיית צריך למצוא בת-זוג ראויה יותר. אתחיל בכך שכאשר הייתה לך תקופה קשה יותר מבחינה כלכלית, כי ניסית ליצור משהו, לבנות משהו חדש, לא רק שהיא לא הייתה שם עבורך, לא תמכה בך רגשית ומוראלית ולא פרגנה לך, אלא הפנתה לך כתף קרה והעדיפה לבלות עם מכרים אשר יכלו, כנראה, לתת לה תשומת לב גדולה יותר באותה עת. בשל אהבתך אליה אתה הבנת לליבה. מהצד, אני חושבת שהתנהלות שכזו אינה התנהלות זוגית ראויה.
    הקשר שהיא בחרה לשמור עם האקסים שלה, המפגשים עמם, חוסר הכנות והפתיחות בנושא מולך לא מעוררים אמון רב, לא בה ולא בקשר הזוגי אשר יצרתם יחד.
    צר לי, אך מתוך קריאת דבריך קשה לי לקבל או להבין את התנהלותה לאורך כל השנים.
    אני שמחה כי כלכלית הינך מצליח וכי אתה חש ברווחה בתחום זה. השקעת רבות והשקעתך זו החלה לשאת פירות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו