מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עזרה....מהממת 2623/11/2011
שלום, אני בת 26.... יש לי ידיד קרוב, שהכיר בחורה והוא מסתדר איתה מצויין, אך הוא חווה פגיעה ממערכת יחסים קודמת ובמשך כמה שנים הוא כבר סוגר את עצמו בפני בנות אחרות- מבחינת מערכת יחסים רצינית. והבחורה שהוא הכיר מאוד רוצה איתו קשר והוא אמר לה שהוא לא רוצה אותה, אך דיברתי איתו והוא אומר לי שהיא פשוט בשבילו מכל הבחינות, האך הוא מפחד כל כך, כיוון שהוא נפגע, והוא יודע שברגע שתתחיל להיות עם מישהו אחר הוא יתבאס מזה- הוא כבר גדול מעל 30, ואני יודעת שהוא רוצה, אך הוא בנה סביבו חומה כזו גדולה, והוא לא מוכן להסיר אותה, אפילו אם זה כרוך בלפספס מישהי שהוא כל כך מסתדר איתה. אמרתי לו שאין כמעט בן אדם שלא נפגע במערכת יחסים(הוא לא הראשון ולא האחרון), ובסוף מי שייפגע הכי הרבה אם הוא יוותר, זה הוא ולא אף אחד אחר, כי היא סוף תמשיך הלאה.
אני מדברת איתו ,אבל הייתי שמחה לעצה איך אפשר כן לגרום לו להתעורר, כי הוא ער טיפה, אך צריך לנער אותו.
המון תודה ויום מקסים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה.... - תגובה
מוניקה הרשקוביץ23/11/2011מהממת 26 יקרה,
אני מסכימה איתך. אם הוא יוותר עליה כי הוא ייכנע לחששות שלו, לפחדים שלו ולחוויות הזוגיות הפחות טובות שלו מהעבר הוא עשוי להצטער על כך בהמשך. הבחורה הזו, עד כמה שהיא מעוניינת בו ובקשר עימו לא תמתין לו לנצח ובוודאי כאשר היא תבין שהוא, למעשה, מונע על-ידי הפחדים שלו ולא על-ידי הרצונות האמיתיים שלו.
מאחר והוא הודה בפנייך שהיא מוצאת חן בעיניו ושהוא היה רוצה בקשר זוגי עימה לא נראה לי שנכון יהיה לנער אותו. הוא נמצא במצב רגיש ופגיע וניעור יכול להביא לכך שהוא יתחפר עמוק יותר בקונכייה שלו. גם כך, למיטב הבנתי, הוא נמצא בתוך הקונכייה הזו כבר מספר שנים. אני חשה שנכון יותר יהיה לתמוך בו, לעודד אותו ולפרגן לו כאשר הוא יעשה משהו שעשוי לקדם אותו ואשר מקורו ברצונותיו ולא בחששותיו.
הייתי מציעה לו אף לשקול סיוע מקצועי. איש מקצוע יוכל לסייע לו לחזור למצב "נורמאלי", כלומר, לעשות ולפעול מתוך הרצונות האמיתיים שלו ולא מתוך טראומות עבר או חששות. כמו כן, סיוע מקצועי ישים בפרופורציות נכונות את החוויות הפחות נעימות אשר מעיבות עליו עד היום ויסייע בידיו להשאיר את העבר בעבר, שם מקומו. בתהליך מקצועי, אשר מספק גם תמיכה, ליווי והנחיה של איש המקצוע הבחור יוכל להבין לאט לאט כי בצד כל סיכוי יש סיכון וההיפך ואם הוא לא ינסה אומנם הוא גם לא יסתכן אך גם בוודאות לא יצליח ולא יתקדם לעבר יעדיו ומטרותיו.
המחשבה אשר צריכה להוביל את החלטותיו ומעשיו צריכה להיות "אני אנסה, מקסימום זה...יצליח" ולא ההיפך, כפי שהוא רואה את הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)