מבולבלת..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• מבולבלת..
    אורה
    23/11/2011

היי כתבתי פה לפני כחודשיים בערך וסיפרתי על הקשר שהיה לי, כביכול טוב מעל פני השטח אבל משהו בכל מקרה גרם לי להיות לא בטוחה עד הסוף.
    שנינו קווקזים הוא חבר של אחי הגדול, הכרנו כל החיים בשלב מסויים נהיינו ידידים ואז פתאום התחלנו לצאת, אני הייתי הקשר הרציני הראשון שלו (הוא בן 28), יצאנו 4 חודשים, בחודשיים הראשונים הכל היה טוב מבחינת ההרגשה שלי, הרגשתי בטוחה בעצמי ובו, בשלב מסויים החלתי להרגיש שאני מפתחת מין תלות בו, התאהבתי מאוד חזק, תכננו חיים ביחד, שכבנו והיינו אמורים להתארס בחודש השני, הכרנו משפחות אחד של השנייה, הרגשתי שהמשפחה שלו מאוד אוהבת אותי אך בחודש הרביעי כבר הבנתי כשלט כשהוא פשוט עזב אותי בצורה הכי מגעילה- הודעת אס.אמ.אס. ובגלל סיבה אולי אולי מגעילה אף יותר, האמהות שלנו לא הכי אוהבות אחת את השנייה, כלומר אין שום סכסוך וה אומרות שלום אחת לשנייה, זה משהו מתחת לפני השטח, מבחינת אמא שלי היא הייתה מוכנה לקבל אותו כי אני אהבתי אותו, והייתי בטוחה שככה גם אמא שלו שהרי מהתחלה היא ידעה שאני הבת שלה והתייחסה אליי ממש יפה, הייתה אומרת לי שהיא יודעת שהבן שלה כשהוא איתי הוא ביידים טובות והייתה זורקת כולמיני תיכנונים לחתונה שלנו, וברגע האמת סבתא שלו הושיבה אותו ואמרה שהסיפור הזה לא בסדר והיא לא תבוא לחתונה כזאת (ואת זה סיפר לי בן דוד שלי). בשיחת הטלפון האחרונה שלנו לפני הפרידה הוא אמר לי שהוא לא יודע מה לעשות שמשפחה שלו זורקים הערות עוקצניות לגבינו והוא לא יודע איך להתמודד עם זה לכן הוא רוצה להתייעץ עם אחיו. ואז הגיעה ההודעה "אני לא יכול מצטער, מאמי שלי זה לא אנחנו זאת הסביבה אל תשנאי אותי בואי נישאר ידידים". לא עניתי לו ונכנסתי לדכאון היסטרי (תרופות, ירידה במשקל, טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטרי). מאז עברו חודשיים הוא כתב לי בפייסבוק כמה פעמים כי הייתי צריכה איזה תיק שנשאר אצלו, הוא היה אמור להביא לי וברגע האחרון אמר שיביא לאחי וביקש ממנו סליחה. הוא כתב לי בפייסבוק ופשוט הפסקתי לענות לו אז הוא מחק אותי מהחברים ועדיין לא הגבתי.. לפני כמה ימים היה לנו ארוע משפחתי שבו הוא היה, ושם אני מצידי נהניתי ורקדתי ושמחתי, והוא אפילו לא אמר לי שלום, ראיתי שהוא הסתכל עליי לא פעם והוא היה עם השרשרת שהבאתי לו בזמנו.. אחרי הארוע הוא כתב לי הודעה לפלא "שמחתי לראות אותך" וגם לזה לא הגבתי למרות שזה עשה לי קצת עצוב ומצד שני גם קצת טוב לדעת שכן אכפת לו.. אולי.. אבל מאז אני לא מוצאת את עצמי כל תקופת השיקום אחרי הקשר כאילו לא הייתה ואני צריכה פשוט עצה.. למה הוא עושה את זה? מה זה אומר לגבי הרגשות שלו? אני הבטחתי לעצמי שאני לא אחזור אליו ויש רגעים שאני כבר לא יודעת...
    סליחה על החפירה.. אבל אני ממש מבולבלת ונואשת מה לעשות?
    אני מרגישה כל כך רע.. הריקנות חזרה אליי :(

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבולבלת.. - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    24/11/2011

מיכל יקרה,

אך טבעי הוא שמפגש עימו, בטרם החלמת לחלוטין מהפרידה שלכם, יקשה עלייך מאוד ואף יגרום לך לחוש כאילו את חוזרת אחורה בזמן מבחינת התחושות ומהלך ההחלמה. אולם, את הצעדים שעשית מאז נפרדתם אי-אפשר באמת לקחת ממך. אני מניחה שבתקופה מאז הפרידה התקדמת ולו במעט בחייך לכן, גם אם התחושה היא שחזרת אחורה לנקודת ההתחלה, או כפי שכתבת, שהריקנות שבה אלייך, זה בעיקר בתחושה ואולי, אולי צעד קטן אחורה, צעד אותו תוכלי לצעוד שוב קדימה בתקופה די קצרה. זה כמובן תלוי אך ורק בך, ברצונך להתגבר ולהמשיך הלאה ובניתוק מוחלט ממנו, עד כמה שניתן. לכן, טוב את עושה כאשר את בוחרת שלא לענות להודעותיו השונות. ניתוק מוחלט הוא הדבר הנכון ביותר עבורך, לפחות לעת עתה, על-מנת שתוכלי להמשיך בתהליך ההחלמה, הלא פשוט, שאת עושה.
    ציינת כי לעיתים את לא בטוחה שעדיף לך בלעדיו. אז...בלי ספק את ראויה לאיש אשר ידע להעריך אותך בעבור מי שאת ולאחר שבחר בך להיות שותפה לחייו ידע לעמוד לצידך ולשכנע את מי שצריך שאת היא האחת שלו מאחר וזו הבחירה שלכם ושום סיבה/תירוץ או סכסוך של הקרובים לכם לא ישפיע על בחירתכם זה בזו. זאת ועוד, החיים מזמנים לא מעט אתגרים ובוודאי תרצי ששותפך לחיים ייקח את ההחלטות הנכונות ביותר בעצה אחת איתך ולא יושפע בנקל ממשפחתו או מאחרים.
    למרות שכעת אולי את מתקשה לראות זאת אני חשה כי המזל עמד לצידך כאשר לא קשרת את חייך בחייו. התנהלותו לאורך ארבעת החודשים שהייתם יחד מעידה על התנהלותו הכללית וזו לא מעידה על חוט שדרה חזק, יכולת קבלת החלטות באופן עצמאי או יכולת עמידה בלחצים, כך שחייך עימו היו יכולים להיות מאוד מורכבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. אבל...

אורה
    24/11/2011

תודה רבה על המענה ועל העזרה. העניין הוא שאני לא מצליחה להבין את הסיבות שלו לכתוב לי (אני יודעת שבטח הרבה יגידו שאותי זה לא אמור לעניין ושיעשה מה שבא לו) אבל זה כן מעניין אותי, ואני כן מבינה בראש שאסור לי לחזור אליו אבל הרגשות שלי פשוט לא זורמות עם הראש בעניין הזה.
    הראש אומר לי שהוא לא טוב בשבילי ולהיות איתו זה יהרוס לי את החיים ולא אכפת לי למה הוא כותב אבל הלב להיפך קיימת צפייה שהוא עושה את זה כי הוא מצטער והוא רוצה אותי חזרה ואז אני נכנסת לסיבוך גדול יותר האם אניאחזור אליו או לא.. והלב פשוט נמנע מלומ לא
    למה הוא עושה את זה, אולי מהצד אפשר לראות או להבין משהו שאני לא מבינה....?
    :( :(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.. אבל... - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    25/11/2011

מיכל יקרה,

אני מבינה לליבך. הראש שלך, ההיגיון, באמת צודק במקרה זה. את אמנם יודעת זאת בוודאות מוחלטת אולם, לאור הרגשות שעדיין יש לך כלפי הבחור ולאור העובדה שהוא מתעניין בשלומך, באופן כזה או אחר, את מתקשה לרסן את רגשותייך וציפיותייך ו"להסביר" לאותן רגשות, תקוות וציפיות באופן הגיוני שיש להתנתק ממנו באופן מוחלט ולשכוח ממנו לגמרי. זה לגמרי לא פשוט.
    מעבר לעבודה שזה באמת לא מעניין למה הוא עושה את מה שהוא עושה ולמה הוא לא מצליח להרפות ממך לחלוטין, עלייך להביא בחשבון עובדה משמעותית וכבדת משקל הרבה יותר, שגם אם הוא מאוד רוצה לחזור אלייך וגם אם הוא מאוד אוהב אותך וגם אם הוא מאוד רוצה להינשא לך הוא לעולם לא יעשה זאת מאחר ומשפחתו הטילה וטו על הנושא הזה וכפי שהוא הוכיח בעבר הוא לא האיש אשר יקום ויעמוד מול משפחתו גם אם הדבר מאוד חשוב לו. הוא בוחר להיכנע, להתקפל ולוותר. בנוסף, הוא לא מספיק חזק ו/או אמיץ כדי להתמודד עם ההשלכות של ההחלטות שלו (גם לוותר ולהתקפל זו החלטה שהוא לקח) ולכן הוא בחר להודיע לך על ביטול החתונה בהודעת מסרון, שזו דרך פחות מכובדת ופחות ראויה לעשות זאת שלא לומר פחדנית.
    כל מה שההיגיון שלך אומר לך זה בעצם מה שנראה מהצד וכפי שציינת הוא לא בשבילך.
    עשי כל שביכולתך להתקדם הלאה בחייך ולמחוק אותו מספר הזיכרונות. אם לצורך כך את זקוקה לסיוע מקצועי אל תהססי לפנות לאיש מקצוע, כפי שעשית בעבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעיתים אני מאבדת תקווה

אורה
    25/11/2011

נכון שאולי זה ישמע טיפשי אבל לעיתים אני מאבדת תקווה שימצא הבחור הזה שאני כן רוצה, הזה שכן יעשה הכל בשבילי ויחליט שהוא איתי למרות כל מה שיגידו או לא.
    למרות גילי הצעיר (22) תמיד ידעתי בוודאות מה אני מחפשת בגבר... רציתי מישהו בוגר יותר ממני, מישהו שלא אכפת לו מה אחרים יגידו מישהו שיתן לי הגנה מול כל דבר. לפני שהכרתי את האקס היו לי כמה ניסיונות לא טובים אף אחד לא באמת היה מה שרציתי ואז כשהכרתי את האקס לעומק אמרתי "הנה הגיע הזה שחיכיתי לו"- בהתחלה גם ניסיתי לבדוק אותו ולראות עד כמה הוא באמצ אמיץ וחזק והאם הוא הגבר שאיתו אני אוכל לבנות משפחה. אך כמובן שעד מהרה הבנתי שהוא ממש אבל ממש לא מה שחשבתי אכפת לו מאוד מה אחרים אומרים (הוא אפילו לקח ממני הבטחה שישר אחרי הלידה אני ארזה ואהיה כמו היום), גיליתי שהוא לא יכול לעמוד מאחורי ההחלטות שלו לגבי וכל מה שחשבתי עליו לפני פשוט התנפץ... ביחד עם זה התנפץ החלום שלי
    והיום כשאני כבר אחרי (באופן יחסי) אני מרגישה שהגבר הזה שאני רוצה שהוא בסך הכל גבר בוגר וחזק שידע לשים אותי לפני מה שיגידו פשוט לא קיים... לא קיים עבורי... תמיד חששתי מגברים כאלו כי אבא שלי היה כזה ועכשיו חוויתי את זה בצורה הכי כואבת ומשפילה והיום כבר אין לי תקווה שיהיה לי מישהו, אלא אם כן אני אתפשר על משהו שאני לא רוצה... אני מרגישה כל כך לבד ובודדה כל כך פגועה ונבגדת ואין לי שום תקווה... הלכתי אומנם לפסיכולוגית אבל זה לא בטוח עזר לי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעיתים אני מאבדת תקווה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    27/11/2011

מיכל יקרה,

זה לא נשמע טיפשי כלל וכלל. מה עוד שעם תחושות ומחשבות קשה מאוד להתווכח וגם לא צריך. אם את חשה שאת זקוקה לזמן אבלות על הזוגיות שחשבת שיכולה להיות לכם ועל האיש שחשבת שהוא, אז קחי לך אולם עלייך להביא בחשבון שרק את היא זו אשר באמת תוכל לסייע לך לקום, לעמוד על רגלייך, בכוחות עצמך, ולהתקדם הלאה בחייך. אנשי המקצוע נמצאים על מנת לתמוך, ללוות, להנחות, לכוון לתת כלים ולשאול את השאלות הנכונות אך את ורק את יכולה לעשות למען עצמך. איש מקצוע, מקצועי ומיומן ככל שיהיה, לא יוכל לעשות דבר אם את לא תעשי במקביל והרבה יותר ממנו. לכן, עם כל הקושי שאת חווה נסי להתמקד בעתידך ובאושרך וחשבי מה תהיינה הדרכים הנכונות ביותר עבורך להתקדם לשם.
    מאחלת לך המון הצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו