אובדת עצות...

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אובדת עצות...
    נוף
    24/11/2011

שלום דורית, אני סטודנטית בת 22 ויש לי בן זוג בן 28 כבר קרוב חמש שנים, בהמלך אותם חמש שנים נפרדנו פעמייםף פעם ראשונה למשך 4 חודשים ופעם שניה חמשך שנה, בשתי הפרדות האלה,הוא זה שיזם אותם וגם זה שיזם את החזרה הרצון לחזור לקשר, אני אוהבת אותו כל כך וכמובן שכל פרידה שהייתה לי ממנו הייתה התקופה הכי נוראית בחיי וכשחזרנו הייתי הבנאדם הכי מאושר שיש, תמיד ראיתי את עצמי מתחנת איתו ופשוט רואה את עצמי חיה איתו ומגדלת משפחה. העניין הוא שעכשיו אנחנו 6 חודשים ביחד מאז הפרידה האחרונה שלא היינו שנה ביחד ובעיות שאז אז צצות שוב,הבחור בן 28, בלי עבודה מסודרת, יש לו תקופות שהוא עובד ויש תקופות שהוא לא עובד, הוא לא רוצה ללמוד וגם כשחשב על זה הוא הפסיק באמצע, הוא כל הזמן אוהב לצאת למסיבות ולבזבז על זה כספים כשבנתיים הוא גר אצלי ומסכים לעצמו להגיע הביתה כל פעם בארבע בבוקר אחרי מסיבה כשאני קורעת את עצמי בין לימודים ועבודה, ורק מחכה למצוא איזה יום חופשי שאוכל להיות איתו,לדבר איתו,לבלות איתו אבל כל שבוע אני מתאכזבת כשאני מגלה שהוא מעדיף לצאת שוב עם חברים.בעקבות זה אני כל הזסמן ממורמרת עליו, כועסת עליו, לא מסוגלת לראות אותו או לחשוב עליו כל בוקר קם בשעות מאורחות, הולך לחדר כושר ובערב יוצר כשאני קורעת את עצמי, הוא לא אחראי, לא מחושב, לא מתכנן את העתיד ואני מרגישה שאחרי כל מה שאני נותנת בשבילו ועושה למענו,(ואני עושה המון!!) אני תמיד אהיה שניה בסדר העדיפויות שלו,הבעיה נגררת בעיקר בגלל שהוא לא מוכן לדבר על הדברים ולהעלות אותם, גם כשמדברים אני לא זוכה לתגובה ממנו ומרגישה שאני פשוט מבצעת מונולוגים בפניו,לפעמים אני חושבת שהשתיקה שלו מביעה את הסכמתו עד ששאלתי אותו והוא אמר לי "אם אני שותק זה אומר שאני ממש לא מסכים איתך פשוט לא רוצה להמשיך לדבר על הנושא", אני לא מסוגלת יותר במצב הזה!! ומצד שני אני לא מסוגלת להיות בלעדיו!! אני מבקשת את עזרתך ועצתך...מה לעשות?!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובדת עצות...

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון

נוף
    24/11/2011

ההודעה מיועדת לכל אדם אשר עשוי לעזור לי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לך

Eldar
    24/11/2011

אני לא יודע מאיפה להתחיל...
    אני מניח שזה הקשר הראשון שלך, ופרידה ממנו תהיה לך מאוד קשה.
    דבר ראשון אני רוצה לתמוך בך ולהגיד לך שקשר זוגי לא יכול להתנהל כך, אין הגיון שהבן זוג חי כרווק ואת משמשת לו מיטה חמה ומקום רגשי.
    מתוך ניסיון אני לא חושב שהשיחות שלך יעזרו, הוא לא נמצא במקום שהוא מקשיב לך, הוא לא רואה את התמונה כמו שאת רואה.
    לדעתי את גם לא רוצה להתחתן במצב כזה שאת חיה עם מישהו שאת אוהבת אבל הוא לא איתך עד הסוף, לא מבין אותך לא מקשיב לך....
    על כן אני מציע לך לקחת סיכון, לעשות שיחת הבהרה, שיחה שתסביר שאי אפשר להמשיך ככה, או שהוא לוקח את עצמו בידיים, מתחיל לעשות משהו עם החיים שלו, נהייה בן זוג יותר זוגי ופחות חי כרווק או שנפרדים.
    באמת אין טעם להמשיך, אם לא משנים כיוון, את צודקת בכל מה שאמרת, אבל לדעתי רק זעזוע רציני יכול "אולי" לשנות משהו.
    ניסית לדבר עם חברייך, משפחתך/משפחתו, תשמעי מה הם מייעצים/אומרים לך, למה נפרדתם פעמיים, אני מניח שהוא גם אוהב אותך אבל יש סיבה לפרידה, מה היה חסר לו, מה לא הסתדר.
    את רק צריכה לדעת שאת מסוגלת לעמוד מאחורי דברייך, ואם השיחה לא תעזור, את תכלי להיפרד ממנו, את צריכה להכין את עצמך לאפשרות כזאת.
    אבל לפני כן אני מציע שתמצאי הזדמנות טובה לפני שיחת ההבהרה לשמוע אותו, מה הוא חושב על המצב, איך הוא מרגיש...תנסי לגרום לו לדבר
    זו תקופה לא קלה אבל את צריכה להיות חזקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייך להחליט איזה חיים את רוצה

דורית כהן
    26/11/2011

נוף היקרה, אני מאוד מעריכה את היכולת שלך לראות אותו בעיניים פקוחות למרות עוצמת האהבה שבדרך כלל מסנוורת ולא מאפשרת לראות נכוחה את המציאות.
    אני לגמרי מסכימה עם אלדר.
    צריך להפריד כאן בין רגשות של אהבה לבין חשיבה הגיונית.
    יש אהבות שלא נועדו לחיי נישואין. את כבר מכירה אותו כל כך הרבה זמן. בעצם נשמע לי שאינך מעריכה אותו והדברים שחשובים בעינייך כמו לימודים, קריירה, אחריות ועצמאות כלכלית - אינם חשובים בעיניו או לפחות הוא אינו עומד בהם.
    אגב, אני חושבת על הפער ביניכם. עושה רושם שאת הרבה יותר בוגרת ממנו מבחינת השלב בחיים בו את נמצאת. זה בעיני מעורר דאגה שהוא בכל 5 השנים האלו ממשיך להיות אותו אדם חסר אחריות וחסר כיוון!
    לדעתי אינך מעיזה לעשות זאת כי את פוחדת שהוא שוב יעזוב אותך ותצטרכי לעבור שוב את כאב הלב הזה.

לכן אני חושבת בדיוק כמו אלדר, שעלייך להתחזק בינך לבין עצמך ולנהל את חייך לא רק מתוך הרגש אלא הפעם מתוך השכל, כדי שתעמידי מולו חזית ברורה ומגובשת. קחי את המושכות לידיים שלך והחליטי איזה חיים את רוצה ותפעלי בכיוון הזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי נוף

eden
    29/11/2011

תשמעי, אני יכולה להגיד לך דבר אחד - תתרחקי!
    את מתארת לי אותי בגילך, עם חבר שאהבתי עד ראש הגג. להבדיל ממך, אני החלטתי לא לראות את הדברים האלו. גרנו ביחד, ואהבתי אותו מאוד. תמיד אני אירגנתי הכל, דאגתי להכל - רצה בין לימודים לשתי עבודות. אני המחושבת כלכלית והוא בדיוק להיפך.
    בסופו של דבר התחתנו, והיה לי מדהים. ויש לנו ילד ביחד.
    והיום - אני גרושה ומאושרת!!!
    אז במקום שתאזרי אומץ כשקשה יותר, תעשי את זה עכשיו!
    אני מבינה איך את מרגישה וכמה את אוהבת אותו, אבל עדיף עכשיו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו