שאלה נוספת

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• לא יודעת ולא מבינה

קארין
    19/01/2012

אני מנסה ולא מצליחה להבין את ההתנהגות שלו...
    בהתחלה התחיל איתי ויזם שיחות ויציאות יצאנו חודש אחרי זה נעלם לחודשיים בעקבות פרידה שהיתה יזומה על ידי... אחרי חודשיים יצר קשר התנצל על כך שנעלם ככה והציע להיפגש..הפגישה בוטלה כי היה חולה...ואחרי זה היינו בקשר כשבוע שיחה אחת יזומה על ידו ועוד אחת על ידי וזהו..הקשר פסק...מאז עברו כשבועיים אנחנו שוב לא מדברים..מה עושים? זה מפריע לי כי רציתי להיפגש איתו...והרגשתי שגם הוא..אז אני לא מבינה מה קרה עכשיו? מה אני צריכה לעשות? להתקשר אליו? לנסות לצור קשר לבדוק מה קורה? לא מבינה למה הוא לא יוצר קשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה נוספת
    קארין
    27/11/2011

איך אני יכולה להתפתח במערכת יחסים ולהביא את היחסים לאהבה אם אני כל הזמן הורסת ותוקעת אותם...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• לקחת אחריות ולטפל בעצמך

דורית כהן
    28/11/2011

קארין יקרה, נדמה לי שגם קיבלת תשובה לשאלה הזאת בפנייה הקודמת והמפורטת שלך וגם בעצם נתת לעצמך את התשובה באותו שירשור. בעיקרון - אם את מוצאת את עצמך שוב ושוב נכנסת לאותם מעגלים של התנהגות הרסנית - עלייך לעצור ולטפל בעצמך כדי להיעשות יותר מודעת לעצמך וללמוד לנהל את עצמך בתוך הקשר במקום להיסחף להתנהגויות האוטומטיות שגורמות להרס. זה גם נקרא רגרסיה - כאשר את בלחץ ואת מאבדת את ה"קליפה הדקה" של התנהגויות שרכשת בגיל מבוגר יותר ונסוגה להתנהגויות שאיפיינו אותך בתור נערה או ילדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך פנייתי לפני כשבועיים

קארין
    06/12/2011

בהמשך לפניתי רציתי לשתף ולהתיעץ שוב.. לאחר כחודש שעבר מאז שניפרדנו.. היה לי השבוע יום הולדת. הוא לא איחל לי מזל טוב באותו היום.. אבל אחרי יומיים שלח הודעה של "אומנם קצת באיחור אבל מאחל לך המון מזל טוב".. עניתי לו תודה רבה והרגשתי צורך להתקשר ולדבר איתו אז התקשרתי באותו היום יחסית מאוחר בערב והוא לא ענה לי וגם לא חזר אליי. אז אני דיי מבולבלת. כי אני ראיתי בהודעה הזאת של מזל טוב איזשהו סימן שבסופו של דבר כן איכפת לבנאדם ממני.. הרי לא סתם הוא היה מרגיש צורך לכתוב את ההודעה אפילו שבאיחור..אבל אז לא ברור לי למה הוא לא ענה לטלפון וגם לא חזר..אני עדיין חושבת עליו ורוצה שנחזור..אבל אני מרגישה חסרת עונים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקט של נימוס

דורית כהן
    06/12/2011

קארין יקרה, תודה על העידכון, זה מוסיף לכולנו המון כאשר ממשיכים לספר לנו מה קורה.
    אני חושבת שאילו הוא היה רוצה לחדש את היחסים - הוא היה מנצל את היום הולדת כמו שצריך בתור "מנוף". העובדה שהוא אחר לאחל לך מזל טוב ובעיקר העובדה שהוא לא חוזר אלייך מעידה שהאיחולים היו אקט של נימוס ולא רצון שלו לחדש את הקשר. כך אני מתרשמת, צר לי.לא מציעה לך ליזום קשר נוסף. אם הוא "יתהפך"הוא כבר ימצא את הדרך, ואם את תנדנדי לו - זה מתכון בטוח להבריח אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך להתמודד- מאוד קשה לי

קארין
    07/12/2011

לא מתכוונת לנדנד אני יודעת שזה לא יעזור לי ולא יוסיף... אבל זה מוזר שהוא לא ענה ולא התייחס למייל האחרון שלי שכתבתי לו..והמסקנה שלי היתה שהוא נפגע או שממש ירד לו ממני ולא רוצה יותר כלום. אז למה זה היה לו כזה חשוב להיות מנומס ובכל זאת לאחל לי מזל טוב? והדבר שהכי מטריד אותי עכשיו זה שאני לא יודעת איך להתמודד ואיך להמשיך הלאה...אני כל הזמן הולכת עם הרגשה של פיספוס אוכלת את עצמי שעשיתי טעות גדולה והפסדתי בנאדם שבאמת רציתי. וחזרתי לאתר הכרויות אבל אף אחד לא מוצא חן בעיני. אני יודעת גם שאני כ"כ מצטערת על מה שעשיתי איתו כי עד שהכרתי סוף סוף בנאדם שבאמת לטעמי ומתאים לי...הרסתי הכל בבום. ולדעתי הוא לא רוצה וגם לא ירצה לחזור אליי לעולם! כי הוא המשיך הלאה לגמרי והוא מסוג האנשים שלא חוזר אחורה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשים עצמך במסגרת של שינוי

דורית כהן
    07/12/2011

לגבי שאלתך על הנימוס שלו - לאנשים יש קודי התנהגות שונים, לא כולם מייחסים אותה חשיבות ואותה משמעות למתן ברכה ליום ההולדת. אולי בשבילו זה היה פשוט לצאת ידי חובה. אין טעם לברר זאת ולהיכנס לכך אלא לחשוב על עצמך ואיך את מתחילה לצאת מן המצב התקוע הזה.
    כמו שהצעתי לך בעבר, חפשי לעצמך מסגרת שבה תוכלי להתאמן על מודעות עצמית גבוהה יותר ושליטה עצמית.זה אפשרי - או בטיפול פסיכולוגי או למשל בסדנא לצמיחה אישית כמו הפורום של לנדמרק. בסדנא הזו יש גם מפגש עם המון אנשים בגילאים שונים, לרבות פנויים כמוך, וחלק גדול מגיע לשם להתמודד עם קושי במציאת זוגיות.
    נדמה לי שאם רק תמשיכי לחפש באתרי היכרויות - אינך עושה שום דבר על מנת להתמודד עם הקשיים שלך ביחסים קרובים, ואז זה עלול לקרות שוב.
    אני חושבת שאם תיקחי עצמך בידיים ותחליטי שאת עושה הפעם משהו אחר מן הרגיל, ושמה את עצמך במסגרת בה תוכלי לעשות שינויים - תתחילי להרגיש שאת לוקחת אחריות על ההתפתחות שלך כבן אדם, ותרגישי יותר טוב עם עצמך, וזה גם ישודר כלפי אחרים.
    בשלב זה את מבוהלת מעצמך, ממה שקרה לך עם הבחור הזה, וזה מחליש אותך בבואך להכיר מישהו חדש. את מתחילה לפחד מעצמך, וזה באמת לא טוב, כך שעליך לעשות משהו לשבור את מעגל הקסמים אליו נכנסת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בקשה להתייעצות

קארין
    02/01/2012

שלום,

אני רציתי לעדכן שהבחור יצר איתי קשר בשבוע שעבר,התקשר והתנצל והצטער ואמר שהתנהג בצורה אידיוטית ולא הולמת ודיברנו ממש יפה ושאל גם אם בא לי להיפגש. קבענו ביום שישי אבל אז היה חולה עם חום אז ביטל.. ואני רוצה לציין שהוא מתנהג מוזר... הוא לא מתקשר יותר ובקושי שולח הודעות.. רק אם אני שולחת לו התעניינות איך מרגיש אז עונה ויש הסתמסות קלה וזהו.. אתמול הייתי באזור שלו אז הציע שניפגש אבל פחדתי שידביק אותי אז אמרתי שעדיף ניפגש כשיחלים.. אז אני רוצה להתייעץ ולשמוע דעתכם... מה זה אומר ההתנהגות שלו ואיך עליי להתנהל.. אני לא רוצה מצד אחד לייזום יותר מידי או לרדוף אחריו אבל גם לא רוצה לאבד אותו...ולא ברור לי למה הוא אחרי חודשיים פתאום כן עשה את השיחה וכן רצה להיפגש אבל לא יוזם יותר מידי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתחילי לייבש אותו

דורית כהן
    02/01/2012

קארין יקרה, בתחושה שלי יתכן מאוד שיש לו מישהי אחרת - עם כל הצער שבדבר - שיותר חשובה לו והיא כנראה משחקת איתו: בכל פעם שהיא נענית לו הוא מבטל אותך ונעלם לך, וכאשר היא נעלמת לו - הוא חוזר ומגיח אל תוך החיים שלך ושומר אותך בתור אופציה שנייה. כך זה נראה לי, כמובן - רק מתוך תחושות הבטן שלי.
    אם זה נכון - אז כמובן שזה לא רציני, ולא הוגן.
    לדעתי אל לך ליזום שום דבר איתו. כל פעם שאת נענית לו בכזאת קלות - הוא חוזר ונעלם לך.
    תני לו להתאמץ. אמרי לו בפעם הבאה שכבר קבעת משהו. תתחילי לייבש אותו, היפכי לבלתי מושגת ותראי מה יקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוזר

קארין
    02/01/2012

תודה על המענה המהיר!

אבל אם יש לו משהי אחרת אז למה הציע אתמול כשהייתי באזור להיפגש.. זה היה ביוזמתו..ואתמול כביכול לא זרמתי ולא ניפגשתי איתו כלומר זה סוג של ייבוש... אבל עדיין הוא לא מתעניין... בעצם יכול להיות שהוא לא היה חולה ביום שישי וסתם ביטל אותי? כי היתה לו אופציה למישהי אחרת...ממש מוזר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך התייעצות

קארין
    03/01/2012

רציתי גם לשתף שאתמול בערב הוא התקשר ובדיוק כשלא הייתי זמינה ואז שלח הודעה... אני החזרתי לו רק אסמס שאני עסוקה ושאסיים מאוחר אז נדבר מחר...אז כתב לילה טוב וכבר לא עניתי על זה... והיום בנתיים לא דיברנו... אני רוצה לייבש אותו ולגרום לו להיתאמץ אבל גם לא רוצה לעבור את הקו האדום אז אני לא יודעת איפה הגבול? האם עכשיו אני צריכה לייצור איתו קשר ולהחזיר לו סמס או צלצול או שלתת לו להתקשר שוב? אם במהלך השיחה הוא מזמין אותי להיפגש בסופ"ש נגיד להגיד לו שלא יכולה ואז מה? אם ישאל מתי יכולה? איך להגיב? למתי לקבוע איתו?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנייה למשתתפי הפורום לעזרה

דורית כהן
    03/01/2012

קארין היקרה, אינני יכולה להיכנס לרמה הזאת של פירוט והנחיות.
    אולי תוכלי להיעזר במשתתפים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מספיק ודי

גושן
    03/01/2012

חמודה, עזבי אותו. די. באמת. לא לסמס לא לדבר לא להתעניין לא כלום.

אם הבנאדם יהיה מעוניין בהמשך הוא כבר ימצא את הדרך, האמיני לי! מניסיון! מכמה אפילו.

ל ה ת נ ת ק! ! !

לא להחזיר טלפונים, לא להחזיר סמס..בטח שלא להיפגש!!

אם הוא ירצה לחזור, תאמיני לי שגםאם תייבשי אותו חודש הוא יישבר ויגיד לך שהוא מעוניין במפגש. כשתשאלי למה- אני בטוחה שהוא יגידלך.

בינתיים עזבי!! התעלמות מוחלטת!! אל תהיי סמרטוט כי אם תמשיכי בדרך שאת ממשיכה עכשיו את יכולה לשכוח מהבחור.

ושוב, מנסיון....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שאלת המשך

קארין
    05/01/2012

היי,

תודה על התגובה! אבל אם אני אסנן אותו הוא עלול לחשוב שאני לא מעוניינת ולא רוצה לדבר איתו ויותר גרוע מזה יכול לחשוב שאני משחקת משחקים ויעני מחזירה לו עכשיו על מה שהוא כביכול עשה לי...
    ואם אכן אני בחרתי להתעלם בשלב הנוכחי... מתי כן לחזור לענות לו אם זה בכלל יהיה רלוונטי..או בעוד תקופה של כחודש לנסות לייצור קשר לבד? אוף למה זה כזה מסובך?!?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרשי לי להקל עלייך.

גושן
    05/01/2012

העניין כלל לא מסובך:)
    כאילו הוא כן. אבל רק כרגע. כי את בתוך זה.
    אני מרשה לעצמי להגיב לך כי את כאילו הוצאת את המילים מפי לפני כמה חודשים כשאני והחבר שלי נפרדנו. אחד לאחד.

ותראי מה זה... 4 חודשים אחרי, וכבר לא אכפת לי ואני מסתכלת על מה שכתבתי פעם ולא מאמינה שבאמת ככה הרגשתי.. ברור שהוא תמיד יהיה חשוב לי אבל אני עכשיו בתחילתו של קשר חדש וטוב לי!!! פשוט טוב לי . חשבתי שעם האקס היה לי מדהים! ופתאום אני אומרת לעצמי "מה..? זה מה שהיה לי כלכך טוב..?? מזה הייתי כל כך עצובה"??

גם אני בהתחלה לא ידעתי אם להתנתק. ואשכרה פחדתי לפגוע בו (!!) למרות שהוא זה שנפרד ממני. ושיחשוב מה שהוא רוצה. זה נגמר. תתחילי לחיות מחדש את חייך לבד. בלעדיו. שוב- אם הוא ירצה הוא ימצא את הדרך חזרה. אין לו ברירה אלא להיבן. מה הוא חושב שהוא יפרד ממך ואת תמשיכי את הקשר כאילו כלום?! ואם ככה הוא חושב הוא בן אדם ללא אינטיליגנציה רגשית ואת לא צריכה את זה וטוב שאת מגלה את זה עכשיו.
    גם אני והאקס שלי נשארנו קצת בקשר אחרי הפרידה וזה עשה לי כל כך רע עד שאני בעצמי התקשרתי ואמרתי לו תקשיב- אני חושבת שנכון לכרגע עדיף לנו לא ליצור קשר אחד עם השני. כשארגיש שאני מוכנה לדבר שוב אני מבטיחה שאתה הראשון שתדע מזה.
    יום אחרי זה הרגשתי כבר כזו הקלה!! ונחשי מה?. חודשיים אח"כ הוא התחיל לנסות לגשש את דרכו חזרה. ואת יודעת מה עוד? לא היה לי אכפת ודחיתי אותו בלי להניד עפעף ולא היה אכפת לי יותר. בוקר אחרי זה כבר קמתי כמו חדשה!! פשוט ככה.

אז שוב-אם את רוצה, פשוט תגידי לו "אתה חייב להבין שקשה לי עכשיו ואני צריכה להתנתק ממך. לסדר את המחשבות".. פשוט ככה.ז הלא מגעיל והוא לא יכעס עליך על כך שאת אומרת את האמת.

אם עוד חודשיים תרגישי שאת נחנקת ולא יכולה יותר וחייבת לדבר איתו? עשי זאת. לי יש הרגשה שאת לא תצטרכי..... בהצלחה בובה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שזה כזה ארוך אבל זה כל הסיפור

קארין
    06/01/2012

תודה רבה רבה על התייחסותך ותגובתך! העניין הוא קצת שונה.. כי מה שקרה בינינו זה שיצאנו חודש וקצת הוא מצא חן בעיני הוא השקיע ויזם ובאמת עשה הרבה...גם טלפונים וגם מעשים..ואז קרה מקרה שקבענו להיפגש וכשהגעתי אליו הוא היה צריך להיות מוכן ליציאה ובמקום זה נרדם... אז התעצבנתי על זה גם באותו הרגע וגם יום אחרי זה כשקבענו להיפגש יצא לו לבטל את היציאה...אז הכל ביחד ניפחתי את זה ועשיתי איתו שיחת טלפון מאוד חריפה- קשה לי לפרט פה אבל הייתי נורא מגעילה ורמסתי את כל הקשר שנוצר ואני זאת שסיימתי את זה כי אמרתי לו כמה וכמה פעמים במהלך השיחה שאני רוצה לסיים את הקשר ועוד מלא דברים אחרים שפגעו בו במיוחד שבקשר לפני זה הבחורה שהיתה איתו עשתה לו כל הזמן סצינות וכו... והוא באותו הרגע כאילו ראה אותה בי כשעשיתי לו בערך את אותו הדבר אז נפגע ונבהל.. ואז אני התחלתי להצטער בתוך תוכי שעשיתי את השיחה הזו וניפרדתי ממנו ושלחתי לו מייל ארוך עם כוונה להתנצלות הוא ענה לי ולא ממש קיבל את מה שכתבי ואז כתבתי לו מייל שחשוב לתת עוד הזדמנות ועל המייל הזה הוא כבר לא ענה וככה הקשר נותק ואז כחודש אחרי זה היה לי יום הולדת הוא כתב לי סמס עם מזל טוב התקשרתי אליו כדי להודות לו והוא סינן...ולא חזר אליי וחודש אחרי זה -שזה בעצם עכשיו פנה אליי ואמר שהוא מתנצל ואז התקשר והיתה שיחה ארוכה שהוא התנצל שלא ענה ושיצא אדיוט ושזה לא מתאים לו ההתנהגת הזו..והציע להיפגש אני נורא שמחתי והסכמתי להיפגש-יכול להיות שזו טעות והייתי צריכה לתת לו קצת להתאמץ ולא להסכים להיפגש ישר אבל בכל מקרה הוא ביטל את הפגישה כי אמר שיש לו חום והיה חולה ואז יצא לי לכתוב לו כמה פעמים לבדוק איך מרגיש..היתה התכתבות קלה ואז הייתי באזור שלו והוא ידע אז הציע להיפגש אבל אמרתי שאני מעדיפה להיפגש כשיחלים כדי שלא אדבק.. ואז התקשר יום אחרי זה לא יצא לנו לדבר כי אני לא הייתי זמינה וחזרתי מאוחר..ולא חזרתי אליו .יום למחורת חזרתי אליו רק בסוף היום הוא לא ענה חיכתי איזה שעתיים ואז סימסתי לו אם הכל בסדר? והוא ישר התקשר שוב דיברנו אבל לא הציע להיפגש אבל אמר שחשוב לו להיפגש ולדבר על הכל ואמר גם שחשב שאני זאת שלא רוצה להיפגש איתו..וזהו פחות או יותר מאז לא דיברנו.. אני לא יודעת איך להסביר את זה אבל בא לי לנסות איתו שוב אבל משום מה אני לא כ"כ מבינה מה עובר עליו... הוא מצד אחד מראה שרוצה להיפגש אבל גם לא רוצה ולא עושה יותר מידי כדי שזה יקרה ואני לא יודעת איך להתנהג כי אני לא רוצה לפספס אותו אני רוצה לנסות לצאת איתו שוב אבל שזה יהיה כמו שהיה החודש הראשון להיכרות שכן יזום ויעשה ...בכל אופן אני החלטתי שאני לא יוצרת איתו קשר אבל אם הוא יתקשר נגיד עוד כמה ימים איך להגיב? כי אני רוצה לראות אותו...אבל איך לגרום לזה לקרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אומרת תנסי-

נועה
    07/01/2012

גם ככה הטירוף שלך כבר נחשף. אל תדברו יותר מידי על מה שהיה ותמשיכי. אני לא אופטימית (תנסי להיות צופה מהצד ותקראי את את מה שכתבת )אבל כדי לקיבל שלוות נפש את חייבת להפגש איתו ושזה יתמסמס לבד, מסיבות אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על ההיענות!

קארין
    07/01/2012

לא כ"כ הבנתי אותך...אני לא אופטימית בכלל ואני גם מציאותית אני יודעת שההתנהלות היא לא תקינה קודם כל מצידו...אבל איך זה יכול להיות שאדם משתנה כ"כ תוך חודש.. כי קודם היה כ"כ נחמד והראה עניין והתאמץ והראה איכפתיות וכו... ועכשיו כבר לא..אז זה ברור לי שהוא לא מעוניין אז בשביל מה בכל זאת יצר קשר ורצה להיפגש...
    את אומרת שאם יוצר קשר אז לענות לו? ולהיפגש איתו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

נועה
    08/01/2012

אני אומרת שני דברים:
    1. בנים הם עם פשוט מאוד- כשהם רוצים אותך הם מראים לך
    2. כשהם מחליטים משהו הם עושים זאת, לא כמונו - נתונות לשכנועים ותנודות
    וכן, להמשיך להפגש איתו וזה יתמסמס מאליו. תהני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו