מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בדידות בתוך קשרדניאלה27/11/2011
שלום,
אני מאוד מתלבטת. אני חיה כ-15 שנה בנישואים עם 3 ילדים. בעלי אדם שמתפקד פונקציונלית, עובד, קונה, עושה מטלות היומיום אבל חוץ מזה אינו איש שיחה עבורי או עבור ילדינו. בחצי השנה האחרונה החל נתק רב יותר. אני מרגישה בודדה בקשר הזה. הוא לא יוזם כלום, הכל אני. הוא לא מעריך, אמפתי או רגיש לי או לילדים. מבחינתו התפקוד הטכני הוא החשוב. כעת אני מרגישה כי הוא מתרחק ממני יותר בעקבות קשיים כלכליים. הוא לא מסוגל להתמודד כשיש משבר הוא עסוק בלהאשים. בד"כ אני המפייסת, המכילה, התומכת, זו שמקלה ומסדרת את פני הדברים אבל קצתי בתפקיד הזה. ולפתע כשאני לא יוזמת, איש לא יוזם. אני לא מרגישה אלא כמובן מאליו. התעייפתי מכך שכל הזמן צריכים לרצות אותו. אני רוצה אדם שיהיה חבר לשיחה, שיהיה מעורב ומשתף ולא לדבר כאילו אין מי שנמצא מעבר. כעת אני לא יודעת איך להמשיך מכאן.
אשמח לכל הכוונה. מה כן כדאי לי לעשות (הוא לא ילך לשום טיפול או ייעוץ), איך אוכל לחזק את עצמי ואת ילדיי? האם יש לכך בכלל תקווה? קשה לי עם הריחוק הזה אבל נמאס לי להיות זו שתמיד צריכה ליזום קרבה ועוד לא לזכות בפידבק חיובי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדידות בתוך קשר - תגובה
מוניקה הרשקוביץ28/11/2011דניאלה יקרה,
ממה שאני מבינה מדברייך, בעלך מעולם לא היה איש שיחה, איש חברותי, איש רגיש או אמפאטי, איש משתף, מערב או מעורב, ברמה הרגשית. הוא מעולם לא עמד בציפיותייך אלה. הוא לא ניחן בכישורים וביכולות תקשורתיים בסיסיים, בהן את ניחנת. מעבר לעובדה שהפער התקשורתי ביניכם אינו פשוט הוא כנראה אינו ניתן לשינוי משמעותי מאחר ולכל אחד מכם מבנה אישיות אחר ואישיות מאוד קשה, עד בלתי-אפשרי לשנות לחלוטין, בוודאי בגיל מבוגר יותר. יחד עם זאת, אם כל אחד מכם יעשה מאמצים ו"יעבוד" מעט על ה"שרירים" הפחות מפותחים אצלו, התקשורת ביניכם עשויה להשתפר לאט לאט וגם אם לא במידה רבה מאוד זה עשוי לעשות שינוי גדול ומשמעותי לזוגיות שלכם.
אני בהחלט מבינה את הצורך שלך בשותף תומך רגשית, משתף ומעורב כמו גם את המצוקה שלך בהיעדרן של בתכונות הנ"ל אצל השותף לחייך. יחד עם זאת עלייך להביא בחשבון שאדם אשר לא מרבה לדבר ו/או לשתף, אדם אשר נוטה להסתגר בתוך עצמו בעיתות מצוקה (כמו בתקופה האחרונה, בה ציינת שאתם חווים קשיים כלכליים) ו/או ל"הוציא" את קשייו החוצה בצורה של האשמה הוא, לרוב, אדם אשר נמצא במצב של מצוקה רגשית ומעשית גם יחד וחש תסכול עמוק (הוא רגיל לפעול, לעשות לקדם ובמקרה הזה הוא, כנראה, חש שאין לו פתרון וזה מתסכל אותו יותר) מאחר ומעבר קשיים האובייקטיביים הוא חווה קשיים סובייקטיביים בשל תחושת הבדידות אשר הוא כופה על עצמו וזאת בשל העובדה שאינו מסוגל לשתף, לשוחח, לפרוק את אשר על ליבו או לחלוק במעמסה, במחשבות ובתחושות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדידות בתוך קשר - המשך תגובה
מוניקה הרשקוביץ28/11/2011כפי שאני רואה זאת נישואייך ומשפחתך החזיקו מעמד 15 שנים, בעיקר, בזכותך, בזכות יכולת התמיכה שלך, יכולת ההענקה, ההכלה, הקבלה כמו גם יכולתך לסדר את הדברים, כפי שכתבת.
בעלך משקיע עצמו בעשייה תפעולית משתי סיבות:
האחת, הוא חש שם חזק, בעל יכולות (בניגוד להיעדר יכולות התקשורת, השיתוף והמעורבות), ותחושה זו מספקת לו ביטחון. הוא רואה תוצאות בשטח.
השנייה, מפני שבעשייה התפעולית הזו, ה"תכלס" הזה, הוא לא נאלץ להתמודד עם הדברים איתם קשה לו (שוב, התקשורת, השיתוף, הרגישות) ובכל זאת לחוש בעל ערך, בעל יכולות נדרשות ומשמעותיות.
לשאלתך, מאחר וציינת שהוא לא יהיה מוכן לקבל סיוע מקצועי, אני מציעה שתשקלי את, למענך, לקחת סיוע מקצועי אשר יחזק אותך בתוך הקשר. אמנם סיוע שכזה לא יוכל לספק לך את תחושת ה"יחד" בתוך הזוגיות שלכם, אך הוא בהחלט יוכל לחזק אותך מהבחינה הזו שחזקותייך ויכולותייך תעלנה באופן מובהק, כמו גם קשייך. תלמדי כיצד להשתמש בעצמותייך נכון כדי שהן תתנה מענה לחולשותייך, כמו גם, על-מנת לחזק את עצמך, את ילדייך ולהחזיק את הזוגיות שלכם באופן כזה שזה "יעלה" לך פחות. אני מאמינה כי איש המקצוע יוכל גם לתת לך כלים להתמודד נכון ובאופן אפקטיבי עם חסרונותיו התקשורתיים של בעלך כך שאף תצליחי לאט לאט וכל פעם מעט יותר לדובב אותו, לגרום לו לשתף איתך פעולה ובסופו של דבר ליזום בעצמו (ושוב, לאט ומעט בתחילה) תקשורת ברמה הולכת וגדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמוניקה-המשך
דניאלה30/11/2011מוניקה תודה רבה. תשובתך מאוד מושקעת ומעמיקה ואני מעריכה זאת. אני מסכימה עם דבריך, אבל כבר אין לי כוחות. זה כמו לדבר לקיר. אני מגיעה ממקום כ"כ שונה, מבית כ"כ חם ותקשורתי שאלו דברים חסרים לי. הכל קשור אצלו לכסף ולא לרגש. את באמת חושבת שכדאי לי להישאר בקשר הזה?
אני מסכימה שכדאי לי להתחזק ואכן אשקול ייעוץ לי כדי לקבל כל החלטה ממקום של כוח פנימי רב יותר. תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה
מוניקה הרשקוביץ01/12/2011דניאלה יקרה,
אני מבינה לליבך ואני מבינה שאזלו כוחותייך. לכן אני חושבת שזה יהיה מאוד נכון עבורך, קודם כל ולפני הכל, למלא את המצברים שלך. את ממש זקוקה לזה ומעבר לזה, פשוט מגיע לך! אני שמחה שאת מוכנה לשקול להיעזר באיש מקצוע. אני ממש מאמינה שזה יכול לעשות עבורך המון, בהרבה רבדים.
למרות הקשיים שאת חווה ולמרות שאת חשה שאת לא יכולה יותר, את עדיין מאוד שקולה ולא מאפשרת לתחושות הקשות שאת "סוחבת" עלייך ואיתך להסיט אותך מהתנהלות הוגנת, אחראית ונכונה. את לא פועלת מתוך אינסטינקט אלא מעוניינת להתחזק על-מנת לפעול הכי נכון עבור כולם.
כל הכבוד לך, יישר כוח! ניחנת בכוחות נפש רבים וזו מתנה גדולה שתעמוד לזכותך גם בעתיד כפי שהי עומת כעת, בתקופה קשה זו.
לשאלתך, האם אני חושבת שכדאי לך להישאר בתוך הקשר, אני מאמינה שרק את תוכלי לתת את המענה הנכון ביותר עבור כולכם. לפרק זהו המוצא הקל ביותר, לכאורה, כי לא צריך להתמודד יותר עם הקיים, אולם זה פותח מישורים אחרים שאיתם יש להתמודד ולכן אין זה, בהכרח, הפיתרון הנכון עבורכם, בוודאי לא לפני שניסיתם הכל על-מנת להישאר יחד כמשפחה.
אני מאחלת לכם הצלחה רבה במציאת הדרך הנכונה לכולכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמוניקה המשך ותודה
דניאלה01/12/2011מוניקה תודה רבה. אני מעריכה את תשובתך. אכן אנסה לגייס את הכוחות כדי להתחזק ולמצוא את התשובה ממקום שלם וחזק ולא ממקום פגיע. מקווה שאגיע להחלטה הנכונה. הבעיה שאני באמת מתקשה להאמין שניתן לשנות אדם שלא רוצה בכך. ונראה לי שהכל נמצא באחריותי ובידיי כעת וזה מאוד לא קל. בכל מקרה, תודה רבה לך על העידוד וההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדניאלה
mosha28/11/2011אם הנשואים החזיקו 15 שנה ...ועכשיו מרגישה כבדות...כך זה אצל רוב הזוגות יש שחיקה בזוגיות תנסי את לפנק את עצמך בחדר כושר הליכות קפה עם חברה טובה לצאת סתם לטיול קליל.....ואם זה לא יסתדר לך יש פתרון יותר יצירתי....אבל לא נראה לי מתאים לך בהצלחה... אישה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליחודי
דניאלה30/11/2011תודה על ההתייחסות. אכן אני מנסה קצת ממה שהצעת, זה לא קל כי אני עמוסה ולא רגילה למצוא לעצמי זמן אבל אני מתרגלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)