מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- דילמהנועה29/11/2011
רציתי לשתף ולקבל עצה טובה בנושא החתונה. אני יוצאת עם חבר שלי כמעט שלוש שנים, אני בת 27 והוא 29, אנחנו מאוד אוהבים האחד את השני, וברור לשנינו שנהיה ביחד גם בהמשך ויהיו לנו ילדים יחד, הוא עצמו דואג לציין זאת מידי פעם ואף אנו צוחקים על הילדה שתהיה לנו. הוא דואג לציין שאני האחת בשבילו וזה ברור לו. אנחנו גרים ביחד כחצי שנה ומסתדרים מצויין. העניין הוא שאני מוכנה לעבור לשלב הבא כלומר להתחתן והוא לא. נשמע כי אינו בשל ומפחד ממה שיקרה אח"כ. למרות שיודע כי נהיה ביחד. אני חושבת שגם מה שקולט מסביבתו אינו כל כך חיובי כאשר רואה זוגות שמתגרשים. אני כבר ממש מוכנה לזה ורוצה שזה יקרה והוא לא, ואיני יודעת כיצד ניתן לקדם את זה מפאת השיחות הכושלות שהיו לנו על הנושא. בשיחות אחרונות אף העלה את נושא הסכם הממון שעושים חלק מן הזוגות.
אשמח לעצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה - תגובה
עדי בדיחי29/11/2011שלום נועה,
נשמע שהבחור אכן חושש מהצד הזה, עצם העובדה שהעלה את נושא הממון- כנראה מלמדת על כך שמנסה למצוא דרכים כן להתמודד עם הצעד הזה. ברור ובולט שהוא רוצה, אבל יש כמה מחסומים בדרכו.
הסביבה מאוד משפיעה, ואת צודקת- אם סביבו יש זוגות שמתגרשים- סביר להניח שהוא מבין לאן זוגיות לאחר חתונה יכולה להגיע. הייתי דווקא מפתחת יותר את הנושא של הסכם ממון- אם אכן זה צעד שירגיע אותו, והוא צעד שפחות משמעותי לך ואת מוכנה ללכת עליו, אולי שווה לשקול את זה. את בטח יודעת ורציונלית גם הוא- שכל זוגיות יכולה להמשיך או להסתיים, זה בעיקר תלוי בבני הזוג. צריך לבדוק מולו האם הוא מרגיש מספיק בטוח כשקורה ביניכם משבר. האם אתם יודעים איך להתמודד גם במצבים הפחות נעימים של זוגיות, כשצריך לסגת אחורה ולוותר, צריך להתחשב, צריך להגמיש כללים ולהיות קשובים לאחר. האם בין אלו יש משהו שהוא לא חש איתו נוח- אולי זה שווה עבודה נוספת.
ההמלצה הכי טובה לדעתי היא פשוט לאפשר לו את הזמן הזה, אבל לא להסתיר מה את חשה. לא ללחוץ ולא אולטימטום וכו', אבל כן להעלות את הנושא, כן לעודד את הקשר לכיוון הזה, כן להסביר לו למה את חושבת שלמרות הכל- ולמרות הפחדים- אפשר להרגיש בטוחים עם הצעד הזה. נסי להיות במקום שלו, החושש, לדבר על זה איתו ולנסות לזהות האם יש משהו ספציפי שיכול להרגיע אותו. בד בבד צריך להיות סבלניים שכן לא תמיד שני הצדדים מוכנים לצעדים משמעותיים כאלה באותו זמן. החשוב הוא שידע מהי עמדתך, ושחשוב לך שיעבוד על המקום הזה ויזהה (איתך יחד) האם יש משהו שאפשר לעבוד עליו בתוך הקשר ולקדם את הנושא או שזה עינין של זמן ותו לא.
בהצלחה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
Eldar30/11/2011בהמשך לדבריה של עדי.
אני מבין את הסיטואציה שלך, את עומדת במצב שאת מוכנה ובשלה לחתונה עם גבר שאת אוהבת והוא מצידו עדיין לא, והשאלה שעומדת לך בראש כל הזמן זה האם להמתין לתת לו את הזמן או להתקדם הלאה.
אני מסכים עם עדי ואני נגד אולטימטום, אני חושב שזה דבר גרוע.
מה שאני כן מציע לך, זה לא לדבר על חתונה, ולא על עסקי ממון, כדי לא לסבך עיניינים וללכת מסביב לעניין, אפשר ללכת במעגלים מעגלים על כל מיני נושאים ולא נוגעים בנושא עצמו.
את צריכה לשאול או להבין ממנו שני דברים.
1. האם הוא בשל לחתונה, האם הוא טעם מספיק, האם הוא צריך עוד קשר.
2. אם התשובה היא כן ל-1, האם את האחת בשבילו, האם איתך הוא ירצה לחיות את שארית חייו.
אחרי זה, לא משנה עם תתחתנו עוד שנה, הרי מדובר בטקס ולבסוף 50% מתגרשים.
את צריכה להבין שהוא סגור עלייך, הוא צריך לרצות להתחתן איתך ולא בגלל שאת מפעליה עליו לחץ כיוון שעלייך מופעל לחץ מהמשפחה שלך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)