מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אקסית בתוך זוגיות.אושרת08/12/2011
בן זוגי ואני יחד זה מספר חודשים (בני 28). הקשר מאוד חזק, אינטנסיבי ומלא אהבה. יש ביננו המון מכנה משותף, אנחנו מאוד נהנים יחד והכל פשוט נהדר. מבחינתי הוא האחד.
לפני כשנה בן זוגי נעזב על ידי בחורה אמריקאית איתה יצא במשך שנה וחצי (חלק מהתקופה כללה מגורים משותפים והבטחות להינשא).
הוא מתאר את הפרידה כחוויה מאוד קשה עבורו, אין לי ספק שכך היה. הפרידה הייתה לפני שנה ולאורך אותה שנה היא שמרה איתו על קשר ובמקביל החלה לצאת עם גבר אחר, אי שם בארה"ב.
מלבד העובדה שהוא עשה אידאליזציה לקשר הזה, אני מרגישה שהיו בו מרכיבים שלעולם לא יחזרו על עצמם בקשר איתי.
הציפייה הזו להתראות אחרי חודש שלא התראו כלל, המאמץ שהושקע, הטיסות, המרחק, הרי זה יוצר תחושה גורלית כזו, כאילו שהם נועדו להיות יחד. וכך גם הוא מתאר אותה.
בן זוגי הוא באופיו בחור צנוע, מעט ביישן והעובדה שהיא דוגמנית וזמרת, יחד עם ניחוח החו"ל, בטח רק העצים את כל הפרשיה.
התחושות שיש לי סביב העניין הזה רבות ומהוות מכשול לקדם את הקשר.
כשהוא מדבר עליה אני כואבת מבפנים, אני רואה כמה הוא אהב אותה וכמה היא הייתה חשובה לו.
כשהוא לא מדבר עליה אני לא יודעת מה קורה לו בראש, אם הוא חושב עליה, אם הוא רוצה לספר עליה משהו אבל נמנע כדי לחוס על רגשותיי.
למיטב ידיעתי אין ביניהם קשר. אני מחזיקה את עצמי לא לחטט ולגלות דברים שאני לא רוצה לדעת.
אני לא יודעת אם ההתמודדות הזו צריכה להיות יחד איתו או שזה משהו שאני צריכה לעבור עם עצמי. אני מרגישה עמוק בפנים שאם הוא היה משווה בין שתינו, הייתי מפסידה. אני מרגישה כמו ה-next best thing.
אציין שהייתי במערכות יחסים מאוד רציניות ושאני בחורה מלאת ביטחון.
הייתי רוצה שהוא יאמר שאני הדבר הכי טוב שקרה לו, שהוא מבין עכשיו מה הוא צריך בקשר זוגי, שאני האחת עבורו.
אבל אני לא באמת יודעת אם ההרגשה שלי תשתפר.
במערכת היחסים הקודמת שלי, הייתה לי בעיה עם דמות אחרת בחייו של האקס (לא זוגית) ויש לי חשש שאולי אני נוטה לפתח "אובססיות" בקשר, שאני לא מבינה כל כך מה מטרתן.
לא יודעת מה הקו בין "זה נורמלי להרגיש כך" לבין "את לא אמורה להיכנס לנישה הזו בכלל".
אשמח לדעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקסית בתוך זוגיות. - תגובה
מוניקה הרשקוביץ08/12/2011אושרת יקרה,
ציינת בפנייתך שתי נקודות מאוד חשובות ומרכזיות.
הראשונה, אותה הזכרת בתחילת דברייך, היא הזוגיות היפה, היציבה והאיתנה אשר יצרתם יחד המושתתת על אהבה וראיית עולם דומה ומאפשרת הבנה, שיח פתוח וכן ושותפות אמת. כמו שזוגיות בריאה ונכונה צריכה להיות.
העובדה השנייה אותה הזכרת בפנייתך, והיא חשובה לא פחות, היא שבעבר ידעת מערכות קשרים זוגיות רציניות. כלומר, את יודעת להעריך את הזוגיות הנוכחית מאחר וחווית קשרים זוגיים בחייך ויש לך גם מקורות השוואה. הזוגיות הזו עומדת בכל ציפיותייך, טוב לך ואת יודעת בוודאות ש"זה זה" ושהוא האחד שלך (מה שלא ציינת לגבי מערכות קודמות). אני מניחה, שאם משהו היה "מאולץ" או לא מספיק אמיתי בקשר הזה זה היה צורם לך מאוד ולא היית חשה כה בטוחה בקשר שלכם. לאור זאת, אני מניחה שהאיש שלך באמת אוהב אותך, מעריך אותך ואת הזוגיות שלכם ועוד יותר מעריך את הנוכחות התמידית שלך (את לידו ולא אי-שם), את היציבות שאת מקנה, הביטחון, השקט והשלווה הנפשית.
בן-זוגך ידע אהבה גדולה נוספת בחייו, הקשר עם האקסית. למיטב הבנתי, לא היה זה הוא אשר בחר לסיים את הקשר ולכן תהליך הפרידה הנפשי שלו ממנה נמשך לאחר הפרידה הגשמית בפועל/במציאות. הרגשות שלו אליה היו (עם דגש על לשון העבר) משמעותיים ולכן גם הפרידה הנפשית שלו ארוכה. טוב שהוא משתף אותך לעיתים וכל הכבוד לך שאת נכונה להיות שם עבורו כאשר הוא זקוק לאוזן קשבת. אני משוכנעת שהוא מעריך זאת. השיתוף הזה, גם אם הוא לא נעים לך ו/או קשה עבורך, מחזק את הקשר שלכם ואת הביטחון זה בזו מאחר והוא מאפשר כנות ופתיחות לגבי כל נושא.
מקריאת דברייך ברור לי (ואני חושבת שלפחות קצת גם לך) שאת חשובה לו מאוד, משמעותית בחייו ושהוא מאוד אוהב אותך וקשור אלייך. לכן, הייתי מציעה לך להמשיך את המערכת היפה שלכם ולנסות לזרום עם הטוב וה"יחד" האמיתי הזה. נסי לא להיכנס ל"פינות" כמו שציינת, כאשר הוא לא משתף האם הוא חושב עליה וכד'. אני מאמינה שהקשר האמיתי והחי שלכם יסייע לו רבות בפרידה הנפשית הסופית ממנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
Eldar08/12/2011תראי כל קשר הוא שונה בצורה שלו בייחוד שלו ועל כן ההשוואה שאת עושה היא לא נכונה ולא טובה, את לא צריכה להשוות בינה לבינך, מי שאמור לעשות זאת זה בן זוגך, תלוי מה הוא מחפש, מה חשוב לו בקשר.
השוואה זה דבר טוב, זה נותן לנו אפשרות לבדוק דברים לדעת לשים דברים בפרופורציות, להעריך דברים מסויימים, כל עוד בן זוגך עושה את ההשוואה ולא את.
ולמה לא את, כי ברגע שאת מכניסה את עצמך, את תמיד תמצאי משהו שיגרום לך להיפגע רגשית, להרגיש פחות מיוחדת, פחות נחשקת, ההשוואה היחידה שאת צריכה לעשות זה בינו לבין האקס הקודם שלך...יתרונות חסרונות.
בן זוגך עבר תקופה קשה, וכמו שמוניקה ייעצה לך, חשוב שתקשיבי לו תתני לו לשפוך את הלב, זה יחזק את הקשר בינכם, את האמון ויקל עליו רגשית. אל תחשבי עליה יותר מדי כי כרגע היא לא קיימת בעולם שלו.
לגבי השאלה הגדולה, אם את האחת בשבילו, את זה את תצטרכי לברר, יש לי הרגשה כאילו את מרגישה שנכנסת לנעליים גדולות שלא תוכלי למלא ועלכן הסיכוי שלכן להיות ביחד הוא קלוש.
דעתי בנושא, שכל אחת מביאה איתה משהו מיוחד לקשר, אם הקודמת הייתה הדוגמנית "האמריקאית" לך יש את התוספות שלך, הקשבה נתינה.
על כן אם הקשר בינכם הוא טוב ואת מרגישה את השיתוף פעולה, את אהבה והיחס. אין לך מה לדאוג מהאקסית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות המהירות
אושרת08/12/2011והמפורטות..
לקחתי לתשומת לבי הכל ואני מקווה שהחששות יישארו בגדר חששות ויתפוגגו עם הזמן.
ידעתי מערכות יחסים, אך אהבה והתאמה כה גבוהה מעולם לא.
שיהיה לכולם סופ"ש נעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)