מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זוגיות במשברדנה08/12/2011
אני בת חמישים נשואה כמעט 28 שנים. אני ובעלי מסתדרים היטב בתור חברים ושותפים. אך בעניין הזוגיות לא. בעלי לוקה בחסימה רגשית וזה תוקע לנו את הזוגיות. הוא גם כמעט ולא נוגע בי. לא פתוח בנושאים אישיים. אני לעומתו מאוד שונה פתוחה ויכולה לדבר על הכל מהכל. רגשנית מאוד. ניסיתי כל מיני דרכים כולל יעוץ זוגי. כל זה נעשה ללא רצונו אלא ממש גררתי אותו. כל הדרכים שניסיתי לא עזרו ואם הוא לא ירצה להיפתח אז שום עזרה לא תפתור לנו את הבעיות. לאחרונה שקלתי גירושים עם כל הצער שבכך. אני ממש ממש מתוסכלת. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זוגיות במשבר - תגובה
מוניקה הרשקוביץ08/12/2011דנה יקרה,
את צודקת בעניין הזה שאם בעלך לא רוצה/ירצה לשתף פעולה שום סיוע מקצועי לא יוכל לעשות זאת עבורו או במקומו ולא משנה כמה מנוסה, מקצועי או מיומן איש המקצוע עשוי להיות. אולם, מתוך הדברים שכתבת אני מקבלת תחושה שהוא פשוט לא מסוגל. הוא חווה קושי נפשי וגשמי כאשר הוא נאלץ להיפתח וכפי שאת ניסחת זאת "לוקה בחסימה רגשית". מאחר ואינו מצליח להתמודד עם הקושי הזה הוא "ננעל". השוני הקיים ביניכם בעניין הזה הוא הגורם לקושי ו"לתקיעה" הזוגית שלכם, כפי שכתבת. הפתיחות שלך והקלילות שלך בכל התחומים מלחיצה אותו עוד יותר וכאילו מאירה בפנס חזק עם זכוכית מגדלת את מוגבלותו בנושא. הבשורות הטובות הן שזו מוגבלות שעם המון סבלנות, נכונות, תמיכה, אהבה, עידוד, פרגון ורצון יכולה להיעלם או לפחות להתגמד.
מאחר ואתם נשואים כ"כ הרבה שנים ובוודאי עברתם לא מעט יחד, סביר להניח שגם חוויות אשר עומדות לזכותו, הייתי מנסה לסייע לו ולזוגיות שלכם, ככל יכולתי, לפני שהייתי שוקלת לפרק את החבילה שגם זה פתרון שלא פשוט להתמודד עימו וגם לו יהיו השלכות על כל אחד מכם.
בראייה שלי, בעלך חייב לחוש מאוד בנוח מולך ומול איש מקצוע על-מנת שיוכל לשנות את גישתו ולהתחיל לעשות את צעדיו הראשונים לכיוון הרצוי לך. ספקי לו את התמיכה המרבית שתוכלי, את כל העידוד, הפרגון, ההקשבה והאהבה שתוכלי לגייס לטובת התהליך. אני חושבת שלמען הזוגיות שלכם כדאי שהוא ישקול להיפגש עם איש מקצוע עבורו, לא בתהליך זוגי בשלב הזה. איש המקצוע אשר יוכל לרכוש את אמונו יוכל לסייע לזוגיות שלכם רבות.
אגב, האם לאורך כל תקופת היחד שלכם הוא היה איש סגור או שמשהו השתנה בו לאורך השנים?
במידה והוא היה שונה בעבר, מה לדעתך יכול היה לגרום לו להיסגר כך/לחשוש מהפתיחות?
אשמח לקבל את תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא. הוא לא מעוניין ללכת ליעוץ.
דנה08/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדנה
מוניקה הרשקוביץ09/12/2011דנה יקרה,
מתגובתך אני מקבלת תחושה כי קצה סבלנותך וכי פנייתך לפורום שלנו נעשתה בתקופה בה את כבר לא יכולה לשאת את הקשר שלכם במתכונתו הנוכחית, כלומר קשר מצוין המבוסס על חברות בעיקר (או בלבד?) ללא האינטימיות הזוגית על כל המשתמע מכך, אינטימיות וזוגיות להן את זקוקה ורוצה.
עלייך להביא בחשבון כי התנהלות שלך המשדרת חוסר סבלנות ו/או קץ לקשר, כמות שהוא מזה זמן רב, למיטב הבנתי, לא יקדם אותך לכיוון הרצוי. על-מנת להביא את בעלך ל"מקום" הרצוי לך את צריכה לגייס המון תמיכה, עידוד, פרגון והקשבה ולשדר אותם בהמון אהבה ובעוצמות גבוהות. הוא חייב לחוש שאת איתו לגמרי בקטע הזה, בו הוא ממש מתקשה. כל גישה אחרת "תנעל" אותו יותר ותרחיק אותך ממטרתך ואותו מהפתיחות אליה את כה רוצה שהוא יגיע.
מאחר וציינת באופן כה נחוש כי סיוע מקצועי עבורו הוא, לפחות בשלב הזה, מחוץ לתחום, אולי תרצי לשקול סיוע עבורך, על-מנת שאת תמלאי את המצברים באופן כזה שתוכלי לסייע לו ולכם ותגרמי לו לרצות לנסות לפחות.
הקשר שלכם, כמו שהוא היום, מעיד על כך שאת משמעותית וחשובה לבעלך, כמו גם הזוגיות שלכם. אני באמת מאמינה שאם תבואי לקראתו בנושא הזה והוא יצליח להבין את כמה זה חשוב לך הוא ינסה לעשות ולהשתדל עבורך, אולם את היא זו שצריכה להוביל, ליזום ולגרום לו להתנהל באופן שאת רוצה ובנתיב שאת מעוניינת בו. בראייה שלי ומתוך ניסיון אהבה הינה מניע חזק ועוצמתי ביותר. סיוע מקצועי יוכל לעזור לך לפעול נכון ובאופן אפקטיבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)