מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוסר תקשורתדני13/12/2011
אני בן 22 ויוצא עם בחורה בת 25. הקשר עבר הרבה, בין היתר נפרדנו פעם אחת לפני 4 חודשים לשבוע בגלל שהיא נלחצה מהקשר, אבל יום אחרי כבר התקשרה והצטערה על מה שעשתה. כיום אנחנו ביחד כמעט 7 חודשים.
הקשר עובר עליות ומורדות, כשהקשיים בדרך כלל מסתובבים סביב שני נושאים מרכזיים:
א) היא לא מציגה אותי להורים שלה, בטענה שהיא עושה הפרדה בין החיים שלה לבין המשפחה שלה. שהקשר עם ההורים שלה לא טוב, ולכן היא עוד לא מוכנה לערב אותי בתוך זה. את ההורים שלי היא פגשה כבר מזמן.
ב) כשהיא עוברת משהו (והיא עוברת, היא נכנסת למצבי רוח ודיכאונות מסיבות שונות) היא לא מוכנה לדבר איתי על זה, ואפילו דורשת שאני לא אשאל אותה אלא אתנהג כאילו הכל כרגיל. אני יודע שמדובר במשהו שהיא התרגלה לעשות מאז שהיא ילדה קטנה. היא חיה בגישה של "כשיש בעיה, לא מדברים עליה ופותרים אותה לבד". איך אני אמור להתנהג? האם זו בקשה לגיטימית "לא לחפור" בזה, כשהיא אומרת לי שהיא לא צריכה אוזן קשבת, אלא היא צריכה לדעת שהאוזן הקשבת שם, ושכל מה שהיא באמת צריכה ממני זה לשים עליי את הראש כשקשה לה ושאתן לה תחושה שהכל הולך להיות בסדר?
רק לצורך הדגשה, אני בן אדם שאוהב לדבר וצריך לדבר על דברים. להשאיר דברים בגדר "לא נדבר על זה" נראה לי לא בריא, גם כשלא מדובר במשהו שקשור אלינו אלא קושי אישי שלה. כאילו, זו לא המטרה של קשר? לפתוח הכל עם מישהו? לחלוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר תקשורת - תגובה
מוניקה הרשקוביץ14/12/2011דני יקר,
אתה צודק. מהות הזוגיות היא השותפות, הפתיחות, החלוקה בנטל, הכנות, התמיכה, הפרגון והעידוד ומעבר לכל זה הצד שני ניטראלי ולא מעורב רגשית ולרוב יוכל להציע פתרונות יצירתיים, שונים ונכונים בזכות חוסר המעורבות הרגשית ונקודת המבט השונה שיש לכל אדם באשר הוא אדם.
כתבת נכון בפנייתך, בת-זוגתך רגילה להתנהלות מסוימת. היא רגילה להתמודד לבד ולכן אינה יודעת כיצד לשתף. השיתוף מבחינתה הוא סוג של התמודדות נוספת ובתקופה קשה עבורה אין לה כוחות נפשיים להתמודדות הנוספת והלא מוכרת הזו גם כן בנוסף להתמודדות שהיא נאלצת לעשות מול הקשיים שהיא חווה.
מאחר ואתה הורגלת, כנראה, לשתף ולדבר וכפי שציינת זה גם צורך אצלך ואתה אוהב את זה, זה מקל עליך ומסייע לך, אתה מתקשה לקבל ולהשלים עם הדרך שלה. הבשורות הטובות הן שהתנהלותה עשויה להשתנות, אולם לצורך כך עליך להיות מאוד סבלני, אוהב, תומך, מפרגן ומעודד. עליך לאפשר לה את הזמן על-מנת להתרשם כיצד אתה נוהג בתקופות קשות, להבין את היתרונות שבדרך ההתמודדות שלך, ללמוד לתת בך אמון מלא, גם עם הדברים אשר מעיקים עליה. ללמוד להיות שותפה מלאה שלך בזוגיות ולאפשר לך להיות שותף מלא עבורה.
אתם אמנם שבעה חודשים יחד והיא אוהבת אותך, סומכת עליך וטוב לה עם הידיעה שאת שם עבורה אולם היא זקוקה לעוד זמן על-מנת להגיע למקום בו אתה נמצא מבחינת הפתיחות והשיתוף.
לגבי הוריה, הם כנראה נקודה חלשה אצלה, בניגוד גמור לזוגיות שיש לה איתך, ולכן היא לא ששה ולא ממהרת, בלשון המעטה, להפגיש ביניכם. גם כאן אין מקום ללחוץ. זהו, כנראה, עוד קושי שלה איתו היא מעדיפה, בשלב זה להתמודד בעצמה, כפי שהיא רגילה. גם במקרה זה אפשר לה את הזמן שהיא זקוקה לו על-מנת להגיע למקום בו הוא תחוש צורך ורצון להפגיש ביניכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)