זוגיות

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• זוגיות
    מיטל
    14/12/2011

שלום לכן ולילה טוב
    אז ככה נתחיל אני אמא לשני בנות אחת בת 3 והשניה בת שנה
    אני ובעלי גרים בבית שבבעלות חמי ושם אנחנו משלמים רק את הארנונה שלנו והדברים מסביב חמתי עוזרת לנו מידי פעם בקנייה בסופר פארם קנתה לנו את המיטה של הילדה וכל מיני הוצאות גדולות
    אני בבית לא עובדת מגדלת את ביתי הקטנה
    בעלי עובד סחיר לפני כחודש באתי אליו ואמרתי לו שאני מוכנה לעוד ילד נוסף למרות המשבר הכלכלי שלנו אמרתי לעצמי שזה לא אמור להוות בעיות נציין שיש לנו שני הלוואות וקצת מינוס.
    בעלי אמר לי לא כרגע אני עכשיו לא רוצה כל כמה זמן הייתי מטפטפת שוב ושוב וזה לא עז עד שיום אחד אמר לי תקשיבי בואי נלך לאבא שלי נשאל אותו מה הוא אומר על עוד ילד וניראה מה הוא אומר עם הוא אומר כן אני מביא אין לי בעייה שיעזור לי אמרתי לו מה אכפת לי מה חושבים ההורים שלך עם כל הכבוד שהם עוזרים לי זה לא עניינם מתי אני מביאה ילד נוסף וזה נורא הכעיס אותי שלו אין דיעה בנושא שמה הוא כל הזמן חושב מה יגידו הוריו
    היום כשאמרתי לו את זה הוא אומר לי את לא עובדת ואין לנו כסף אז לא עכשיו אמרתי לו ואם אבא שלך יגיד כן אז כן אז הוא אומר לי כן זה שהוא יעזור לי גם.
    בקיצור כל הדבר הזה נורא מרגיז אותי אני נורא רוצה ילד נוסף ולא בהפרשים גדולים
    ובעלי לא מוכן כל הזמן חושב שאני מחפשת תירוצים לא לעבוד על הבת הגדול אני משלמת כיום על גן 2000 שקלים וכל הזמן אני אומרת לו עם אני יכניס את הקטנה אני אשלם על שניהם 4000 שקלים אז מה יצא מזה אין לו תשובה אמא שלו כל הזמן מחפשת לי עבודות מה לעבוד בחוץ ומה להרוויח ? העיקר לצאת מהבית ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זוגיות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זוגיות - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    14/12/2011

מיטל יקרה,

כאם אני יכולה להבין את הרצון שלך לילד נוסף כמו גם, את רצונך בכך שגילאי הילדים יהיו קרובים. יש לכך הרבה יתרונות. יחד עם זאת, קיימים לא מעט יתרונות גם כאשר קיימים פערים גדולים יותר בין הילדים. הגדולים יכולים לסייע יותר, קבלתם של הקטנים וה"חדשים" עשויה להיות קלה וחלקה יותר והחזרה שלך לעיסוק בתינוקות, לאחר שהגדולים כבר בגרו קצת, יכולה להיות חוויה בוגרת, בשלה ורגועה יותר וזאת מעבר לעובדה שיהיה לך, אישית, קל יותר ותוכלי לתת מעצמך יותר לרך הנולד.
    אני מבינה לליבך גם לגבי הרצון והצורך שלך בעצמאות ובלקיחת החלטות על חייך וחיי משפחתך ללא צורך באישורם של חמיך וחמתך, אולם, מאחר ואתם גרים בבית השייך להם ומאחר ואתם נעזרים בהם (או שהם מוצאים לנכון לסייע לכם, מרצונם הטוב) כלכלית אני חושבת שדרך מחשבתו של בעלך נכונה. הוא חש שאינו מסוגל לקחת על אחריותו, במישור הכלכלי, הוצאות של ילד נוסף (ויש הוצאות נוספות). בראייה שלי הוא מתנהג באחריות ובבגרות. הוא מודע למגבלותיכם הכלכליות ומודע לכך שאתם נעזרים, על בסיס קבוע ולא מעט בסיוע כלכלי מהוריו ואינו רוצה להכביד עליהם עוד, מה עוד, שאני מניחה שלא לגמרי נוח לו להמשיך ולהיעזר בהוריו, במובן הכלכלי, בהיותו בעל משפחה משלו. הוא הביע את דעתו בפנייך ומאחר ולא קבלת אותה הוא הציע לשאול את הוריו, ושוב, מאחר והם נושאים בחלק מההוצאות, זה נראה לי הוגן.
    לא אוכל לומר עם חמתך מחפשת עבורך עבודות כי היא חושבת שעלייך לעבוד מחוץ לבית או כי היא חשה קושי עם הסיוע הכלכלי עבורכם, אולם, עצם העובדה שהיא מחפשת עבורכם מקורות הכנסה נוספים מעידה על העובדה שאין זו תקופה טובה להכביד עליהם עם הוצאות נוספות.
    במילים אחרות, כאשר מדובר על הרחבת המשפחה מדובר גם על היכולת לספק לרך הנולד באופן שוטף את צרכיו באופן כזה שזה ישתלב עם צרכי המשפחה הקיימת ולא יגרע ממישהו אחר לטובת התינוק החדש.
    לאור זאת, למרות הרצון והצורך שלך בילד נוסף בתקופה הקרובה, אני חושבת, שנכון יהיה להמתין עם זה מעט, עד אשר מצבכם הכלכלי ישתפר ויתאזן כך שתוכלו לאפשר לעצמכם להרחיב את המשפחה ללא דאגות כלכליות או צורך להישען כלכלית על המשפחה המורחבת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההזרה הוסיף עוד

מיטל
    17/12/2011

שלום לך מוניקה אז ככה ההורים שלו עוזרים אבל לא כול יום הם לפעמים קונים טיטולים או שקצת בגדים. הבית שאנו גרים ההורים של בעלי בנו אותו בכדי שזה יהיה לבעלי הם יושבים טוב . אני לא חושבת שצריך לשאול ותם עם להביא עוד ילד או לא 1.ביגלל שפיזית הם לא עוזרים לנו אני מסתדרת עם הבנות ללא עזרה של אף אחד 2. כי הם לא ממש עוזרים לנו כל מה שהם עושים זה מרצונם ואלו הנכדים והבן שלהם. חיפוש העבודה כל הזמן מקנאה אליי שאני בבית ושהבן שלה עוד לא משנה לה כמה ארוויח העיקר שאני יסים שאת הבנות במסגרת ושהיא תראה אותי עובדת וזה מרגיז אותי כי היא לא חושבת בהיגיון. פעם יא אמרה לי אנשים אומרים לי מה את שיש לך כסף עובדת והכלה שלך יושבת בבית אמרתי לעצמי אלו אנשים אלו מענין בטוח שהיא זאת שאמרה את זה לעצמה מה אכפת לה עם אני יושבת בבית והיא לא הרי כל אחד והבחירה שלו ולא ביגלל שהיא הביאה לבעלי שזה הבן שלה אי צריכה לשלם את המחיר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההזרה הוסיף עוד - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    18/12/2011

מיטל יקרה,

תודה על תגובתך ועל ההבהרות. הדברים נראים לי כעת מעט שונים, אני מאמינה שאני מבינה טוב יותר את מציאות חייכם.
    לבעלך מאוד חשובה ברכת הדרך של הוריו, כנראה. מעבר לזה, אולי זה מוסיף לביטחונו בעשייה שלו. בכל אופן, הייתי מציעה לך ל"פתוח" את הנושאים אשר מטרידים אותך ו"לשים אותם על השולחן" לדיון פתוח, של כל המשתתפים. דברי עם חמתך על רצונך להישאר בבית ולגדל את בנותייך. עליה להבין גם את נקודת המבט שלך. את רוצה, בוודאי, לממש את אימהותך ולהיות עם בנותייך בשנותיהן הראשונות. זה כמובן, ייטב גם עם הילדות. בנוסף לא בטוח שכלכלית משתלם לך לצאת לעבוד ולהשאיר את הבנות במסגרות שונות. עליה להבין שלא נוח לך עם הלחץ שהיא מנסה להפעיל עלייך ואני מאמינה שכאשר את תאמרי לה זאת תהייה לזה משמעות גדולה יותר מאשר אם בעלך יעביר לה את המסר.
    בנוגע לרצונך בילד נוסף, אני מאמינה שהרחבת המשפחה צריכה להיעשות מתוך בחירה משותפת של שני ההורים. בעלך לא מרגיש בנוח/בשל לכך כעת. אולי כדאי שתבדקי מה מפריע לו ואם יש צורך אולי כדאי להמתין עם זה עוד קצת זמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו