החרדה מהעתיד..

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• החרדה מהעתיד..
    חלי
    14/12/2011

שלום לך דורית,
    אני אנסה לקצר, הייתי נשואה 38 שנה ואם ל4 ילדים בוגרים בת 59 היום
    לפני 13 חודש התגרשתי, שלא מרוצוני המלא, עד היום איני מקבלת את השינוי סטטוס
    קשה אפילו להגיד את המילה "גרושה" שאני נשאלת.
    חייתי עם אדם אדיש מאוד,לא זכיתי לפנינוקים כמו כל אשה, בעשרים שנים האחרונות נכנס לנושא הימורים- מהמר כפיתי לא היתה תקשורת, האדם היה מסתיר ממני הכל, לא משתף פעולה בדבר,אציין אדם טוב ידוע ככזה , ושקט - בזה מאוד היטעה את כולם
    ואם כל זה, לא הסכמתי לעשות את הצעד פשוט- לפרק משפחה זה דבר חשוב מאוד בעיני , בסיס שחונכתי לו,
    הוא ביקש את הגירושין שהיום ברור לי שזה בשביל כסף, ועוד הכריז בעיני הלדים שאינו אוהב אותי יותר, 38 שנה נישואין זה מספיק אמר, מאוד נפגעתי, כאבתי, נתתי את כל כולי לו ולמשפחה, הייתי מאחוריו, בכל דבר במסירות ואמונה. לא אמנתי בשום שלב בחיים שהוא מסוגל להגיע לצעד הזה.
    קיבלתי זאת מאוד קשה הייתי בטיפול פסיכולוגי במשך חצי שנה , אני לא מרגישה שזה ממש עזר, איני מצליחה לצאת.
    אני מרגישה, פצועה מבפנים, ליבי מדמם הבכי לא מרפה ממני., הבדידות קשה עלי
    איך אני משתחררת מכל זה.
    הילדים מאוד תומכים בי ושמחים שהצעד הזה נעשה לטובתי.
    ואפילו מעודדים אותי לפרק ב' - שרק זוגיות חדשה ומפנקת תוציא אותי לחיים חדשים
    אך אני מאוד מאוד פוחדת ליפול
    אנא אשמח לכל עיצה מכם
    בתודה מראש
    חלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    החרדה מהעתיד..

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מספר המלצות

דורית כהן
    14/12/2011

חלי היקרה,
    צר לי על מה שאת עוברת ואני מאחלת לך שתצאי מן המצב הזה במהרה.
    לאור מה שאת מספרת, תהיי זקוקה לעזרה חיצונית. כתבת שהטיפול הנפשי שקיבלת לא עזר לך בצורה ממשית. יתכן שאת צודקת. לא כל טיפול או מטפל הינו מתאים לכל אדם. אבל יתכן שללא הטיפול מצבך היה עוד יותר קשה.
    בכל אופן זה הזמן להתחיל לחשוב על עתידך. הצעדים שתעשי בשנה הקרובה יקבעו במידה רבה את השנים הבאות, ולמרות המכה שחטפת, יש במה שקרה גם צדדים חיוביים. כל דלת שנסגרת מאלצת אותך להתחיל לחפש פתחים חדשים. את ודאי יודעת שנשים רבות חוות את אותה חווייה של גירושין ומצליחות לצאת מזה. נכון שזה לא פשוט ולוקח זמן, אבל ניתן להשתקם ויש אפשרות שלאחר כמה שנים תרגישי שקרה לך דבר טוב ומשחרר.
    לא סיפרת האם את עובדת? האם יש לך חברה טובה? משפחה שתומכת? כל אלו הינם דברים שעוזרים ותומכים, אם הם קיימים. ובנוסף:
    יש לשקול במצבך הנפשי אולי לקחת תרופות נגד דכאון מקבוצת הפרוזאק, שאינן ממכרות ויש להם מעט תופעות לוואי, ולקיחתן מאוד משפרת את החשיבה החיובית ואת האופטימיות.
    כדאי לך להתייעץ על כך עם רופא המשפחה ואם זה לא מספיק - עם פסיכיאטר של קופת החולים שלך.
    פעילות גופנית סדירה ויומיומית כגון הליכה - רצוי בפארק, בחיק הטבע, או על שפת הים - מאוד משפרת אף היא את מצב הרוח.
    תחביב שגורם לך הנאה, אף הוא יכול להועיל.
    אם את חובבת טיולים ומתעניינת בלימודי ארץ ישראל, את יכולה להירשם למכון אבשלום בתל אביב ושם למצוא גם הרבה חברים חדשים, אנשים בגילך באיכות טובה.
    מכל הדברים שכתבתי, רצוי להתחיל בפעילות אחת לפחות - לא הכל בבת אחת, ואני מאמינה שתתחילי לצאת מן המצב הזה.
    אם כל זה לא יעזור, חפשי לעצמך טיפול פסיכולוגי נוסף,אצל מישהו אחר,בתקווה שאדם אחר או גישה טיפולית אחרת יועילו לך יותר.

שיהיה בהצלחה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו