מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משבר רציני בזוגיותשלגיה15/12/2011
שלום רב,
אני נשואה 16 שנה ויש לי 3 ילדים 2 בנים בני 15, 11 ובת בת 3. אנחנו חיים במתח ויכוחים בבית כל הזמן וזה חשוף לילדים. אין לנו תקשורת או שוטפות בשום תחום וקשה לי לקבל החלטה. אני חייה בפחד כל הזמן עם בעל לא מרוצה מכלום. מתפקדת כמעט לבד וכשאני מבקשת עזרה ממנו זה להתחנן ולקבל הערה כמו "את לא רוצה שאנפנף לך ?". אין לנו חיים אינטימיים המון שנים חוץ מלפני כ-3 שנים כשהיינו צריכים להביא ילדה לעולם. הוא מעדיף לספק את עצמו לבד. הגעתי למצב שלא מאמינה בעצמי. הילד הגדול בן 15התחיל להזדהות עם אבא שלו ולפעמים מתחצף אלי מתוך כעס אבל אני לא מאשימה אותו. כואב לי על הילדים יותר מהכל...אני חיה לבד בארץ (כל המשפחה שלי גרה בצרפת בפריז) והוא מנצל את זה שיש לו גב, משפחה שלו בארץ. אני בפחד לפתוח תיק גירושין מפני שאני מפחדת לא להיות מסוגלת להתמודד עם העלבון של הילדים ושהילדים יאשימו אותי בכל זה. אנא עזרו לי..לא יודעת מה לחשוב או להחליט...? אנו בטיפול זוגי אבל שום דבר יוצא מזה חיובי. בצד אחד, אם ההחלטה היתה גירושין, הייתי רוצה שנגיע לההסכם אבל אני יודעת שמפני שהוא לא מעוניין להתחלק בכספו, הוא יסרב. מה לעשות ??? בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משבר רציני בזוגיות - תגובה
מוניקה הרשקוביץ15/12/2011שלגיה יקרה,
הדבר החשוב ביותר הוא שלך יהיה טוב ושאת תהיי מאושרת. כאשר את תהיי במקום שטוב לך, את בטוחה בעצמך, סומכת על עצמך ומעריכה את עצמך כראוי, ילדייך לא רק שיעריכו אותך נכונה, אלא שגם להם יהיה טוב, בניגוד למצבכם כיום, כאשר לאף אחד לא טוב, בלשון המעטה.
מפנייתך עולה כי התייחסותו של בעלך כלפייך אינה ראויה כלל. הוא מדבר אלייך בלשון לא מכובדת, לא מסייע לך ולא רגיש אלייך, צרכייך ורצונותייך. לא ציינת כמה זמן אתם כבר בטיפול זוגי, אולם ציינת שאת חשה שאין לכך תוצאות רצויות עבורך. טיפול לא יכול להיות אפקטיבי כאשר המטופל/ים לא משתפים פעולה ולא עושים למען עצמם, במסגרת או מחוץ לטיפול. לאור האופן שבו תיארת את התנהלותו של בעלך נראה לי שהוא לא משתדל יתר על המידה, בלשון המעטה, להביא לכך שהטיפול הזה יסייע במשהו.
מאחר ואתם כבר בטיפולו של איש מקצוע, הייתי מציעה לך לפנות אליו ולבקש ממנו, במידת האפשר, מפגש שהוא כולו עבורך. במפגש זה בדקי את האפשרות לעשות אתנחתא בטיפול הזוגי (לאור התנהלותו של בעלך) ולהתמקד בתהליך מחזק ומעצים עבורך. אני חושבת שאת זקוקה לסיוע מקצועי אשר יוכל לחזק אותך, להחזיר לך את האמון בעצמך ולתת בידיך כלים להתמודד נכון עם מציאות חייך, כך שתוכלי לקחת את ההחלטה הנכונה ביותר עבורך ועבור ילדייך מתוך תחושת עוצמה ושלמות פנימית. כאשר תאמיני ותבטחי בעצמך תוכלי להתמודד עם הקשיים בדרך.
באשר לחלוקת הרכוש, אני חושבת שכדאי שאת הסוגיה הזו תבחני מול עורך דין. בעלך לא יוכל למנוע ממך ומילדייך את המגיע לכם בדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)