איך מחזירים את התשוקה לנישאין

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• איך מחזירים את התשוקה לנישאין
    תמר
    15/12/2011

שלום,אנחנו בני37 נשואים 13 שנה.הורים לשלושה ילדים קטנים,חיים יפה,עובדים ומרווחים טוב.אבל,נורא שחוקים מהיום יום המתיש.ולצערי התשוקה בנינו כבר לא כשהיתה(יודעת שזו בעיה נפוצה בזוגיות ארוכה),אנחנו מקיימים יחסי מין פעם/פעמיים בשבוע שהם טובים..אבל התשוקה,הריגוש,הפרפרים בבטן כבר מזמן אינם.יש חברות יפה.אני אשה יפה שנראת טוב לגילי,מתחילים איתי הרבה בעבודה ומחוצה,ואני מוצאת את עצמי נגררת לפלירטוטים הרבים,אשר מעוררים ומגרים אותי.וכמובן שאיתם מגיעים מחשבות של מימוש הריגושים מחוץ למסגרת הנישואין,שנורא קוסמים לי. לא רוצה להתגרש,טוב לי עם בעלי מאוד.איך מחזירים/מעוררים גם ריגושים בבית,אחרי כ"כ הרבה שנים ביחד,יודעת שבחוץ הכל נראה יפה נוצץ חדש ומרגש יותר.לא רוצה לבגוד יהיו לזה השלכות הרסניות.אנא עזרתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אלמנטים שמעוררים תשוקה וריגוש

דורית כהן
    16/12/2011

ירדן היקרה, שאלת שאלה מקסימה! הצבעת על תופעה שכולם חווים אותה - השחיקה בתשוקה ובפרפרים לאורך שנות הנישואין. ואצלכם המצב הוא טוב יחסית. יש סקס בתדירות סבירה מאוד, והוא באיכות טובה.

מצד שני הפלירטוטים החיצוניים מוסיפים מימד מרגש ויוצרים פנטזיות ודמיונות פרועים על מה יכול להתרחש ומה את מפסידה בחוץ.

חשוב להבין משהו שאסתר פרל בסיפרה "אינטליגנציה ארוטית" כתבה עליו לפני כחמש שנים מאוד יפה.
    היא עשתה את ההבחנה בין תשוקה כלפי מישהו חדש ולא מוכר לבין תשוקה כלפי בן הזוג המוכר.
    היא הראתה שהתשוקה והארוטיקה מתעוררות בנו בעוצמה רבה כאשר הפרטנר הוא לא מוכר, כאשר אין וודאות מה הולך לקרות, ועוד יותר - כאשר אלו יחסים אסורים. שימי לב שכל המאפיינים הללו כבר מזמן לא קיימים בזוגיות ותיקה. עד מהרה הכל נעשה כבר צפוי מראש וידוע, אין מיסתורין, יש וודאות, יש בטחון, אין סכנה, אין איסור!!!

משום מה התשוקה המינית משגשגת דווקא בצירוף המרכיבים הללו, שהם ה פ ו כ י ם לזוגיות מתמשכת.

אז המתכון "לתקוף" או לעקוף את המכשול הזה הוא לחשוב על "תבלינים" שיוסיפו לזוגיות דברים כמו: אי וודאות, מיסתורין, הפתעה, יציאה מן השיגרה. אפילו סכנה.
    זו הסיבה שזוגות רבים מרגישים יותר כיף בצימר, בחו"ל, בטיול.
    זו הסיבה שזוגות מחפשים ריגושים - יחד - בחילופי זוגות. זה מגביר מאוד את אלמנט האי וודאות, החידוש, הסכנה!
    לדעתי מנהג הנידה אף הוא תורם בכיוון זה. האיסור לגעת ולקיים יחסי מין - יוצר כמיהה וגעגוע, שאצל זוגות שלא מקיימים זאת -זה נגיש כל הזמן ואין איסור...
    אז עלייך לחשוב על אלמנטים כאלה ולקיים שיחה עם בעלך ולראות מה מכל זה מתאים לכם ומה לא מתאים. מאוד יתכן שהוא מרגיש בדיוק אותו דבר.

אגב, עצם השיחה על פלירטוטים, יכולה אף היא ליצור יותר ריגוש לנוכח הסכנה האפשרית. הרי שיחה כזאת מעלה את מפלס החרדה - יוצאים מאזור הנוחות בשיחה כזאת, אבל יש בכך כדי לנער את האבק מן היחסים ולהפוך אותם ליותר חשופים,יותר מאתגרים. אם תספרי לו - אולי זה ידרבן אותו לעשות כלפייך יותר דברים רמנטיים. יותר חיזור, יותר מחמאות. תלוי איך את מספרת לו על כך. אני מניחה שאם הוא יספר לך על מישהי שהוא נדלק עליה - זה ידרבן גם אותך להשקיע יותר בהופעתך החיצונית ואולי להיות גם יותר לוהטת במיטה...

מקווה שהצלחתי לעזור במשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נידה

הדס
    02/01/2012

לעניין הנידה שהוזכר בהודעה עליי לציין שזה באמת עוזר מאוד מאוד להחזרת התשוקה בדיוק היום יש לי מקווה סה"כ אחרי שבוע וחצי שלא היינו יחד ושנינו עם פרפרים בבטן בעלי לקח חופש מהעבודה כדי להפתיע אותי (אני עדיין לא יודעת מה ההפתעה אבל בטוח יהיה מהמם) כל עניין הנידה אם שומרים אותו באופן מלא מוסיף המווון לחיי המין ומפריח את הזוגיות גם אחרי 40 ש' זה קשה אבל שוווה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו