בעיה בין בני זוג

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום
 
  • בעיה בין בני זוג
    איציק
    16/12/2011

    שלום
    אנו נשואים מזה כארבעה חודשים לאחר קשר של 3 שנים.
    כמובן שבתחילת הקשר הכל היה טוב ואפילו מעולה...קצת לפני החתונה החלו חילוקי דעות וחיכוכים שאותם יחסתי לתקופה של טרום חתונה
    אני בחור עצמאי מאוד, תמיד הייתי.. מעיין זאב בודד. תמיד דאגתי למדתי ועזרתי לעצמי.מעולם לא נעזרתי באחרים וכל מה שיש לי היום (אני בן 33) הגעתי אליו בעבודה קשה.
    אני מרגיש - בין אם זה נכון ובין אם אני טיפה מקצין שאישתי החלה להתנהג "כמו בבדיחה גרועה"
    היא מתחילה לבסס פתאום שליטה של עצמה בקשר... משהו בסגנון של עד היום אתה נתת את הטון (וכן.. אני לא מתבייש לומר שבהיותי יותר מנוסה בהחלט יש לי דעה מוצקה ברוב הנושאים... עד היום - כמעט 4 שנים של קשר.. נסיון החיים שלי הוכיח את עצמו.)

    מהיום אני האישה בבית... לי יש את הכח ואני מחליטה..
    הגענו למצבים בהם היא פשוט מבטלת לחלוטין את דעתי
    אני יכול להבין שהיא רוצה גם לתת את הטון במקרים מסויימים ואני בהחלט פתוח ומוכן שהיא תוביל... אין לי בעיה אם זה. אני רחוק מלהיות שוביניסט או משהו בסגנון.
    בכיף... שתוביל.. שתפרנס.. מה שבא לה.
    אבל כשההחלטות שלה נהיות אבסורדיות - היא מצפה ממני לקבל זאת (ואני מתכוון אבסורדיות בצורה מוחלטת... בצורה שאינה משתמעת או ניתנת לפרשנות שונה... תפיסת מציאות מעוותת...)
    אני מנסה להסביר לה זאת במגוון מקרים אך היא פשוט סובלת מדיסוננס קוגניטיבי עמוק ומצדיקה מעשים התנהגות והחלטות שגויות (שלא רק אני מעיר לה עליהם...גם בני משפחתה) בתירוצים שונים.

    אני כרגע חסר אונים.
    כבר יומיים שלא החלפתי איתה מילה (וזה כבר סיבוב רביעי או חמישי כזה... פעמים קודמת השלמנו אחרי יום-יומיים)
    אני מבין שזו סוג של אלימות - אבל אין לי כלים להתמודד.
    מה גם שהיא פתאום הפכה לעקשנית וכמו שאמרתי - מעין הרגשה שהיא מתנהגת קצת כאילו "התחתנו...תפסתי אותך.. עכשיו תעשה מה שאני אחליט.
    מי שמחליט בבית זו האישה!"

    אציין שהיא אפילו אמרה את המשפט בכמה הזדמנויות.
    מה עושים?

    תודה!

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בין בני זוג

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • בעייה שעלולה לפגוע באהבה, כמובן

    דורית כהן
    18/12/2011

    איציק היקר, אתה מתאר משבר מאוד אופייני לתחילת נישואין...מאבק כוחות על מי שלוט, מי קובע איך ייראו הדברים, למי יש יותר כוח על האחר.
    בכל שלב בנישואין יש את המשברים האופייניים לו.
    המטרה היא להגיע ליכולת הידברות פתוחה, בה כל אחד אומר את צרכיו ואת הדברים החשובים לו, מקבל את זכות הדיבור, מרגיש שהשני מקשיב לו ממקום חיובי. אם אתה תרגיש שהיא באמת קולטת את שיקוליך וקשובה להם - ומביאה אותם בחשבון, וכי אתה באמת קשוב לה ולצרכים שלה - לאחר מכן היכולת להסכים, לבוא אחד לקראת השנייה - היא הרבה יותר קלה.
    הבעייה שלכם לדעתי היא שאינכם מגיעים לשלב הראשון - של השמעה והקשבה, לפני שמחליטים על דרכי פעולה.
    עצם השמעת הדרך שלה מקפיצה אותך ולהיפך, כאשר אתה משמיע לה את האופציה שאתה מאמין בה - היא רואה בכך "אנטי" כלפיה, ואינכם יוצאים מן המילכוד הזה.
    הסכנה בהיתקעות בשלב הזה היא שכאשר מצטברים כעסים ונוצר גם חוסר אמון בכוונות שלה (כפי שכתבת - "תפסה" אותך) - שבאותו רגע של כעס והתנתקות - לא מרעיפים אהבה, ופשוט קשה בעצם לשמור על האהבה יחד עם הכעסים. זו תחילת הדרך להיחלשות האהבה ובדרך כלל גם הסקס והאינטימיות נפגעים מהר. כי יחד עם הכעסים - קשה להתקרב, כמובן.
    אז או שאתם מצליחים לעשות תיקון בעצמכם, לשנות את התקשורת שלכם בעצמכם, מתוך התיאור והמטרות שרשמתי קודם, או שתגיעו לייעוץ זוגי ממוקד שילמד אתכם כלים אפקטיביים בתקשורת זוגית,על מנת לא להפסיד את האהבה.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו