שנאה בין בעלי לאמא שלי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שנאה בין בעלי לאמא שלי
    ליאת
    18/12/2011

שלום

אני מכירה את בעלי 3 שנים ובהתחלה הכל היה בסדר בין בעלי והמשפחה שלי
    ולאט לאט עם הזמן המשפחה שלי התחילה לשנוא אותו ברמות
    כשאנחנו נפגשים כולנו יחד תמיד יום למחרת אני מקבלת דיווח מלא על מה בעלי לא היה בסדר ואיך הוא דיבר ואיך הוא מתנהג, זה ריטואל קבוע אחרי כל פגישה משפחתית
    ואני מצידי תמיד מרגישה צורך להגן עליו
    והוא מצידו מאוד חסר טאקט ורגישות ומדבר ועושה לפעמים דברים לא לעניין שפוגעים
    ניסיתי לדבר איתו על זה והוא לא מפנים ומשתנה-ככה הוא, אז אני מוצאת את עצמי באמצע נקרעת בין המשפחה שלי לבעלי

מה לעשות?
    העניין הזה מעיק עלי מאוד
    אי אפשר להעביר פגישה אחת בצורה נעימה וכיפית, תמיד יש מועקות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שנאה בין בעלי לאמא שלי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעור בצניעות וחוסר שיפוטיות

דורית כהן
    18/12/2011

רווית היקרה, כאשר את משתפת פעולה עם הדיון המשפחתי - הריטואל הקבוע - את במידת מה נותנת לכך לגיטימציה.
    אין אדם מושלם. במשפחה שלך יש נורמות מסויימות וציפיות מסויימות לקודי התנהגות שבעלך לא גדל עליהן, והוא מביא נורמות אחרות שכנראה מאיימות על ה"סדר" הקיים. הסגנון שלו של חופשיות בביטוי נראה בעיניכם כחוסר רגישות וחוסר טאקט.
    את בכל זאת בחרת בו, ויש בו כמה דברים שמצאו חן בעינייך. עלייך להעביר את הנאמנות שלך ממשפחתך אל בעלך. אני מבינה שחלק מן ההתנהגויות שלו גם לא נראות בעינייך.
    אבל ככה הוא.
    לגבי אותן התנהגויות שממש מפריעות לך אישית (לא בתור מייצגת של מה שמשפחתך אומרת עליו) - זכותך להגיד לו ולבקש ממנו לשנות דברים. אבל כאן צריך להשתמש בהרבה שכל. כי אף אחד לא אוהב שאומרים לו מה לעשות ואיך להיות ואיך להשתנות. אדרבה, יש נטייה אצל הרבה אנשים דווקא להתמיד באותם דברים בהם מבקשים מהם להשתנות!!!
    למשל, במקום מייד להגיד לו במה הוא לא בסדר, את יכולה לשאול אותו האם הוא מעוניין שתתני לו פידבק.
    אם הוא יגיד לך לא - אל תתני לו פידבק, כי זה רק ייצור אנטגוניזם אצלו. פשוט וותרי על כך, כי זה רק יעשה את ההיפך! זה ייתפס אצלו כנסיון שלך לחנך אותו.
    אם הוא יגיד כן - הוא שם את עצמו בעמדה של "אני רוצה לשמוע". ואז יש סיכוי שהוא ייקח דברים לתשומת ליבו.
    ברור לי שחלק מן ההתנגדות שלו נובע מן ה"אנטי" שהוא כבר פיתח כלפי משפחתך. זה כבר לא נקי. הוא מן הסתם שומע מבעד לקולך את "השיחות המשפחתיות"...

לכן את צריכה לדעתי להפסיק עם הריטואל ההוא, של שחות הניתוח לאחר מפגש הסופ"ש קודם כל, ולחפש דרכים חיוביות ונעימות יותר לתת לו פידבק, וגם אז - יש להניח שהוא לא ירקוד לפי החליל שלך. ככה זה, יקירתי, בנישואין...לא סתם מתחתנים עם מישהו שגדל במשפחה אחרת. יש לכך כנראה סיבות טובות, שנועדו לפקוח את עינינו לכך שאנשים הם שונים, וללמד אותנו איזה שיעור בצניעות ובחוסר שיפוטיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו