קנאה באחרים

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• קנאה באחרים
    עומר
    18/12/2011

שלום,
    אני בת 26, נשואה מזה שנה, בעלי בן 28. יש בינינו אהבה גדולה מאוד.
    יש לי נטייה כל הזמן לראות מה קורה סביבי, חברות שלי שכבר קנו בתים, אחותי הגדולה שהתחתנה עם בחור זהב, נשמה גדולה שיש לו המון כסף, קנו דירה מאוד יקרה ואין להם משכנתא, אנשים סביבי שקונים בתים ויש להם הון עצמי ואנחנו מרוויחים משכורות נמוכות יחסית, מאוד חסכנים, לא יוצאים הרבה ויודעים שלקנות בית זאת לא אופציה. גם אנשים שההורים שלהם עוזרים להם ולהורים שלנו אין איך לעזור.... זה משהו שמאוד מפריע ל,י הראש שלי עסוק כל הזמן במה שיש לאחרים ולי אין.
    איך אני יכולה להתנער מהתחושות האלה???

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קנאה באחרים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להתרגל לחשוב חיובית

דורית כהן
    19/12/2011

א היקרה, אני יכולה להבין שאם את מוקפת בחברות ובאחותך שכבר הסתדרו כלכלית - את מרגישה "לא במקום הנכון", למרות שאת בוודאי יודעת שרוב הצעירים בגילך נכסנו בדיוק כמוך למירוץ הכלכלי שבו מנסים לחסוך כסף מן ההכנסות השוטפות על מנת להצליח כעבור כמה שנים שלחיסכון לקנות דירה עם משכנתא.אין ספק שהרוב של אנשים בגילאים שלכם נמצאים במקום בו את נמצאת, ודווקא היוצא דופן הוא מה שאת מתארת בסביבתך הקרובה.
    הדרך היחידה להתמודד עם קנאה היא באמצעות החשיבה וההגיון. את יכולה להשוות את עצמך לקבוצת התייחסות אחרת, בינונית יותר מבחינה כלכלית, ומולה תרגישי שאת כן במקום טוב.
    אבל בעיקר כדאי לחפש את הדברים הטובים שכבר יש לך: זוגיות עם אהבה גדולה מאוד, בריאות, חברים טובים, הורים אוהבים, תעסוקה, עתיד ועוד.
    התרכזי בחיובי ולא בשלילי.
    מצאי בבוקר, בתחילת היום, כמה דקות בסדר היום שלך בהן תגידי לעצמך לפחות 5 דברים טובים שיש לך בחיים. נסי כל בוקר לחשוב על דברים שונים. זהו תרגיל בחשיבה חיובית.
    כל פעם שעולה לך הקנאה, הביאי מולה בראשך את הדברים החיוביים.

מקווה שעזרתי במשהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו