מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חוק ההתיישנות...?!לנה02/02/2008
שלום,
אני ובן זוגי חיים ביחד מזה 24 שנה, מתוכם 17 שנות נישואים ושני ילדים בני -16,10.
יחסינו ידעו עליות וגם הרבה התרסקויות, כשתמיד היתה אהבה ומשיכה, אנו שני אנשים מאוד פתוחים ויצריים ותמיד מדברים על הכל בגילוי לב.
לפני 10 שנים "החלמנו" מבגידה של בן זוגי, והמשכנו הלאה .(אני הייתי בשיחות ועיבדתי לעומק את הסיפור, שבכל זאת יילך איתי כנראה עד הקבר...).
מזה כשנתיים אני מרגישה שהקשר נפגם. זו כבר לא אותה אהבה . אני מתעצבנת מדברים שעד כה הצלחתי איכשהו כן לחיות איתם- התחמקות טוטלית מעזרה בעבודות הבית, אנוכיות , ועוד ..- אין לי ספק שהדברים שמכעיסים אותי מוצדקים ואנחנו מדברים על זה, אבל שינוי מהותי אין.
אני נורא מתוסכלת ובוכה המון ומרגישה שכל העול מוטל עלי, למרות שאני עובדת קשה מאוד ומשתכרת מעולה ויכולה להחזיק עוזרת,אבל עדיין מצפה להבנה ושיתוף. אפשר לומר שאצלי יש ייאוש באויר, ומחשבות על פרידה.
מעבר לכך,אני מרגישה שאת הנחמדות והסבלנות שלו שומר בן זוגי לחבריו בחוג לריקודי עם-שאני כל כך מתנגדת לו, אבל אינו מוכן לוותר עליו. סיפור מורכב.
בקיצור, נגמרה לי הסבלנות. אני מרגישה שנלחמתי די בשבילנו , מרגישה מנוצלת,והכי גרוע-ריקנות בלב וכעס.
אני אישה יפה ומשכילה, הבית החם חשוב לי מאוד . אבל אני מרגישה כמעט לבד במערכה. מתייסרת בלבטים- איך להמשיך ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקידים בזוגיות
דורית כהן02/02/2008לנה היקרה, צר לי על מה שאת עוברת בשנתיים האלו, יחד עם זה נדלקות אצלי כמה "נורות אדומות" כאשר אני קוראת את תוכן הדברים ושומעת את "המוסיקה". נראה לי שבמערכת שלכם שניכם התרגלתם למצב שבו את נושאת בעול ואילו הוא משתעשע. את הבוגרת ואילו הוא הילדון. את הביקורתית והוא ה"לא בסדר", הנאשם.
ככל שאחד מבני הזוג לוקח על עצמו תפקיד מסויים בזוגיות כך השני נשאב לתפקיד ההופכי, ואז המערכת נשארת מאוזנת, אך כל אחד מכם סובל.
את סובלת מרגישה פראיירית, יש בך המון כעס וקוצר רוח, וחסרה אהבה, חסרה אינטימיות איתו. אני מנחשת שהוא מרגיש שאת מנסה להחזיק אותו קצר, מבקרת אותו, הוא מרגיש חנוק ומואשם, ומרגיש צורך בחופש ממך.
אם אני צודקת, לנה, אז נכנסתם למעגל קסמים שאינכם מצליחים לצאת ממנו.
אבל, יש לי חדשות טובות: דווקא בגלל שכתבת בתחילה שהצלחתם להתגבר על משבר הבגידה, ושהיתה תשוקה ואהבה שנים כה רבות - אלה סימני חוזק מצויינים. אלא שכדי להציל את הזוגיות מן המצב אליו הדרדרה עכשו - צריך לעצור את מעגל הקסמים הזה, ולדעתי לא ניתן לעשות זאת ללא ייעוץ. שניכם צריכים להגיע, לא רק את. במקביל, אני מציעה לך לשקול לעשות את סדנת [a href='http://www.landmarkeducation.co.il/' id='link']הפורום של לנדמרק[/a], עליה אני נוהגת להמליץ כמעט לכל אחד, בתור תהליך מהיר ואינטנסיבי המאפשר בין היתר להיפטר מהרגלי חשיבה מקובעים ולהתחיל לפעול ולהתנהג בצורה אחרת מן ה"אוטומט" של כל אחד.
לנה, בכוונה לא הזדהיתי איתך ולא נתתי לך יותר מדי תמיכה וסימפטיה, לא כי יש לי משהו נגדך, אלא כדי שתראי ששניכם תורמים למצב שנוצר, וששניכם צריכים להשקיע בשינוי. לא יהיה נכון שרק את תילחמי עכשו על הזוגיות כמו אז, והוא יישאר הילד המקסים והשובב שלא צריך להתאמץ וכולם סולחים לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)