מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוק לעצהאחד26/12/2011
אני ובת זוגתי נמצאים בתהליך רציני למיסוד הקשר.
הבעיה שיש לנו לא מעט בעיות וחלקן רפואיות.
אחת הבעיות הרפואיות מחייבות יעוץ אצל איש מומחה (השאלות הן מאד כלליות ויותר נוגעות אליה) אולם משום מה בת זוגתי מעדיפה לגשת לייעוץ דוקא עם חברתה הטובה ולא איתי למרות שהנושא קשור במפורש גם אלי (עניין זוגי לחלוטין).
לטענתה,תרגיש נוח יותר איתה מאשר איתה בשל רגישות העניין וכן,ענייני נשים..
אולם,כאמור,אני חלק בלתי נפרד מהבעיה וחושב,אם זה כך, מה יהי בעתיד?
אני הבהרתי לה שאיני רואה זאת בעין יפה כלל ויהיו השלכות מבחינתי אולם היא סירבה.
האם אני מתעקש מעבר למקובל? זוג צריך לעשות הכל ביחד בעיקר סוגיה הנוגעת לשניהם . אילו היה כמובן מדובר על בעיית נשים הייתי מיוזמתי מתחמק ממנה אבל המציאות אחרת.נא חוות דעתכם. תודות..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוק לעצה - תגובה
מוניקה הרשקוביץ27/12/2011אחד יקר,
מפנייתך עולה כי הבעיה הדורשת התייחסות מקצועית נוגעת לשניכם ולכן אני מסכימה איתך שהיה נכון יותר אילו הייתם הולכים יחד לייעוץ המקצועי. יחד עם זאת, אני חשה שזהו נושא רגיש עבור בת-זוגתך. כאשר מדובר בנושאים רגישים (או של הרגש) קשה (וגם פחות נכון) להתמודד עימם באופן שכלתני לחלוטין, כפי שאתה היית רוצה. התחושות הן אלה אשר קובעות וגם עם קשה להסביר אותן באופן הגיוני לחלוטין אין טעם להתווכח עימן. כלומר, מאחר וכך בת-זוגתך חשה, וגם אם קשה לה לשכנע אותך, אני מציעה שתנסה לזרום עימה. זה בוודאי יקל עליה ויעשה טוב לקשר שלכם.
אין הדבר מעיד דבר על העתיד. והיה ובעתיד תזדקקו לסיוע מקצועי בנושא זה או אחר, אני מאמינה שלגופו של עניין תדעו כיצד להתמודד באופן הנכון ביותר.
בפעם הזו, לאחר שהיא תיגש עם חברתה לפגישה המקצועית, נסה לברר עימה, בשיחה פתוחה, כנה ותומכת, האם יש משהו שגם אתה אמור לדעת, אמור לעשות, האם תוכל לסייע במשהו.
התמיכה שלך, ההבנה שלך, הפרגון שלך ואהבה שלך יגרמו לה להיפתח כלפיך, לחוש נוח יותר לשוחח עמך גלויות ואולי אף ליזום פגישה מקצועית משותפת איתך להבא, במקום עם החברה. כמובן שהתנהלות כזו מצידך תזכה להרבה נקודות זכות אצלה ולהערכה רבה.
הזוגיות, האמון והפתיחות דורשים השקעה וזמן. ככל תשכיל להשקיע בכך יותר היום כך תרוויח יותר בעתיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנסי בבקשה
אחד27/12/2011מדובר בייעוץ גנטי,אשר מיועד לבני זוג בלבד.האם דעתך עדיין זהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכנסתי...
מוניקה הרשקוביץ28/12/2011אחד יקר,
כפי שציינתי בתחילת דבריי בתגובתי הקודמת, אני חשה כמוך. נכון יותר היה לפנות לייעוץ מקצועי יחד, שניכם בלבד, מאחר ומדובר בנושא שהוא שלכם, ביניכם וקשור בכם בלבד.
יחד עם זאת, כפי שציינתי קודם, קשה ולא ממש כדאי להתעקש בשלב זה. מסיבה כלשהי, הגיונית או לא, בת-זוגתך מעוניינת ללכת לייעוץ הנ"ל עם חברתה, אליה היא מרגישה קרובה ואיתה היא מעדיפה ללכת לפגישה מקצועית שכזו. במידה ותפעיל עליה לחץ התוצאות עשויות להיות הפוכות למה שהיית רוצה.
לאור כל זאת, אני מציעה שתאפשר לה ללכת לייעוץ עם חברתה ואתה מבחינתך תדאג להישאר בתמונה ולהתעדכן בכל הפרטים החשובים.
אני מאמינה שהבנה ותמיכה מצידך ישחקו לטובתך להבא כמו גם, יסייעו לחיזוק הקשר שלכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)