יחסים אחרי לידה

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• יחסים אחרי לידה
    סרגיי
    26/12/2011

שלום רב!
    אני ואשתי כבר 6 שנים ביחד.ליפני 4 חודשים נולדה לנו בת.בחודשיים ראשונים הכל היה בסדר בנינו למרוץ העייפות המצתברת.ניסינו לעשות סקס כמה פעמים והכל היה טוב.בחודש אחרון נוצר איזהשהוא נתק.כשה להסביר אך אני מרגיש את זה.בחודש אחרון ילדה ישנה טוב.כ8 שעות בלילה.כך שאנחנו לא עייפים כלל.אישתי התחילה לעבוד ליפני שבועיים.
    עם הרגשת נתק ניסיתי כמה פעמים לדבר איתה על זה אך ניתקלתי בתשובות אגרסיביות.כגון:מה אתה רוצה ממני?אם נידמה לך שיש בעיה אז לך לרופא.אצלי הכל בסדר.
    יש לומר כי אני עוזר לה בכל הקשור לתינוק.לא מציק לה לגבי סקס.מנסה להגיד לה כמה שהיא יפה ומיוחדת ולחבק אותה.כל זה ללא תגובה מצידה ולי יש תחושה שזה אפילו מעצבן אותה.כמו כן יש ימים שהוא אכן מתצבנת אליי על כל דבר קטן שעשיתי.
    קראתי על דיכאון אחרי לידה ואכן לדעתי סימפטומים מתיאמים.או שפשוט הפסיקה לאהוב אותי.
    איך לנהוג מולה בצורה נכונה?לנסות להיות קר יותר?במידה והמצב מדרדר עוד אין שום סיכוי לפנות איתה ליעוץ זוגי.
    הרבה תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסים אחרי לידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יחסים אחרי לידה - תגובה

מוניקה הרשקוביץ
    27/12/2011

סרגיי יקר,

צר לי שכך אתה חש.
    חיים חדשים בתוך משפחה מביאים עימם אושר רב אך לצד האושר והשמחה גם קשיי הסתגלות, עייפות, תחושות שקשה (ולא צריך) להסביר (הורמונים לעיתים) ותחושות הזנחה אצל האב, כפי שאתה חש לאחרונה.
    אמנם בתכם ישנה בלילה אולם אשתך, כנראה, טרם החלימה לחלוטין, נפשית ופיסית. גם חזרתה לעבודה אינה מקלה עליה, אני מניחה. היותה אם לתינוקת קטנה, גם אם כזו המאפשרת לישון בלילה, יחד עם חזרתה לעבודה מהווה עומס כלשהו עבורה והיא זקוקה לזמן על-מנת ל"סדר" את תחושותיה מחדש, את זמנה, את חייה. בתוך כל הנ"ל קל לה יותר, לצערי, להתעמר בך ו"להוציא עליך". אתה קרוב אליה, בן-זוגה, ולרובנו יש נטייה שכזו לפגוע בקרובים ביותר כאשר קשה לנו. אין הדבר מעיד על רגשותיה כלפיך או משיכתה כלפיך.
    למרות שגם לך מגיע, בלשון המעטה, ולמרות שגם בחייך חל שינוי משמעותי ולמרות שגם אתה זקוק לאשתך נסה לאפשר לה את הזמן שהיא צריכה על-מנת לחזור לעצמה. נסה להיות קשוב, עתה, לצרכיה ולרצונותיה. היא בוודאי תדע להעריך זאת, יותר ויותר במשך הזמן. הייה עבורה ועבור ילדתכם, אני מאמינה שגם מכך תוכל לקבל, לפחות מעט, מתשומת-הלב, החום והאהבה להם גם אתה זקוק כעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו