מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- נואשת - בעיה בזוגיותסיוון01/01/2012
שלום
אני אנסה להסביר על קצת המזלג מה שעובר עלי.. אם תוכלו לתת עצה אני אשמח
אז ככה אני נושאה + ילדים
האמת שאני ובעלי תמיד היינו שונים זה מזה
תמיד זה היה האופי ותמיד היה בן אדם קשה
אבל עכשיו עם העומס של היום יום זה פשוט מטורף
אני מוצאת את עצמי מתוסכלת מהיחס שלו, מהגישה שלו לילדים ומהחוסר הערכה שלו אלי והכי גרוע הוא מקנא לי ברמות קשום שמבחינתו אני אל צריכה לרצות כלום חוץ מהבית והמשפחה.
אני מוצאת את עצמי עצובה ונמצאת בלמערכת שלא כך קיוויתי לה.
קשה להסביר לו הוא בן אדם מאוד קשה, והאמת שגם אני מאוד השתניתי אני גם כבר לא מוותרת כי אני חושתב שזו זכותי לדאוג לעצמי לקצת אושר או אם אני הולכת למספרה או נפגשת פעם בכמה חודשים עם חברה
אני אישה שכל כולה זה הבית והילידים.
עכשיו אנחנו בכסאח כי אני כבר לא יכולה כל השבת הייתי עצובה ונקרע לי הלב
אך מצד שי שאני חושבת שאם נהיה בנפרד גם יהיה לי קשה כי נאי בן אדם שלא יכול להיות בודד
אך אני כבר לא יודעת מה עדיף כי בעלי הוא גם אל איש של חברה, אין לו יותר מדי חברים שהוא בקשר איתם, ומשפחה... לא אתחיל לדבר גם על זה
מה עושים ?
אני יודעת שתמליצו ייעוץ זוגי ,, אך אני יודעת שייעוץ זוגי גם יכול להוביל לפרידה ואני מפחדת שלא אצליח להתמודד
אמח לתשובה
סיוון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורם הזמן הינו קריטי
דורית כהן01/01/2012סיוון היקרה, התופעות שאת מתארת בזוגיות שלך הינן מוכרות אצל הרבה זוגות- פער בציפיות ההדדיות והמון תיסכול.אני מניחה שגם אצלו יש תיסכול, אולי בתחום המיני - ניחוש שלי. כאשר זה קיים - הגבר מאוד ממורמר ונוטה לא לעזור ולא לשתף פעולה.הנקודה היא שיש מצבים "תקועים" שבהם בני זוג לא מצליחים לעשות שינוי בכוחות עצמם, ואז הם אכן נדרשים לעזרה מקצועית.
הבעייה היא שהרבה זוגות נמנעים לקחת עזרה בזמן הנכון, ובינתיים הנזקים הרגשיים מצטברים, ונגרם נזק לאהבה ולמשיכה המינית. ככל שעובר יותר זמן בתך הנזקים - כך קשה יותר לעזור ולגרום לשינוי.
השאלה היא כמה זמן את כבר מרגישה כך?
זה לא יעבור מעצמו.
חישבי על זה כמו על מחלה חמורה שחייבים ללכת לרופא כדי להתחיל לטפל בה נכון,לפני שייגרמו נזקים נוספים.
אגב, זוהי אחת הסיבות שאנשים חוששים מייעוץ זוגי: כי הרבה זוגות באמת מגיעם כאשר זה כבר מאוחר מדי. לא מגיעים בזמן הנכון, ואז הייעוץ כבר לא מצליח לתקן ולהחזיר את האהבה. או שבגלל הבעיות והריחוק - אחד מבני הזוג מוצא לעצמו אהבה אחרת, והבגידה מזרזת את הפרידה או גורמת נזקים נוספים בתחום האמון כמובן.
לכן גורם הזמן הוא מאוד קריטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנואשת - בעיה בזוגיות
מירב20/01/2012הי, סיוון,
כל מה סיפרת על הזוגיות שלך, זה בדיוק מה שעובר אליי... יש בית, ילדים, פרנסה,אין ריבים בינינו כלל, אך אין גם קשר בין שני האנשים שגרים באותו הבית. דורית דיברה על כך שזמן הוא קריטי כאשר שוקלים פנייה לייעוץ. השאילה היא מה זה הזמן הזה?... כאשר אין סקס במשך כמה חודשים וגם כשיש האישה מרגישה שזה סוג של אונס.. ראיתי כאן מכתבים שמתארים חשק לחפש פלירטוטים בצד - כן, זה סוג של "השלמת החסר", אבל גם זה עבר לי.. זה כנראה יאוש או דיכאון ארוך אך השאילה היא אותה שאילה - איך יוצאים מזה?... ואיך אנחנו, הנשים, האימהות, יכולות לפגוע בילדים שלנו ע"י כך שנקום ונפרק את הבית??? את הבית שבנינו במשך שנים רבות, את האושר של הילדים "רק" בגלל שאין בינינו "קשר" או סקס?..... אני מגזימה כמובן בכוונה, אך המסר הוא אותו מסר - למה רק אישה תמיד צריכה להיות אחראית על הכל - על בניית הבית, גידול וחינוך הילדים ואחרי כל השנים האלו על פרוקו?.... בכל מקרה, היא גם תהיה אשמה שלא הצליחה לשמור על המשפחה... דורית, אשמח לשמוע את דעתך. בתודה, מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי בדפוס ההימנעות
דורית כהן22/01/2012בוקר טוב מירב,
נכנסתם לדפוס שלם של ריחוק בכל התחומים, וזה מה שנותן את הטון עכשו ביניכם.
ברור שאת מחוייבת לילדים שלך, ומאוד יתכן שגם בעלך מחוייב לילדים וזו הסיבה מדוע אינו קם בעצמו ועוזב. כמו שגם את לא קמה בעצמך ועוזבת. אלא שאינכם נוגעים בבעייה. אינכם מעיזים לקרוא לה בשם, כי אולי תצטרכו לעשות עם זה משהו. עד שלא מכריזים על הבעייה - אפשר לחיות באשלייה שהיא לא קיימת.
אלא שכמו שכתבתי לסיוון, לפעמים ייעוץ זוגי כן יכול לשפר את המצב בצורה מפתיעה! ניתן לפרק את הכעסים הקיימים ולבנות דפוסי התנהגות ותקשורת אחרים. כרגע יש לכם דפוס של הימנעות - אין ריבים, אין שיחות, אין סקס כמעט. אז מה שצריך לעשות הוא להבין מה יצר את הדפוס הנמנע הזה ומה אפשר לשנות ביניכם.
וגם כאן אני אומרת - יפה שעה אחת קודם, כי ככל שאתם שוקעים בדפוסים האלו זמן ארוך יותר - כך מעמיק הקרע ונעלמת האהבה והמשיכה.
לגבי התייחסות הגבר לעומת האישה - אני לא חושבת שיש הבדל גדול, מנסיוני, בנושא הזה.
זוגות שאני נתקלתי בהם - הדילמה האם לפרק את הזוגיות היא קשה וממושכת עבור שני בני הזוג. לפעמים אנשים מתלבטים בשאלה הזו במשך שנים רבות ומחכים עד שהילדים יגדלו על מנת לעשות את הצעד הדראסטי של גירושים. זה נכון לגבי גברים ולגבי נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)