מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- משעמםיפית03/02/2008
שלום לכולם שמי יפית ואני בת 24, אני נשואה שלושה חודשים ונקלענו למצב שאני לא יודעת איך לצאת ממנו.
אני עם בעלי כבר ארבע שנים הקשר שלנו ידע עליות וירידות, היו גם פרידות ותמיד חזרנו להיות יחד כי לא יכולנו להיות אחד בלי השניה. אבל כרגע נכנסנו עמוק לשיגרה וזה לא תורם לנו לקשר כי נהיה לנו משעמם, אין על מה לדבר אפילו בטלפון במשך היום.
אנחנו אוהבים מאוד ולא רוצים להיפרד, ולכן היתי רוצה לשמוע עצות איך אני יכולה להכניס קצת אש ליחסים שלנו כי פוטנציאל ליחסים טובים יש לנו!
אשמח לשמוע עצות גם מאורחי הפורום. תודה מראש. יפית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דברים ש"הורגים" את שיחות הנפש שלנו
דורית כהן04/02/2008יפית היקרה,
כאשר את כותבת שאין לכם על מה לדבר זה עם זו, את מוכנה לבדוק איתי משהו?
קורה מצב אופייני להרבה זוגות שבו מפסיקים לשתף את בן הזוג במה שקורה לי בחיים כי אני כבר יודעת מנסיון מה תהיה התגובה שלו על דבר מסויים שאגיד, והאמת היא שאני מעדיפה לא לשמוע ממנו את התגובה הזו. ולאט לאט הרבה נושאים "מתים להם" ונעשים פסולים: חלקם נפסלים ע"י האחד וחלקם נפסלים ע"י השנייה, ומשתרות להן שתיקות. זה נראה כאילו אין לכם על מה לדבר, אבל בעצם יש לכם אבל אתם נמנעים מלפתוח בשיחה על מנת לא לקבל תגובה צפוייה מסויימת שאינה נעימה לכם. את יכולה לבחון את עצמך האם זהו המצב. תראי אם את יכולה לשתף אותו באותם דברים קטנים וטפשיים אולי שאת משתפת אנשים אחרים בחיים שלך כמו את אמא שלך או חברה טובה? ואם לא, אז משהו באינטימיות שלכם נפגם, ורצוי לטפל בכך מהר, לפני שמישהו מכם ירגיש שהוא מעדיף למצוא פרטנר אחר לאותן שיחות נפש כה חשובות. בייעוץ יעזרו לכם להסתכל קצת על סגנון התקשורת שלכם, מה "הורג" את השיחות. למשל אם את מסםרת לו מה הרגשת במצב מסויים ועד כמה היית נסרת הוא מייד מנסה להגיד לך שלא היית צריכה להרגיש כך וכך ונותן לך עצות ואת מקבלת ממנו את ההרגשה שאת לא בסדר. זה סגנון תקשורת אופייני שנאי נתקלת בו בהרבה זוגות. האישה אומרת - אני רק רוצה שתבין מה עובר עלי. לא רוצה את העצות שלך. ואילו הגבר אומר - נאי לא מבין ברגשות, אני רוצה להרגיש שאני מביא תועלת ופותר בעיות. כאשר מתחילים לראות את הסגנון הזה למשל, לומדים מהם הצרכים בשיחה של כל אחד ומצליחים להביא את השיחה למקומות אחרים.
אשמח לתגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדורית
יפית06/02/2008שלום דורית ואני מאוד מודה לך על התשובה!
המצב שאנו נקלענו אליו זה לא המצב שאת מתארת. אנחנו כן חולקים הכל בינינו ויודעים הכל אחד על השני. אנחנו מדברים המון במשך היום בטלפון ולפעמים פשוט כבר אין על מה לדבר כאילו אין יותר התלהבות בינינו. בקיצור השגרה משתלטת על חיינו ולנו אין ניסיון להיתמודד עם זה בצורה הנכונה.
היתי פשוט רוצה לדעת איך מתמודדים עם זה לפני שזה יהפוך למשהו גדול יותר מסתם חוסר התלהבות.
תודה, יפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)
.jpg)

