מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לא מרגישה בנוח אצל חמי וחמותיעומר02/01/2012
שלום,
אני נשואה מזה שנה, אני בת 26, בעלי בן 28. מאז ומתמיד הייתה לי בעיה עם חמי וחמותי. יצאנו כשנה לפני שהצהרנו שאנחנו מתחתנים, עד אז הוריו לא התייחסו אליי, הייתי מגיעה אליהם הבייתה והם מעולם לא התעניינו בי, במה אני עוסקת ומה אני לומדת. תמיד הייתי יושבת בחדרו וכמה שפחות לצאת. גם כשישבנתי איתם בסלון הרגשתי כמו אוויר. לאחר שהודענו על חתונה המצב מעט השתפר, אבל מעט מאוד. עד היום אני לא מרגישה שם בנוח, אנחנו אחת לשבועיים שם לארוחת שישי, אני יושבת בשקט, בקושי מדברת ואני טיפוס חברותי מאוד ובד"כ במרכז העניינים. סבתו נפטרה לפני שבועיים והיינו כל השבוע בשבעה שם, רציתי רק להיעלם אף אחד לא מתייחס אליי, אני מפחדת לזרוק איזה מילה כדי לא לקבל עקיצה או להיפך, להיבלע באוויר... חמי מאוד ציני ועוקץ, אני לא יודעת איך לגשת אליו, חמותי יותר טוב וכן מתייחסת אליי אבל אין לי כימיה איתה.. גיסתי מאוד מוקצנת וברברית... בקיצור אני לא מרגישה בנוח, שאני אומרת לבעלי שאני מרגישה שלא אוהבים אותי הוא אומר שזה לא נכון... והוא לא מבין למה אני מרגישה לא בנוח. כל פעם שהוא רוצה ללכת להוריו, אני באה איתו אבל בתחושות לא טובות, קרה כבר מספר פעמים בודדות שלא הלכתי איתו.
מה אני אמורה לעשות? אני מבינה שאני אהיה איתם כל החיים ואני לא יכולה להתחמק מהם, אני גם לא רוצה להביא למצב שבעלי מתרחק מהם כי הוא מאוד אוהב אותם.
כמה אני יכולה להרגיש כמו אוויר??? התחושות שלי מאוד קשות, כל פעם שבעלי רוצה ללכת לשם אני נלחצת ולא רוצה ללכת...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מרגישה בנוח אצל חמי וחמותי - תגובה
עדי בדיחי03/01/2012הי עומר,
נשמע שאת מתארת מצב של "אין כימיה" עם ההורים שלו, ולאו דווקא בגלל שקרה משהו או מצב בו אתם סובבים סביב קונפליקט לא פתור. כנראה שאכן משהו שם לא עובד ביניכם. עם זאת, נראה שאת נוטה להיעלם לא רק כי הם נותנים לך את ההרגשה שאת "אויר", אלא כי גם את לא מרגישה בטוחה להביע דעה או יוזמה וכו'. ודווקא את-שאת בד"כ במרכז העניינים.
אני מניחה שהציניות והאופן הכללי בו הם מתנהגים מאוד מרתיעים אותך, אבל את לא "את" שם, ואולי כדאי שכן תאזרי אומץ ותהיי יותר נוכחת. הנוכחות שלך היא מה שאת משדרת ולא מה שהם מחליטים עבורך. את תהיי אויר אם באמת לא תביעי דעה, לא תדברי ותאלמי דום. את תהיי נוכחת אם כן תיזמי- אפילו הורדת כלים מהשולחן, זריקת הערה פה ושם, הצעת שתיה למישהו. בכל זאת, כדאי שתהיי שם גם קצת "את" למרות אי הנוחות.
בעלך לא מבין את הסיטואציה כי כנראה זאת האוירה וזאת המציאות הרגילה שם והוא לא רואה משהו חריג. ז"א, זה הטבעי שלהם, ולכן גם אין סיבה שתיקחי את זה באופן אישי. את תצטרכי אכן להגיע לשם פעם ב.., רק חשוב שבעלך יבין וידע מה את מרגישה, ואת תחושי ממנו שהוא מזדהה או מנסה לעזור -אמפתי למצב שלך. חשוב שתקבלי את ההרגשה הזאת ממנו, כך יהיה לך קל יותר להתמודד.
זכרי שאת לא צריכה להיות חברה טובה של הוריו או של הגיסה. את צריכה להיות את, כמו שהם הם- ברברים, צינים, לא משנה. בלאו הכי זה לא קשר מאוד קרוב, אך כיוון שהוא משמעותי לבן זוגך עלייך לבלוע את הגלולה, אבל לפחות להמתיק אותה.
נסי לא ללבוש כ"כ הרבה מעטפות ולהגיע משוחררת יותר למפגשים איתם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)