כסף כסף כסף

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• כסף כסף כסף
    עומר
    02/01/2012

אני עסוקה כל הזמן בכסף. נשואה כשנה, אני ובעלי בני 27. מרוויחים כ-11 אלף לחודש, גרים בשכירות.
    מזה 9 חודשים אני עושה טבלאות מעקב אחר ההוצאות שלנו במטרה ברורה - לחסוך וכמה שיותר!! אנחנו חיים את החיים, זה לא שאנחנו כל הזמן בבית, אבל מונעים (אני בעיקר) מאיתנו הרבה הנאות. לא היינו בנופש או בחו"ל מאז שיצאנו (יוצאים כשנתיים וחצי), חושבים 10 פעמים לפני שקונים משהו, יוצאים 2-3 למסעדות בחודש.

אני לא יודעת למה אני כל כך עסוקה בכסף, אנחנו לא מרוויחים הרבה אבל יחסית בסדר, אין לנו הלוואות, מצליחים לחסוך כ-2500 ש"ח כל חודש.

מאוד הייתי רוצה להפסיק עם הטבלאות ולחיות איך שבא לי!!! מה כבר יכול לקרות??? זה לא שאני אתחיל להתפזר עם הכסף כי אני בכל זאת לא מסוגלת...
    נמאס לי מהשליטה הזאת שאני עסוקה בה כל הזמן.

ואת בעלי זה מעניין אבל לא כמוני, אני ממש עסוקה במספרים וכמה הוצאנו עד עכשיו וכו וכו וכו'....

איך אפשר לשנות את זה אצלי? אני רואה את החברות שלי טסות לחו"ל, מבלות, יוצאות ורק אני נשארת בבית כדי לא להוציא כסף... איכס, אני מגעילה את עצמי כבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כסף כסף כסף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כסף כסף כסף - תגובה

עדי בדיחי
    03/01/2012

הי עומר,

נראה שמפריע לך העיסוק המעט אובססיבי בכסף. סיבה לכך יכולה להיות משהו בעבר או בילדות שלך, או התנהלות מסוימת של הורייך עם כסף או הישרדות או אוכל והוצאות קריטיות דומות. יתכן וקיבלת מודל מסוים של חריצות ועבודה קשה, ותחושה של איום אם לא יהיה כסף. יתכן וכסף עבורך הוא הרבה יותר מכסף אלא כלי הישרדותי ברור.

נשמע שאת ריאלית, חוסכת כמו שצריך, אבל לא נותנת לעצמך להנות מהפירות שלך אלא נותנת לכסף לנהל אותך. ז"א, במקום שהכסף ישרת את צרכייך או נהיית סוג של עבד שלו. למה? הרי את עובדת בשביל עצמך, לא בשביל הכסף. את מתפרנסת כדי לאפשר לעצמך את החו"ל, את החופש, את הכיף הזה מדי פעם.

נסי להבין שהמשוואה של חייך כרגע זה שאת עובדת את הכסף, שהוא המעסיק שלך. אם תצליחי לשנות את המשוואה שהכסף עובד עבורך- יהיה לך קל יותר. ראי בו כאמצעי ולא כמטרה, ראי בו כפרי עבודתכם ולא כמשהו גדול שמנהל אותך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו