מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- איך יודעים אם הוא האחד?:)03/02/2008
בס"ד
שלום רב,
שמי שרונה בת 22, יש לי קשר זוגי כבר כשנתיים וחצי עם בן זוג באותו גיל שלי.
אני חושבת שזה הגיל שאני הכי אמורה להנות בו, לצחוק בו, לבלות בו, וזה לא שאני לא מבלה ובמיוחד עם הבן זוג, אלא השאלה מה התוכן שבכל פגישה/יציאה/בילוי/נסיעה.... אני והחבר נוסעים ומבלים אך הכימיה היא יבשה... רצינית מידי... אני יודעת שזה גם מאד קשור באופי של בן אדם, אני בן אדם מאוד פלפל, בעלת מרץ, אוהבת לחייך והבן זוג, רציני מאד!!!! מפונק... אוהב כל הזמן מגע פיזי.... שקט... (ואני מתכוונת שהוא לא מרבה במילים.... גם לי וגם לכל הסובב אותו, סוג של בן אדם מאד סגור.
יש לי כל הזמן מחשבות, אם הוא האחד... (מחשבות כבר שנה פלוס....)אם הוא זה שעושה אותי מאושרת? אם הוא זה שכן יעזור לי בבית כשנגור ביחד? וכל המחשבות של העתיד...
הרבה שואלים אותי אם הוא עושה אותי מאושרת, ואני לא יודעת לענות על זה, כי מאושרת בשבילי זה שמחת חיים, ואני לא מרגישה שאני חווה את זה יחד איתו אבל אני מאד אוהבת אותו...
הוא בן אדם רומנטיקן (כשרוצה להיות... לאט לאט הוא לומד....), אוהב, מכבד, מראה המון חום ואהבה כשאנחנו לבד!!! בפומבי זה דיסטנס..,. לפעמים (!!!) צוחקים... משהו שמאד מפריע לי שאין בקשר...
היה לנו משבר לפני חודשיים וקצת... נפרדנו לשבוע וחצי, היה קשה, מאד התרגשנו לחזור... אבל עכשיו הכל שגרתי.,... דברים נראיים מאד לא סגורים בחיים, זאת אומרת, בגלל שאנחנו בגיל שאין לנו מושג מה אנחנו רוצים מעצמנו לעתיד, זה מאד מטריד אותי שאין לו שאיפות, שהוא לא חוסך....
התחלנו קורס פסיכומטרי לפני שבועיים, אחרי השיעור הראשון הוא כבר רצה לעזוב.... כי הוא מרגיש לחוץ, לחוץ מבחינת עבודה (סייר בקניון - אבטחה) לחוץ מבחינת זמן... אני הרגשתי תירוצים!
הוא החליט להישאר בקורס... סביר להניח כי אני שיכנעתי אותו, אבל לדעתי זה למטרה טובה... לחיים שלו.
הוא הפסיק לעשן לפני חצי שנה, ועכשיו מתחיל לדבר על החזרה לעישון... משהו שאני מאד לא רוצה ומאד מעלה לי ספק אם הוא יתחיל אז מה יהיה... אני אסביר, פעם הייתי מעשנת - פעם בשבוע, לא משהו רציני בכלל. הכרתי אותו כמעשן, עם הזמן "ניסחבתי" אחריו... התחלתי גם לעשן... ומה שנקרא... נגררתי.
היו לנו מלא ריבים שיפסיק לעשן, אחרי יום כיפור הוא החליט ששתינו לא מעשנים!
עכשיו כשהתחלנו ללמוד הוא החליט שמתאים לו לחזור לעשן, סוג של שחרור מהלחץ שקיים... אבל קשה לי עם זה... (הוא עוד לא התחיל כי אני גם כל הזמן מאיימת שאם הוא יתחיל אז זה לא ייגמר בטוב בקשר שלנו).
איך יודעים אם הוא האחד? לפעמים אני מרגישה כל כך קרובה אליו ריגשית שאני רוצה שנתחתן ואיתו אני אחייה ולפעמים אני תוהה ושואלת את עצמי מה אני עושה איתו??? אני יכולה למצוא מישהו שיעשה אותי גם מאושרת אבל גם שמחה!!! מחוייכת, צוחקת... מלאת חיים!!!
אני יודעת שאת הדברים האלה לא יהיה לי אם זה הבן אדם שאחיה איתו כל חיי, והוא כבר אמר לי שאני האישה שהוא רוצה להתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה לך אינה חד ערכית
דורית כהן04/02/2008שלום לך, היטבת לכתוב ולתאר את נקודת מבטך.
את עוד מאוד צעירה. אני חושבת שכל קשר אהבה שיש לנו מלמד אותנו הרבה מאוד לגבי מה אנחנו זקוקים מבן הזוג, מה טוב לנו בן זוג ומה מפריע. בדרך כלל אם אנחנו מסיימים קשר מסויים, בפעם הבאה נחפש מישהו שיעשה עבורנו "תיקון" ויהיו לו בדיוק את התכונות שחסרו לנו בקודם. ואז אנחנו מגלים שגם זה לא מושלם...
האם את יכולה להעמיק ולראות אל תוך הגרעין של בן זוגך, הפוטנציאל שלו, מבחינת כשרונות, חוכמה, תכונות אישיות, ולמצוא בו דברים שאולי עדיין לא יצאו לאור כי הוא גדל בסביבה מסויימת, לצד הורים מסויימים ואחים מסויימים?
זוגיות מוצלחת מצליחה להוציא לאור את רוב הכשרונות החבויים של כל אחד מבני הזוג ושניהם פורחים בזכות היחד שלהם.
אבל במציאות, אני נתקלת בהמון זוגות שקורה בדיוק ההיפך, בגלל צורך לרצות ולפייס ולא להיכנס לעימותים, כל אחד קצת מתכופף ומוותר על דברים שחשובים לו על מנת לקבל את אישורו והסכמתו של השני.
תכונות מסויימות אצלו משכו אותך אבל ככל שהכרת אותו יותר יש לך יותר ספקות. בעיני אהבה אמיתית היא כאשר ככל שאני מכירה את בן זוגי יותר כך אני אוהבת בו יותר דברים, ומקבלת את הדברים שאינם מושלמים בו, כי תמיד יהיו כאלו, אף אחד אינו מושלם ואינו תפור על פי המידות שלנו בדיוק.
אני מקווה שתשובתי נותנת לך איזה כיוון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה מאוד לליבך ומחפשת עצה..
דנה06/05/2010היי, שמי דנה ואני בת 25.
קראתי את מכתבך ואת תגובת הפסיכולוגית והרגשתי הזדהות עמוקה. אני מאוד מבולבלת כבר הרבה מאוד זמן.. אני נמצאת במערכת זוגית כבר 4 שנים. השנה עברנו לגור ביחד. ובשנה האחרונה הבלבול רק גבר.. הייתי בטיפול פסיכולוגי במשך החצי שנה האחורנה והחלטתי לעזוב כי זה הכניס אותי לדכאונות עמוקים..
אני ממש כמוך! מלאת שמחת חיים ביום יום. אוהבת לצאת להנות לחוות לראות אנשים. והוא ההפך: אוהב להיות בבית לא לעשות כלום.. ללא שאיפות מיוחדות וללא רצון להרוויח יותר מידי כסף ולחסוך.
אני מרגשיה שאנחו בבסיס האופי מאוד מאוד שונים. וגם מבחינה מינית אני לא ממש נמשכת אליו.
בקיצור יש המון שוני ופערים ביניינו שמקשים עליי מאוד.חשוב לציין שלו ממש טוב במערכת הזוגית ומבחינתו (למרות שלא דיברנו על כך) זה לנצח.
עם כל הקשיים והבעיות אני מאוד מאוד אוהבת אותו הוא חלק ממני. החברה הכי טובה שלי. אני אפילו לא מסוגלת לדמיין מצב של פרידה. אני ממש מפחדת לעשות צעד ולאבד אותו.
אני חושבת המון על העתיד (בעיקר בשנה האחרונה) וכמו שאמרת לפעמים מדמיינת את שנינו ביחד עם ילדים וצחוק וכיף. ולפעמים מדמיינת את עצמי כבולה וכלואה עם הילדים בבית. כמעט לא יוצאים.. בית עם הרבה עצב. מאחר ואני הקיצוניות ההפוכה זה מתסכל אותי מאוד וגורם לי להיות בדיכאונות רבים.. חשוב לי להדגיש שאני מאוד אוהבת אותו!!!
קשה לי..בכל זאת אנחנו כבר 4 שנים ביחד!!
לדעתי אם אתם שנתיים זה עדיין לא הרבה זמן..את עוד צעירה! אל תמתחי את זה יותר מידי ואחר כך מאוד תצטערי...
מה לעשות????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת נשארת מתוך פחד, לא מאהבה
דורית כהן08/05/2010דנה יקרה, ממה שתיארת את לא במקום הנכון עם החבר שלך. זה שיש לכם תחומי עניין כה שונים, העדפות כה שונות, ושאין לך משיכה מינית כלפיו - די מוכיחה את הנקודה הזאת.זה שנכנסת לדכאון בעקבות הטיפול הפסיכולוגי יכול להעיד שכאשר את נמצאת בהתבוננות פנימית מעמיקה יותר - את רואה דברים שמפחידים אותך ומעדיפה לא להסתכל לכיוון הזה. אז את עוזבת את הטיפול. זה קצת כמו "בת יענה", כך נדמה לי. איני רוצה לפגוע בך אלא להיות ישירה איתך, כי זה מה שעולה לי כאשר אני קוראת את מחשבותייך ותחושותייך כלפיו.
אני חושבת שלא נכון להתחתן עם "החברה הכי טובה שלך". זה לא מספיק.
את נצמדת אליו מתוך פחדייך ולא מתוך אהבתך אליו.
אל תיכנסי לזוגיות מתמשכת עם מישהו כזה.
את עלולה לעשות טעות חמורה שתימשך לכל החיים, עם ילדים משותפים, לעומת ההחלטה עכשו שאת עוד כה צעירה - להתנסות במערכות יחסים מסוג אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)