מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- זקוקה לעצה בבקשה!!חסויה20/01/2012
היי אני בת 19 התחלתי קשר רציני עם מישהו בן גילי. אנחנו כבר 3 חודשים ביחד ולאחרונה מרגיש לשנינו שהקשר מתפורר, לי יש אנורקסיה וסיפרתי לו על כך לא מיד בהתחלה אלא יותר מאוחר, זה ברור שזה קצת כבד עליו כי אני לא אוכלת ממש ואני צריכה לעלות במשקל,הוא אומר לי שאני פשוט שלד אני אפילו חושבת שזה מרתיע אותו.
מבחינת המחלה הגעתי לשלב נורא חמור,דפוק נמוך,בעיות בלב,כאבים בגוף קר לי כל הזמן אני עייפה כל הזמן וכזו מבואסת כמובן שזה לא תלוי בו ולא קשור אליו אלא לבעיה שלי כרגע שגם לא חדשה אצלי פשוט החמירה בצבא (5 שנים במחלה).אני עושה מאמץ עצום לטפל בעצמי ואני בתהליך טיפולי.הוא מנסה לשרוד את זה להסביר לי לדבר איתי ולעזור. עד שלב מסויים הוא לא הבין עד כמה המצב שלי רע מבחינה פיזית, הכול ביחד זה פשוט מתיש. בנוסף לכל זה אני הרבה פחות יוזמת בקשר אם בכלל, הוא תמיד מתקשר הוא תמיד מציע לצאת הוא תמיד עושה ומראה אהבה כפליים ממה שאני מראה, העניין הוא שאני מפחדת ליזום כי אני מפחדת מלהיפגע או שאני פשוט מרגישה לא בטוחה או שאין לי אומץ ליזום כי אני מרגישה שאני צריכה אישור כל הזמן שהוא כן רוצה להיות איתי וכן רוצה להיפגש. אני לא אוהבת לחפור ולהציק אבל מצד שני זה כבר הגיע לרמה שזה פוגע בו והוא אמר לי זאת שהוא פשוט נפגע ואני ללא ספק מבינה אותו כי זה לא נעים לתת כל הזמן ולא לקבל בחזרה. אני פשוט לא ממש יודעת איך להתנהל במערכת יחסים ולכן זה גם מקשה עוד יותר עליי. מה דעתכם על כך? האם יש לכם עצות עבורי כיצד להתנהל ו"להציל" את היחסים כי הם ממש קורסים, הוא פגוע ממני ואני לא יודעת מה לעשות. חוץ מזה שאני בתקופה לא ממש טובה שלי כי ההחלמה מהאנורקסיה דורשת ממני כוחות עצומים אבל מצד שני הקשר הזה מדרבן אותי לצאת מהמצב. עצות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעצה בבקשה!! - תגובה
מוניקה הרשקוביץ20/01/2012מיה יקרה,
נראה כי בתקופה קשה זו בחייך זימנו לך החיים קרש הצלה. הבחור הזה נכנס לחייך ולמרות הקושי האובייקטיבי שלו (ושלך, כל אחד מכם בנפרד), קושי הנובע ממחלתך, הוא ממשיך להיות לצידך, לתמוך ולאהוב.
מעשיו והתנהלותו הכללית (ועצם העובדה שהוא מתמודד עם מחלתך ועם הקשיים הנלווים אליה לאחר זוגיות בת שלושה חודשים בלבד ) מעידים על רגשותיו כלפייך. את לא צריכה לחפור ולהציק, כפי שציינת, כדי לדעת מה הוא חש כלפייך.
ציינת כי הוא מתקשר, יוזם, רוצה להיפגש ובאופן כללי רוצה לבלות בחברתך. עוד ציינת כי הקשר עמו מדרבן אותך לטפל בעצמך. לאור זאת, למרות חוסר האנרגיות שלך, עשי כל שביכולתך כדי לשמור על הזוגיות הזו. נראה כי הוא מוצא חן בעינייך לא פחות משאת מוצאת חן בעיניו. התנהלי כך שהוא לא רק לא יפגע אלא יחוש שמקומו הטבעי הוא במחיצתך. במילים אחרות, נסי ליזום מפגשים, שיחות טלפון והרעיפי עליו הרבה תשומת לב, הראי שאכפת לך ושאת אוהבת גם כן.
לא פחות חשוב הוא שתעשי את הדברים הנכונים על-מנת לטפל במחלתך. היעזרי באנשי מקצוע, טיפול רפואי, טיפול תרופתי, אם יש צורך בכך, כך שתוכלי לעלות על המסלול הנכון לרפואה שלמה. אני מאמינה כי כאשר תחושי טוב יותר, פיסית ונפשית, הדבר ישפיע לטובה על התנהלותך הכללית בכלל ועל התנהלותך בתוך הקשר הזוגי בפרט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה, עזרת לי!
חסויה20/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)