אהבה מהי?

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• אהבה מהי?
    ליהי
    21/01/2012

אהבה או לא?ליהי 13:37 21.01.12
    שלום ..,רציתי לדבר על מה שעובר על המחשבות שלי שאני מרגישה כבר כמה ימים ספורים .
    יש לי חבר כבר עוד מעט שנה ,אני מעריכה ואוהבת אותו..

אך לעומת זאת בזמן האחרון אני כבר לא כלכך מרגישה את האהבה הזאת
    אני לא יודעת להסביר את זה אבל אף פעם לא ידעתי איך מרגישים שאוהבים
    זה מוזר אבל זה ככה מרגיש אצלי בלב וגם אמרתי את זה לחבר שלי והוא אמר שאני מבולבלת
    יש לי ידיד שהוא הידיד הכי טוב שלי והבן אדם הכי מיוחד שהכרתי
    בזמן האחרון הידיד הזה עולה לי במחשבות כל הזמן
    אתמול יצאנו וממש התקרבנו אחד לשני פיזית ונפשית
    חיבקתי אותו כל הזמן והוא כל הזמן הסתכל עליי ,פעם לפני שהיה לי חבר כולם אמרו לי שהידיד הזה דלוק עליי והיום הוא דלוק על חברה הכי טובה שלי
    ואני מקנאה כואב לי לראות אותו ככה מחזר אחרייה
    והיא לא שמה עליו הוא כזה ילד זהב
    לא בגדתי בחבר שלי ,אבל עדיין הרגשתי איתו רגש חזק ,אולי לא של אהבה.
    פשוט רגש שלא יצא לי להרגיש עם הידיד הזה .. כשאני נמצאת לידו או חושבת עליו
    באמת שאתמול רציתי לנשק אותו מרוב שהוא כזה מקסים אליי אני מרגישה שאני נמשכת אליו
    אני באמת מרגישה בוגדנית בחבר שלי כי אני חושבת על ידיד שלי ככה
    אבל מי יודע אולי זה תקופה וזה יעבור ואולי לא..?
    בכל מקרה אני לא יכולה לספר את זה לאף אחד
    מה את אומרת?אני צריכה התגובה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אהבה מהי?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על אהבה לעומת התאהבות

דורית כהן
    22/01/2012

ליהי היקרה, ראשית, תודה על ההזדמנות שאת נותנת לי לדבר קצת על אהבה באופן כללי!
    אין לי בשבילך תשובות פשוטות. אהבה זה משהו מורכב, יש בה הרבה רובדים שונים.
    נדמה לי שמה שאת מדברת עליו יותר זו ההתאהבות. הפרפרים, ההתרגשות. אלו תחושות שנדלקות בנו לפעמים ברגע, ויש בהן משהו מאוד טוטאלי וסוחף, חייתי, עמוק. זה מציף אותנו כמו גל ולא מאפשר לנו לחשוב על משהו אחר. פולש למחשבות שלנו כל רגע.
    יש אנשים שמחפשים כל הזמן את ההתאהבות הזאת. ההידלקות. כי זה ממש כיף. אומרים שזה כמו להיות ב"היי" מסמים. זו תופעה פיזיולוגית שקורית לנו במוח. הצפה של אנדורפינים, טרנסמיטרים שמאפשרים למוח להרגיש תחושות של אושר וסיפוק.
    כאשר אנחנו מתבייתים על מישהו שמתחיל לעשות לנו את זה כמו שקרה לך עכשו מול הידיד, אז דווקא העובדה שהוא דלוק על חברה שלך יכולה אפילו להגביר את המשיכה אליו. דווקא הדבר האסור עלינו, או המסוכן, מושך עוד יותר.

לעומת זאת קשר מתמשך יותר תמיד מאבד את הריגוש הראשוני של ההתאהבות, של ההידלקות. נגזר עלינו שככל שנהיה זמן רב יותר עם בן זוג - ההתאהבות בו "יפוג תוקפה", ואם מה שאנחנו בעיקר מחפשים זה הריגוש הזה, הפרפרים, אז נגזר עלינו למצוא שוב ושוב פרנטרים חדשים, כדי לחוש את התחושות הללו!!!

הרבה זוגות מצליחים לעשות את המעבר מהתאהבות לאהבה מתמשכת. כאן זה כבר דבר אחר לגמרי! אהבה, בשונה מהתאהבות, היא זיקה של איכפתיות, של הערכה, פירגון, תמיכה, דאגה, שותפות, מחוייבות, אחריות, וכמובן חשוב שתהיה בה משיכה מינית והנאה ויכולת לבלות ולשוחח ולשתף זה את זו.

כך שהאהבה אינה מתקיימת רק בעולם הרגש. היא שולחת שלוחות הרבה מעבר לעולם הרגשי. זו כבר הווייה, עמדה מול בן הזוג ומול עצמך ומול העולם. וזו גם בחירה. בחירה שאומרת: אני איתך ולא עם מישהו אחר ואני משקיעה את כל כולי ביחסים איתך.

לכן חשוב קודם כל למצא את בן הזוג המתאים לך ביותר, שעונה כמה שיותר על מן ההיבטים שהזכרתי קודם, ולא רק גורם לך לפרפרים ולריגוש. מאוד יתכן שהעובדה שאת עכשו נמשכת לידיד הזה מעידה על כך שבן זוגך הנוכחי לא באמת מתאים לך, ומשהו בך יודע זאת בצורה אינטואיטיבית ומפנה אותך לחיפוש בן זוג חדש. לפני שאת מפנה את תשומת ליבך למישהו אחר - בדקי בינך לבין עצמך את האיכויות של בן הזוג הנוכחי מול הצרכים שלך בקשר בטווח הקרוב ובטווח הארוך. (לא ציינת בת כמה את).

אם אינך שלמה עם הקשר הנוכחי - חשוב לדעת לסיים אותו יפה, בצורה ישרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורית תודה רבה

ליהי
    22/01/2012

אני באמת חושבת על הידיד הזה כל הזמן ואני ממש נמשכת אליו
    אני לא מעיזה להיפרד מחבר שלי
    הוא כלכך אוהב אותי
    ואני בת 17
    לא נעים לי מאף אחד כי אני יודעת שכל צעד שאני יעשה זה יהיה טעות ומאוד קשה לי לפגוע באנשים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מסיימים קשר?

דורית כהן
    22/01/2012

ליהי היקרה, אינני מופתעת שאת רק בת 17...
    תראי, אם אם נשארת בקשר עם חברך בגלל שאת מרחמת עליו ונמנעת לפגוע בו - תדעי לך שזה עלול לפגוע בו ולהשאיר בו יותר צלקות אם תשהי זאת. אם הוא יגלה שאת דלוקה על מישהו אחר - זה עלול לפגוע בו יותר מאשר אם תהיי ישירה וישרה איתו, ותמשיכי את השיחה שהתחלת כבר לאחרונה כפי שכתבת לנו בהודעה הראשונה שלך ותגידי לו שרגשותייך אליו כבר אינם מספיק חזקים, וכי את זקוקה לפסק זמן.
    בגילאים שלכם, כל שיחה כזאת נחרתת עמוק מאוד ומשפיעה אחר כך על איך הוא יראה את המין הנשי. אם תהיי ישרה איתו - הוא יוכל לתת אמון בנשים. אם תבגדי באמון שלו - הוא עלול בהמשך להיות חשדן ומריר כלפי נשים אחרות.

חשוב לדעת שמה שעובר עלייך עכשו בהקשר לאיך מסיימים קשר הוא חלק בלתי נפרד מעולם האהבה. אין אפשרות להיכנס לעולם הזה ולא לצפות שיהיה גם כאב ופגיעה לפחות אצל אחד הצדדים. אלו חוקי המשחק. מי שלא רוצה להיפגע - שלא יתאהב מלכתחילה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו