שקר טיפשי

מנהל הפורום

טובי פלד
טובי פלד
לקביעת תור אצל טובי פלד ללא פרסום בפורום

• שקר טיפשי
    הגי
    26/01/2012

אני יודעת שזה נשמע טיפשי ויורמו גבות, אך נא להתייחס ברצינות. אני בת 30 גרה במקום שדי מנותק מהמרכז אך עם זאת קרוב מאוד אליו. אין לי רשיון נהיגה. מעולם הדבר לא הפריע לי עד שהגעתי למקום הזה , בוא מתחייב שלאנשים רווקים תהיה יכולת ניידות. אני במסע יציאות עם בנים בדרך לאחד והבעיה הזאת התחילה להרים את ראשה מכוער: תחילה הייתי אומרת את האמת ומבקשת לבוא לקחת אותי. הדבר תמיד התקבל בתמיהה ובצורה שקצת הרגישה לי שהדבר מצביע על נקודה אחת לרעתי , מבעוד מועד. לכן החלטתי בבחור האחרון לשקר ולומר שיש לי רישון רק אני בתורנות עם אחותי שבוע שבוע וכרגע אין לי אוטו. קרה המקרה והבחור חמוד ואני רוצה להצמשיך להתראות איתו. מה אעשה עכשיו? כיצד אצא מהשקר הטיפשי הזה?
    ומה אעשה ביציאות אחרות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקר טיפשי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להגיד את האמת ולהמשיך קדימה

עדי בדיחי
    26/01/2012

שלום הגי,

קודם כל הסיפור לא נשמע טיפשי בכלל וכאן בפורום את בהחלט תקבלי התייחסות רצינית מכל מי שתענה לך.

לגבי מה שתיארת- אני מרגישה שאם באמת היית מאוד שלמה עם כך שאין לך רישיון ולא היית מושפעת מדעות האחרים, שדעות האחרים לא היו נוגעות בך - לא היית נכנסת מראש לסיטואציה הלא נוחה הזאת. סביר להניח שגבות יורמו, כי זה דבר מקובל מאוד. תארי לעצמך שגבר יגיד לך שאין לו רישיון? אני עצמי מכירה שניים כאלו, וזה "מוזר" יותר מאשר שלאשה אין. הגבות מורמות כי אנחנו כחברה כל הזמן מאמינים שטוב לנו לעשות את מה שכולם עושים, את ה"חוקים" והנורמות הלא כתובים. כמו האופנה, מקומות הבילוי, תוכניות הטלויזיה ועוד- גם זה חלק מאותן נורמות- שאם התסריט הקבוע הוא- לימודים-רישיון-צבא-חו"ל-לימודים באונ'-נישואין-ילדים, אז כולם צריכים להתקבע לתסריט הזה. לכן אדם שנצמד לנורמות יגיב בהתאם. ואין לזה ממש קשר אישי אלייך. כל דבר שיזוז מהמשבצת הנורמטיבית, אפילו במעט, יראה לו מוזר. לכן אין לך מה להצטדק ומה להתנצל. אבל-

אם את אכן חשה חוסר ביטחון, תלות וכו'- בגלל שאין לך רישיון, נשאלת השאלה האם לאור מגורייך במקום הספיציפי הזה היית רוצה לחוש בטוחה וחופשיה יותר וכן לעשות רישיון? אני מעלה את זה כי שוב- אולי בפנים זה כן נוגע איפשהו.

לגבי השקר- אין כ"כ מה לעשות, יש קו ברור שאת צריכה ללכת לפיו- להגיד לו את האמת, וכמה שיותר מהר. ולמה? ככל שהזמן יעבור ותמשיכו לצאת, השקר הזה יגדל והחוויה בלספר את האמת תהיה עצומה וקריטית יותר עבורך. עכשיו, כשההיקשרות עדיין מינימלית ויש סיכוי מסוים שהוא לא ירצה להמשיך-או את- עדיף עכשיו לספר ולהתחיל ממקום נקי קשר אמיתי. את יכולה לספר לו כמה הערות את סופגת על זה ושלמעשה התחלת לחוש פחות טובה או אטקרטיבית בגלל הנושא, ואת מתחייבת כמובן להיות רק אמיתית ומעתה ואילך. הדבר הטוב ביותר שאדם יכול לעשות הוא להודות בטעותו ולהתנצל, ולהמשיך הלאה. אם ירצה בך (בזכות הכנות שלך הפעם) תמשיכו וזה יישכח. ואם הוא יחליט שלא- אז למדת לפעם הבאה ולא ניקשרת אליו עדיין. אז הפגיעה לא כ"כ נוראית. לכן כדאי להגיד לו כמה שיותר מהר.

להבא- להגיד שאין לך רישיון, שהסתדרת עד כה בלי זה ואם יבוא לך את תעשי בכיף. את יכולה לנסות להקל על הפרטנר שלך לדייט בכך שכן תעשי מאמץ להגיע למרכז, או לקחת טרמפ לכיוון, משהו בסגנון. אני בטוחה שיש רבים וטובים שזה פחות מפריע להם. זה לא "פגם" ולא "מום" ומי שמפריע לו- יכול לצאת עם נהגת אוטובוס.

בהצלחה רבה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו